BLI JULSMART

Julhelgerna innebär många frestelser. Glögg, pepparkakor och lussekatter. Knäck, ischoklad, nötter osv. On and on and on... Massor av godheter men kanske gör de inte riktigt lika gott för din kropp!
Så här års tenderar vi att äta mer än normalt och efter några veckor av julbord, adventsfester och glöggmys kan jeansen börja sitta lite tajtare än tidigare..
Men med detta sagt menar jag inte att man inte ska njuta av julen, för det ska man, det handlar bara om att ibland göra lite smartare val!

Kändistränaren Matthew Uohara, som jobbar med många celebrities i Hollywood, bjuder här på sina bästa tips på hur du håller formen trots all julmat.

ENJOY

1. Börja dagen med en rask promenad innan frukost. Då kommer kroppen att ta av dina fettreserver.

2. När du tränar, gör övningar som aktiverar hela kroppen. Det får dig att bränna mer, både under passet och efteråt.

3. Dra ner på tiden du vilar mellan övningarna. Det ökar de muskelbyggande hormonerna i kroppen.

4. Ät magert protein. Satsa på kalkon och kycling (utan skinn) och skär bort allt synligt fett när du äter kött. Quorn är också en bra källa till magert protein. Se till att det fett du får i dig istället kommer ifrån nyttigare fettkällor som avokado och nötter.

5. Sov ordentligt. Sömnbrist gör dels att du lättare blir sjuk och dels att du höjer den fettlagrande kortisolhalten i kroppen. Använd därför julledigheten till att sova ikapp och koppla av.



Kommentarer
Postat av: Anonym

sv: allt bra?:D

2011-12-05 @ 16:07:05
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0