RELAX!

Hej sötnosar!

Äntligen freedag, men jag vet dock att det för många av er ses som ännu ett stressmoment. Man känner ett tvång att utnyttja varje ledig minut, ett tvång att ständigt vara aktiverad.
Många av er går säkert fortfarande i skolan och känner av den enorma press som sätts på er att konstant prestera maximalt. Att i alla sammanhang vara bäst. Bäst i skolan, ultimata flickvännen, snyggast i skolan, bäst i handbollslaget. You name it!
Lätta på kraven. Lär er att uppskatta det ni faktiskt har välsignats med. Jag tänker inte sitta här och säga att ni ska tänka på barnen i Afrika yadayada men det ligger dock mycket visdom i de orden. Vi har turen att ha fötts i ett välfärdsland, ett land där vi har all möjlighet i världen att utvecklas som individer. Givetvis har även Sverige sina svagheter men dessa går inte att sätta i proportion till de fruktansvärt fattiga länderna i Afrika...

Trots detta blir fler och fler unga utbrända och går in i deprissioner. Mycket tror jag beror på de krav samhället och media ställer på oss. Kraven om perfektion. Det är mycket svårare idag att lyckas och gränserna pressas ständigt uppåt. I dagens samhälle stämmer Darwins teori in bra- endast de starkaste överlever!

Utefter detta har jag utformat några tips för att lära dig att koppla av samt att plugga rätt.
Lära dig att leva i nuet, lära dig att ditt personliga värde inte ligger i det du presterar!

  • Börja dagen lugnt! Genom att ställa klockan en kvart tidigare får du tid att äta frukost i lugn och ro framför TVn. En lugn morgon ger dig krafter för den kommande dagen.
  • Lyssna på musik som får dig att drömma dig bort, som får dig att må bra. Stäng in dig genom att sätta i hörlurarna när du befinner dig på tåget eller bussen, i och med detta slipper du allt prat och får en möjlighet att sväva in i din egna värld.
  • Hr du mycket skolarbeten liggande hemma? Ta en paus i pluggandet med en kort promenad i naturen. Hjärnan får friskt syre och du blir lite mer alert.
  • Om du inte har tid för en promenad går det bra med något mindre tidskrävande. Checka Facebook några minuter för omväxlings skull och få tillbaka fokus.
  • Varför ta en promenad i naturen när du kan ta in naturen till dig? Skaffa dig en växt att sätta på skrivbordet. Det är nämligen bevisat att växter sänker ditt blodtryck.
  • Ta ytterligare en paus från vardagens nödvändiga sysslor och ring en vän. Småsnack minskar nämligen ångest och ger dig chans att uppdatera dig lite. Plus att lite skvaller alltid är intressant!
  • Njut av maten du äter. Se till att släppa alla måsten och befinn dig istället i nuet.

 

LOVE




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0