SKIPPA DIETERNA TJEJER!

Att gå på en konstant diet för att få jeansen att sitta bättre känns så passé. Varför inte göra upp en hållbar kostplan istället? Släpp allt som heter ångest och jojobantning för att istället njuta av god och hälsosam mat och få en god hälsa på köpet.

Är ni med mig? :)

Lär dig måttlighet
Givetvis handlar det mycket om vilka livsmedel vi stoppar i oss, men om man ska se det svart på vitt så är det egentligen endast om hur mycket du äter som avgör om vi går upp eller ned i vikt. Du kan alltså äta av allt, men i begränsade mängder.
Hoppa över att ta den där extra portionen och ett väldigt bra tips är att lägga upp maten på en mindre tallrik- detta lurar ögat och magen att tro att du äter mer än vad du faktiskt gör. När du handlar chips till fredagsmyset köp en liten påse istället för en stor. Ofta är det så att när du har ätit några nävar ur chipspåsen så är du inte längre sugen utan äter endast för att äta. Känns det bekant? ;)

Njut av maten
Inte undra på att vi känner oss otillfredställda efter en måltid då vi kastar i oss maten på stående fot eller slevar i oss maten framför TV:n. Vi känner aldrig efter hur det vi äter faktiskt smakar, njuter i stunden. Utan istället stressar vi i oss den utan hejd. Låt istället måltiderna bli heliga stunder då det endast är du, möjligtvis ditt sällskap och maten. Lägg då upp maten vackert, tugga långsamt och njut av smakerna. Låt alla sinnen bli involverade!

Stoppa suget
Hoppa aldrig över de viktiga mellanmålen! Det ligger ingenting ohälsosamt i att inta ett nyttigt mellanmål, detta gör inte att du går upp i vikt utan snarare tvärtom då det håller ditt blodsocker i schakt och motverkar eftermiddagssuget som kan leda till ogenomtänkta frosseriattacker.

Nyttiga snacks
Ladda med hälsosamma snacks i väskan att ta om suget verkligen sätter in när du befinner dig på annan plats än hemma. Bra exempel är nötter som innehåller massor av nyttiga fetter som smörjer din kropp inifrån, även mörk choklad är ett bra alternativ då det bittera motverkar sötsuget.

Unna dig
Se till att låta dig själv leva och njuta! Hur kul är det egentligen att aldrig få unna sig något gott? Tillåt dig själv något när du verkligen känner suget efter det, men inte varje dag. För visst har vi alla sådana dagar ibland, när kroppen bara skriker efter något sött eller salt. Det är mänskligt!

Stay healthy and gorgeous girls!





Kommentarer
Postat av: Annellisaa

Hur hade du viljat bli friad till?

2011-11-22 @ 20:43:08
URL: http://annellisaa.blogg.se/
Postat av: Olivia & Emilia (fotoblogg)

Va gärna med i tävlingen på vår blogg.

2011-11-22 @ 21:21:42
URL: http://eofoto.blogg.se/
Postat av: Mamma till Freja

skibra inlägg! =)

2011-11-22 @ 21:32:40
URL: http://sense.webblogg.se/
Postat av: Amanda

svar' jag är helt med :)!

2011-11-22 @ 21:59:01
URL: http://stockholmtomarbella.com
Postat av: Anna

Låter super bra, tack för tipsen :D

2011-11-23 @ 20:08:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0