PREVENT STRETCH MARKS!

De flesta kvinnor har någonstans bristningar i huden, och även en hel del män ha detta. De är iprincip omöjliga att få bort, men de går i vissa fall att reducera och förebygga. Här nedan får ni ta del av de bästa bristningsknepen.

Hudbristningar uppstår då huden sträcks ut, tex. vid en graviditet eller vid viktuppgång. Det är heller inte ovanligt med bristningar vid intensiv styrketräning då musklerna växer i snabbare takt än vad huden hinner med att anpassa sig till. När det uppstår röda eller blå strimmor i huden- det är då den "brister". Dock bleknar dessa hudbristningar med tiden och blir därmed mindra framträdande, men på grund av att det bildats ärrvävnad så förblir strimmorna kvar i huden.

Att få bort bristningar från huden helt och hållet är i princip omöjligt, men däremot utlovar vissa behandlingar minskning av hudbristningar. Det handlar då framförallt om kemisk peeling eller laser. Även mjukgörande oljor och krämer kan hjälpa till att förebygga bristningar, framförallt vid en gravidetet.
Bio-oil, vilket är en ny hudvårdsolja på den svenska marknaden, ska både kunna förebygga och reducera redan existerande hudbristningar, oavsett hur gamla de må vara.
Det bästa sättet att undvika hudbristningar är däremot att träna regelbundet och dricka mycket, för att på så sätt hålla igång blodcirkulationen och hudens elasticitet.
Det är även viktigt att hålla en så jämn kroppsvikt som möjligt, utan kraftiga pendlingar varken uppåt eller nedåt.



Kommentarer
Postat av: sanna

SV: Okej! :) Jag svarar på kommentarer och ska snart göra mig iordning för dagen :D Är allt bra med dig? :)



Kramar.

2011-12-01 @ 11:17:14
URL: http://sannaakarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0