Vem vill inte ha ett Hollywoodsvall?

Fick ett önskemål att skriva om hur man får ett långt och välmående hår och givetvis kan jag besvara detta.
Dock bör man vara medveten om att alla har olika genetiska anlag, vissa har ett hårsvall som tycks växa sig långt över en natt medan andra måste kämpa för att få topparna att snudda axlarna. Detta är alltså väldigt individuellt.
Men trots detta har jag ett antal tips som man kan ta till vara på och därmed främja hårtillväxten samt hårets kvalité.


Kosten
Som alltid när det kommer till skönhet, tänk på vad du stoppar i dig!
Var noga med att äta nyttigt och varierat, främst b- vitaminer och e-vitaminer är viktiga komponenter för att få ett välmående hår.
Jag kan även tipsa om kosttillskottet Hårkontroll som innehåller en hel del nyttigheter bla. b-vitaminer, öljäst, åkerfräken etc. för både hår, hud och naglar.

Tips och Råd
  • Om håret går ned efter halva ryggen innebär detta att det är flera år gammalt och skört, uppemot 4-5 år. Behandla det utefter detta!
  • Det är strängt förbjudet att borsta håret när det är blött eftersom det då är elastiskt och även mycket skörare än torrt hår. Red istället ut det med en bredtandad kam och hantera det varsamt. Du kan försiktigt reda ut alla tovor från topparna och arbeta dig sedan uppåt.
  • Många med riktigt långt hår har ofta det uppsatt i en knut då detta skyddar topparna från allt slitage nedsläppt hår utsätts för. Om det finns risk att du fastnar i saker tex. vid städning kan det vara en bra idé att sätta upp håret.
    Om du har problem med tovor och trassel pågrund utav att du sover oroligt kan det vara en god idé att fläta håret på kvällen innan du intar sängen.
  • Tänk efter vad du sätter upp håret med. Håret skadas nämligen utav hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter. Välj istället mjuka och släta håraccessoarer.
  • Dina borstar blir snabbt fulla av fett, döda hudceller, smuts, rester från stylingprodukter och damm. Rengör dom därför med jämna mellanrum! Du kan använda schampo och skrubba borsten med en nagelborste för att sedan dra lite papper mellan borstens tänder.
  • Det räcker att duscha håret högst tre gånger i veckan. Använd då snålt med schampo men mängder av balsam, se dock till så du får ut allt när du sköljer av håret! Om ditt schampo är slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera endast en gång och en liten klick räcker gott och väl. Använd alltid balsam, dock inte i hårbotten, börja istället att applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt rikligt i topparna.
  • Unna håret inpackning 1-2 gånger i veckan. Applicera inpackningen i handdukstorkat hår och låt den sedan sitta i utefter den tid som är angiven på förpackningen. För maximal effekt, blöt en handduk med varmt vatten och vira den runt huvudet likt en turban medan inpackningen sitter i håret.
  • Hårets främsta fiender heter plattången och hårfönen. Undvik dessa så gott som möjligt och låt håret självtorka i mån om tid. Det sliter även att färga håret och blonderingar samt blekningar är allra värst. Överdriv inte färgningen av ditt hår tex. genom att gå från brunhårig till blond för att sedan gå tillbaka till brun. Detta sliter något enormt på ditt hår!
  • Klipp inte av för mycket. Hår växer generellt ungefär 1 cm i månaden. Går du då till frisören varje eller varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret givetvis inte att bli så mycket längre. Det är inte svårare än så!
    Försök istället att hitta en frisör som inte klipper mer än vad du ber om, vilket inte alltid är "a piece of cake". Du bör dock hålla efter håret och klippa av kluvna toppar.

Sköt om ert hårsvall nu tjejer och killar, love!





Kommentarer
Postat av: Ewelina Jungmarker

jättefin header.

2011-11-23 @ 21:26:58
URL: http://hundratjugofyra.blogg.se/
Postat av: Tua

Allt bra hos dig?

Kram!

2011-11-23 @ 21:53:28
URL: http://tuaeleonora.blogg.se/
Postat av: Julia ( T E A M R Y T T A R N A )

Riktigt fin blogg! Följa varandra via bloglovin? :D

2011-11-23 @ 21:55:36
URL: http://teamryttarna.blogg.se/
Postat av: Benita Fransén

har du tips på vart man kan hitta snygga stickade tröjor? :)

2011-11-23 @ 21:55:54
URL: http://kikibenchaa.blogg.se/
Postat av: 25år, 2 barns mamma, egen företagare, designer

Det är så snyggt med lockar.

2011-11-24 @ 00:41:04
URL: http://www.mammavd.se
Postat av: jennifer

Din blogg verkar vara jätte bra! Har läst igenom dina hårtips, awesome! :D

2011-11-24 @ 08:47:28
URL: http://alicejennifer.devote.se
Postat av: Amanda

bra tips :D

2011-11-24 @ 08:57:55
URL: http://stockholmtomarbella.com
Postat av: Hillevi

om man vill gå från brunett till blondin, hur ska man göra för att slita på håret så lite som möjligt och hur mycket brukar det kosta?

2011-11-28 @ 21:13:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0