EASY, BREEZY, BEAUTIFUL

Hallå alla beautyjunkies!

Tänke jag skulle uppdatera er lite mer angående huden. Hyn skifftar nämligen väldigt mycket från person till person och ni bör därmed vara medvetna om vad som passar just din hudtyp. Om du inte redan vet vad du har för hudtyp bör du göra ett test för att klarlägga detta. Sådanna test brukar finnas att köpa på nätet som remsor som man håller mot huden en viss tid för att sedan avläsas. Man kan även ta reda på vilken hudtyp man är genom att gå till en hudklinik som lätt kan ge dig svaret på detta. Genom att göra en hudanalys och få reda på vilken hudtyp du har är du på god väg mot en fabolous hy!
Här nedan ger jag er några tips på bla. egengjorda ansiktsmasker och hur du rengör ditt ansikte på bästa sätt.
ENJOY

En ansiktsmask verkar rengörande och kan rent av förebygga hudens åldrande. Den stimulerar cirkulationen, förtunnar porer och tar bort smuts och döda hudceller. Den kan strama upp huden och tillföra eller ta bort olja. En del ämnen hjälper till att lösa upp pormaskar medan andra kan strama upp huden.
Frukt innehåller även näringsämnen, t.ex. E-vitamin och C-vitamin, som kan vara till stor hjälp för huden.

Innan ansiktsmasken läggs kan man göra ett ångbad för förstärka ansiktsmaskens verkan. Tvätta ansiktet medan vattnet kokar upp. Häll upp vattnet i en skål och håll en frottéhandduk över huvudet. Ett ångbad på fem till tio minuter är lagon. Badda sedan ansiktet torrt. Vattenångan öppnar porerna och gör att ansiktsmasken tränger in bättre. Dessutom är ångbadet rengörande.

Olika hudtyper mår olika bra av ångbad:

Hudtyp Verkan Hur ofta?
Fet hy Fet hy mår bra av ångbad. Huden rengörs, pormaskar mjukas upp och talgkörtlarna öppnas. 1 gång / vecka.
Torr hy Torr hy kan torkas ut av ångbad. Ångabada inte mer än varannan vecka.
Känslig hy Undvik ångbad. Undvik ångbad.
Hy med brustna blodkärl Undvik ångbad. Undvik ångbad.


Ansiktsmasker bör inte läggas för ofta. Det kan orsaka torr hy eller en överdrivet fet hy. Är din hy redan irriterad bör man vara försiktig och välja vårdande och lugnande ingredienser.
Det räcker att lägga en ansiktsmask 1-2 gånger i veckan.

Ansiktsmasken behöver anpassas efter din hudtyp. Lermasker passar fet hy medan en torr hy behöver en fuktbevarande mask. En känslig hy gynnas av milda gelmasker t.ex. gjorda av aloe vera. Fruktmasker verkar nästan alltid rengörande.
Olika frukter och bär passar olika hudtyper. Den feta avokadon kan hjälpa torr hy medan ananas passar bättre till en fet hy.


Undersök vilken frukt som bäst passar din hy bäst, i din egengjorda ansiktsmask:

Ingrediens Hudtyp
Aprikos Torr och åldrad hy.
Avokado Torr och åldrad hy.
Banan Torr och åldrad hy.
Persika Torr och åldrad hy.
Papaya Torr och åldrad hy.
Äpple Torr och åldrad hy.
Ananas Fet hy.
Citron Fet hy.
Jordgubbar Fet hy.
Päron Fet hy.


  • Avokado är en fet frukt med en hög andel är enkelomättat fett i en sammansättningen av fettsyror som passar huden. De enkelomättade fettsyror tas lätt upp av huden och de täpper inte igen porerna. På huden verkar avokado återfuktande och kan skona en torr hy.
    Den mossade avokadon behöver inte blandas med något utan kan läggas direkt som ansiktsmask på torr eller solskadad hud. Om man vill kan man tillsätta lite olivolja för en jämnare konsistens.
  • Ansiktsmasker med kraftigt rengörande verkan och är effektiva mot pormaskar görs av lera. Lera rengör djupt ner i huden och suger upp fett och smuts. Den verkar kraftigt uttorkande och sammandragande.
  • En välkänd ansiktsmask mot stora porer är lika delar honung, äggvita och färskpressad citronsaft. Både citronsaft och äggvita verkar sammandragande. Honung ger konsistens och verkar lugnande och fuktgivande. Både citronsyran och C-vitamin i citronsaften ger en peeling. De verkar upplösande och får bort smuts och delar av hudens lager av döda hudceller. Citron verkar även något blekande och kan minska pigmentering.

Hoppas ni orkade ta er igenom denna långa text och att ni numera, om ni inte tidigare gjort det, sköter om er dyrbara hud!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0