BREAK!

Hello sunshines! Igår blev det faktiskt inte som planerat bio, istället åkte vi hem till Johan och såg den film som vi ändå tänkte se på bio nämligen In Time, lite speciell men ändå rätt bra måste jag säga! Nu är jag åter igen påväg till jobbet och tänkte faktiskt meddela att jag tar en liten såkallad bloggpaus då jag inte kommer ha tid att blogga från en dator idag, samtidigt som jag tycker att inlägg från mobilen är så fruktansvärt tråkiga... Men tomorrow Im back med uppdatering i vanlig ordning! Stay tuned. LOVE

ON MY WAY

Heej guys! Har precis slutat jobbet och är påväg hem till kristin då vi förmodligen ska vidare på bio. Är förövrigt rätt trött så orkar faktiskt inte så mycket mer än det.. Jobba igen imorgon, fick dock en happy surprise att jag börjar 12:00, woop lite sovmorgon för min del iaf! Uppdateringen idag blir lidande eftersom jag inte har varit eller kommer komma hem fören senare ikväll. Men vi hörs sunshines! LOVE

Friday!

Godmorgon mina solstrålar! Slänger in ett snabbt inlägg från mobilen påvägen till jobbet. Slutar 19:00 idag och måste åka kommunalt hela vägen hem ikväll så kommer inte vara hemma fören vid 20:30, lovely... No plans for tonight, hade behövt komma hem och duscha och ta hand om mig själv inför imorgon. Kommer nämligen få det lagom stressigt imorgon då jag jobbar 10-16 i täby och sen ska jag hinna hem och fixa mig, tveksamt om jag hinner duscha då. Well well, jag uppdaterar med lite mer intressanta inlägg när jag kommer hem haha. Blir alltid lika opersonligt när man bloggar från mobilen... Stay tuned!

CASCADA FEVER!

Vet inte vad som har tagit åt mig! Har blivit ett återupplivat fan av Cascada, och sitter och lyssnar på gamla hits från typ 2005... Jaaajaa jag kommer in i mina perioder men går lika snabbt ur dem. Så vänta tills imorgon, då vet jag förmodligen inte vem hon är haaha!


KAOOOS!

Mina naglar är för tillfället toltal sabbade! Gjorde akrylnaglar för cirka 2 månader sedan och för någon vecka sedan började en trilla av följt av en annan... Detta resulterade i varannan lång, varannan kort. Inte snygg!
Så har nu klippt ner alla och väntar ivrigt på att mina egna naglar ska återhämta sig, vilket kan ta ett bra tag... Så ett råd till er alla där ute, gör inte akrylnaglar om ni inte planerar att gå och fylla på dom varje månad, just saying!

När jag ändå är inne på nagelspåret så tänkte jag tipsa er om hur man får nagellacket att sitta bättre. Perfekt nu till nyårs manikyren, right!

1. Innan du målar, se till att din nagel är torr, det vill säga undvik cremer och oljor minuterna innan.
2. Applicera ett underlack för att skydda nageln mot missfärgning.
3. Måla på ditt lack. Se till att det är fräscht – ett för gammalt lack känns segt i konsistensen och flyter inte lika bra!
Måla två lager om det behövs.
4. Avsluta med ett transparent överlack.

There you go!



COLORS OF THE WIND

Tycker du också att det känns som man konstant färgar håret men ändå tycks det tappa sin lyster efter en tvätt? I sådanna fall är du inte ensam!
Här nedan följer några användbara tips av stylisten Sharon Dorram- Krause för att öka livslängden på din färgning.
ENJOY

Använd rätt schampo och balsam
Hårvårdsprodukter med ord som "colour protect" i namnet hjälper faktiskt till att vårda din hårfärg. Välj därför ett färgbevarande schampo och balsam och undvik schampon som innehåller mycket sulfater.

Ta hand om stråna på solsemestern

Åker du till solen i vinter? Se då till att vårda håret ordentligt. Poolvatten innehåller kopparsulfat, som kan få ditt hår att utveckla en grön eller orange nyans. För att skydda håret kan du krama i några droppar babyolja i ditt hår innan du tar ett dopp i poolen. Skölj av håret med vanligt vatten så fort du kan efTer doppeT och schamponera samma kväll.

Packa in håret
En vårdande inpackning en gång i veckan håller både håret och färgen i trim. Sharon rekommenderar en "hot oil"-behandling, som du kan göra på salong eller hemma. Fördela oljan i håret och blås med en hårtork för att få oljan att sjunka in i hårstråna. Låt verka i 10 till 30 minuter innan du sköljer ur den.

Filtrera vattnet
Vatten är den största boven som får hårfärg att blekna, då vattnet innehåller mineraler som kan förändra din hårnyans. Ett filter i duschmunstycket han ta bort några av de ämnen som påverkar din hårfärg negativt.



2011-12-29

Hola chicas!

Nyss hemkommen från jobbet och tänkte slänga i mig lite middag och sen bara lägga mig och slappa. Någon frivillig som vill massera mina fossingar, dom har ooont!
Klockan ringde 7:00 imorse så blev inte direkt någon härlig sovmorgon.. Jobbar även imorgon fast då 12:00-19:00 så får lite sovmorgon då iaf!
Sitter och funderar på när min syrra kommer hem haha. Hon skulle nämligen äta middag på en nyöppnad restaurang i Åkersberga centrum, och vad jag har hört så ska den vara rätt fräsch. Hmm undrar om den kanske är värd att besöka någongång i framtiden med tjejerna, we will see!

Nej nu ska jag lägga mig bekvämt i soffan med fötterna högt upp och ladda för morgondagen! Gick förresten riktigt bra idag på jobbet och vid översteg dagens budgetmål, good work!
Catch you later, som dom skulle sagt inne på Hollister! Haaha nej nu är jag övertrött, bästa jag avrundar detta inlägg.

LOVE



Hard work work!

Hej mina vänner! Sitter på tåget nu påväg till jobbet. Lyssnar på musik och taggar för en heldag på jobbet, woop! Jobbar till stängning vid 19:00 sen ska vi fixa lite så blir väll kvar typ 20 min.. Skönt att jag bytte och tog stallet igår istället, annars hade jag haft det ikväll också. Mitt rum är dock i stort behov av en storstädning! Får se hur taggad jag är på det när jag kommer hem vid 20:30 ikväll.. Nej hörrni, jag uppdaterar mer på min lunchrast! Stay tuned :-) LOVE

FYNDAT!

Var ju somsagt i Täby idag och fyndade dessa godingar på BikBok. En klassisk svart preppy klänning med dragkedja bak i ryggen, och en metallic topp. 220 kronor allt som allt gick kalaset på, inte illa. Riktiga kap!


ONLY THE BEST

Bjuder på de 10 mest oslagbara sminktipsen.
Hope you like it!

1. Intensiv blick
Måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.

2. Rätt foundation
Torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. Har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.

3. ...och rätt nyans
Applicera färgen på din käklinje, inte handen. Din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?

4. Slut på concealer?
Kolla locket på din foundation! Där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. Den passar perfekt som krisconcealer!

5. Hållbar ögonskugga
Ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

6. Kajal först!
Applicera alltid kajal före mascara! Annars kan din hand komma emot dina fransar och göra att de kletar ihop sig som spindelben. Ögonskugga ska också på före mascara.

7. Nästan osminkad
Orkar du knappt sminka dig på morgonen? Satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. De klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

8. Inget kladd
Slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker så slipper du läppstiftsmärken.

9. Fejka fylligare läppar
Måla munnen med ett rosa läppglans och applicera därefter ett naturligt, extra glansigt läppglans i mitten på din underläpp för ett intryck av fylligare läppar.

10. Värm ögonfransböjaren
Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer.

 

 


WHO SAYS


THEY ARE JUST LIKE US!

De må vara perfekta på röda matten men till vardags är de trots allt männskliga, precis som du och jag!
Checka in denna bildbomb som visar hur mycket makeup faktiskt kan påverka!
ENJOY


Cameron Diaz


Katherine Heigle


Jessica Simpson


Kate Hudson


Jennifer Lopez


Pamela Anderson


Vanessa Hudgens


Jessica Alba


EYE OF THE TIGER

Vill du framhäva dina ögon lite extra till nyårsfesten? Vissa färger främhäver nämligen just din ögonfärg och ger dig en intensiv blick. Ta del av tipsen här nedan för att se vilka färger som passar just dina ögon!

Ögonskugga till blåa ögon
  • Blåa ögon framhävs bäst med kontrastfärger i varma toner - såsom orange, rosa, rött och rostfärgat.
  • Skapa en snygg kontrast till dina ljusa drag genom att lägga en svart eyeliner längs med ögonfransraden.

Ögonskugga till bruna ögon

  • Har du bruna ögon framhäver du din ögonfärg med skuggor i kalla toner- såsom blått, kalla lila toner och grönt
  • Har du en skugga i en varm ton som du gillar kan du hjälpa den på traven genom att applicera en ljust skimrande ögonskugga över, så får skuggan en något kallare effekt.

Ögonskugga till gröna och melerade ögon

  • Grattis, du kan välja och vraka bland färgerna - grönt passar nämligen med de flesta nyanserna. Mest effekt får du om du använder dig av en lila ögonskugga, men du passar också bra i blått, rost, gult, rosa.. ja, det mesta helt enkelt!


FULLT ÖS MEDVETSLÖS!

Har haft fullt upp hela dagen, därför en kass uppdatering. Gick upp vid nio imorse och gjorde mig iordning och fixade lite här hemma samtidigt som mamma åkte iväg och hämtade min ögonsten som har varit på kattpensionat i en och en halv vecka. Såfort jag hörde dörren öppnas sprang jag för att möta min älskling, kalla mig knäpp, men enligt mig är han världens mest underbara katt haha! Vid 11:30 åkte jag in till Täby med Ellen. Fyndade en nyårsklänning från BikBok för 120 kronor på rean och även en glittrig topp för 100 kronor. Riktiga kap må jag säga!
Kul att träffa Ellen igen också, över en vecka sedan sist!<3
Efter visiten i Täby tittade jag in på MQ i Åkersberga för att hälsa på Carro, saknat henne massor. My BFF i vårt och torrt!
Sedan var det bara direkt hem och byta om och vidare upp till stallet. Underbart att få träffa min bebis igen efter över en veckas uppehåll då jag varit bortrest. Vi var ute och red osv så blev väll kvar i stallet i över 3 timmar, och sedan direkt vidare till Favvan för att hämta ut ett packet.
Finally I´m home och ska strax slänga mig i duschen. Ska jobba 9:20-19:00 imorgon så bör gå och lägga mig i någorlunda tid för att orka hela dagen. Jobbar även på fredag och på nyårsafton, men då stänger vi 16:00 så har gott om tid att åka hem och fixa mig inför kvällen, woop!
Sammanfattat kan man säga att dagen har bjudit på en heldel kära återseenden! :)

Ska läsa lite mejl och annat smått och gott nu. Uppdaterar mer snart!
LOVE

image description
You´re my love!




2011-12-28

Åå blir så sur när man har suttit i 10 minuter för att få ihop ett inlägg på mobilen och sedan råkar man komma åt en knapp och allt försvinner, just great! Så sammanfattar jag bara det jag skrev tidigare. Det faktum att vårt internet ligger nere, förmodligen pga stormen, vilket gör att jag tvingas mobilblogga, not my cup of tea.. Tycker det blir opersonliga inlägg utan bilder. Men såfort vårt internet börjar fungera igen kan jag garantera er om ett helt lager av olika skönhetstips osv, stay tuned! Måste börja göra mig iordning nu,.ska till Täby med Ellen <3 Godmorgon förresten! :-)

New in closet

Har precis packat upp alla kläder, necessär, julklappar osv, skööönt! Ska ta lite yoghurt nu innan jag slänger mig i duschen. På tal om något helt annat var jag ju på Kungsmässan igår med min syster och mamma. Som vanligt vid reor så var det panikartat och smockfullt! Men kom iaf hem med denna tunika från MQ, har en tendens att köpa på mig en massa tunikor, men jag gillart. De är sköna och söta, just the way I like it!


EXCLUSIVE BY SOFI FAHRMAN

Fashionistan Sofi Fahrman bor för tillfället i The Big Apple och har under lång tid arbetat inom mode- och skönhetsbranschen. Här nedan följer en intervju där hon delar med sig utav sina beautyfavoriter, hur hon tar hand om sitt hår och även om sitt tidigaste sminkminne.
Here you go!

Du bor ju i New York. Finns det några amerikanska skönhetsfavoriter som du brukar shoppa med dig hem till Sverige?
– Jag gillar Clear eyes, som biter på röda och trötta ögon. Andra favoriter är Victoria’s secret bodysplash med vaniljdoft och insmörjning från Kiehl’s.
Vilket är ditt tidigaste sminkminne?
– Jag lånade min mammas blå mascara någon gång på mellanstadiet. Det såg precis lika illa ut som du kan tänka dig, haha!


Hur lång tid spenderar du i badrummet på morgonen?
– I mitt liv ska allt gå fort, jag har för dåligt tålamod. Detsamma gäller min morgonrutin, tio minuter är maxgränsen.

Vilka skönhetsprodukter får alltid följa med i din väska?
– Hudvård från Dermalogica, rouge och brunpuder från Nars, mascara från L’Oréal och läppglans från Laura Mercier.

Har du någon favoritparfym?

– ”Warm cotton” från Clean, den strösslar jag över hela min kropp varje dag.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?
– Tyvärr inte så bra, jag slarvar en hel del. Jag sminkar inte alltid av mig på kvällen och är inte heller så konsekvent med att använda dag- och nattcreme. Jag får IG på min hudvårdsrutin helt enkelt. Däremot brukar jag se till att gå och få en ansiktsbehandling då och då.

Är du noga med att ta hand om ditt hår då?
– Ja, det är jag faktiskt mycket bättre på. Jag använder inpackning varje vecka och låter håret självtorka för det mesta. Dessutom använder jag bara bra hårvårdsprodukter, jag gillar Redken jättemycket.

Brukar du unna dig någon skönhetslyx?
– När jag är i New York unnar jag mig manikyr och pedikyr en gång i veckan.

Finns det någonting annat, förutom din hud, som du skönhetsslarvar med?
– Jag är dålig på att dricka vatten. Det ska ju enligt alla kändisar och modeller vara det bästa skönhetsknepet.

Vilket är ditt bästa skönhetsknep då?
– Lösögonfransar! De ger dig en glamourlook på ett kick.

 


NEW YEARS EVE!

Nyår närmar sig med stormsteg. Själv börjar jag få lite smått panik då jag ännu inte hittat någon klänning, menmen allt löser sig inte sant? Många satsar på en lite mer vågad make till nyårsfesten och därför tänkte jag nu guida er hela vägen för att uppnå dendär perfekt sotade looken!
ENJOY

Du behöver:

Ögonskuggeprimer
Mörk ögonskugga
Ögonskuggepensel
Kajalpenna
Mascara


Let´s rock:
Steg 1. Förbered rätt
Med en ögonskuggeprimer både fäster och håller din mejk bättre. Applicera primern över hela ögonlocket, gnugga försiktigt in den i huden med lillfingret om det behövs. Applicera sen en ljus ögonskugga, matt eller skimrande väljer du själv, på ögonlocket. Börja vid franskanten och arbeta upp mot ögonbrynsbenet.

Steg 2. Rama in
Dags för kajal eller flytade eyeliner. Rita en linje längs hela övre fransraden, se till att den är tunnast i inre ögonvrån och tjockast i yttre ögonvrån. Sudda ut den skarpa kanten upp mot ögonlocket med hjälp av en pensel eller bomullstops. Dra sen en tunn linje längs nedre fransraden. Sudda också den försiktigt.

Steg 3. Förstärk inramningen
Dra en linje med kajalpenna eller flytande eyeliner längs de inre fransraderna, både övre och undre. Vill du få färgen att sitta, satsa på en vattenfast produkt eller en penna som är just avsedd för inramning av de inre fransraderna.

Steg 4. Dags för färg
Applicera en mörk ögonskugga på ögonlocket, snyggast resultat får du med en ögonskuggepensel. Börja vid din utsuddade kajallinje och arbeta dig uppåt mot ögonbrynsbenet. Applicera sen en lite ljusare ögonskugga, gärna med metallstänk, ovanpå ögonlocket. Arbeta från yttre ögonvrån, längs med globlinjen mot inre ögonvrån. Sudda skuggan uppåt mot ögonbrynsbenet.

Steg 5. Framhäv fransarna
Applicera de båda skuggorna med en liten, smal pensel längs den nedre fransraden. Tänk på att de mörka skuggorna ska vara mest intensiv längs franskanterna och i yttre ögonvrån  Böj fransarna med en ögonfranstång och applicera sen rikligt med svart mascara. För mest dramatisk look, satsa på en mascara som både förlänger fransarna och ger volym.


HEM LJUVA HEM!

Finally, I´m hooome!

Sådan befriande känsla att stiga in i sitt egna hus, egna rum, egna toalett.. Även om jag är fullt medveten om att hela kvällen kommer att bestå av att packa upp väskor, necessär osv. Vistelsen i Sälen och Göteborg har varit alldeles perfekt, jag var verkligen i behov av ett miljöombyte!
Morgondagens planer består av en visit till Täby med underbara Ellen för att se om man kanske kan fynda något. Rean är väll förmodligen redan väldigt utplockad, men nya plagg har redan börjat göra entré i butikerna, me like!

Nu ska jag ta tag i all denna röra, annars vet jag att jag bara kommer att skjuta upp det..
LOVE


HERE WE GOOO!

Börjar närma oss Stockholm, finally! Vill bara ut ur bilen nu... Min rumpa har somnat, jag har lyssnat igenom alla bra låtar på mobilen 28 gånger om så nu har det slutat med att jag sitter och lyssnar på gamla fjortisdunk låtar från 2007, samtidigt som mina fötter har somnat och jag är så fruktansvärt rastlös att jag hade kunnat springa ett maraton nu. Detta bådar inte gott, nu vill jag bara befinna mig på hemmaplan! OVER N OUT

ON THE ROAD AGAIN

Hello guys! Nu sitter jag återigen i bilen påväg hem till Stockholm. Sitter och lyssnar på musik samtidigt som jag bländas av den starka solen, häärligt! Fick även ett önskemål om att göra lite fler vardagliga inlägg och givetvis ska jag lägga detta på minnet! Alltid uppskattat med konstruktiv kritik så man vet vad man ska göra bättre tills nästa gång, right? Sorry för lite opersonligt inlägg men bloggar från mobilen så kan tyvärr inte lägga in några bilder osv.. Trist det borde införas för Android mobiler, på Iphone går det ju.. Uppdaterar mer ordentligt när jag kommer hem och har en dator i närheten. Ska ha en riktig ompysslingskväll när jag kommer hem. Dusch, scrubb, rakning, insmorning osv, känner mig i behov av en uppfräschning! Ska förmodligen även slå en pling till Carro och höra med henne om hon kanske vill följa med till Täby imorgon för lite shopping. Känner mig lite sugen på ett par Hunter stövlar! Mina välanvända stövlar från Vagabond har nämligen snart gjort sitt, och i detta land med typ 300 regndagar på ett år känns det som ett rätt nödvändigt köp! Tänkte även slänga in en bild på den söta puderrosa tunikan jag fyndade på MQ igår så stay tuned. LOVE

FAKE IT TILL YOU MAKE IT!

Nu under vinterhalvåret tycks vår hy bli vit likt ett spöke! Många har dock precis som jag svårt att ge brun-utan-solen en naturlig och jämn touch. Det vill gärna lägga sig lite extra och färgas oranget på armbågar, knän, fotknölar, mellan fingrar osv.. 
Därför tänkte jag nu ge er de 7 främsta knepen för att undvika en morots misär!
READ AND LEARN

Steg 1. Skrubba
Skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom Brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Steg 2. Återfukta
Smörj in torra partier med en fuktcreme. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Steg 3. Börja med ben och fötter
Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten!

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar
Vill du kan du tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara all idé att be en kompis om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna.
Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna
Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crémeprodukt tar du en klick créme på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka
Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)
Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste. Ett klassiskt husmorsknep är att skrubba med bakpulver!


EXCLUSIVE BY LEIGTON MEESTER

Några av er är förmodligen A big fan of Gossip Girl, och då har ni även oundvikligen inte missat sockersöta Leighton Meester med sin porslinhy!
Här nedan bjuds på en intervju med denna celebrity där hon avslöjar några av sina främsta skönhetstips. Interesting!

Du har alltid en felfri porslinshy, hur tar du hand om den?
– Jag är noga med att alltid tvätta av sminket och vara hälsosam från insidan och ut. La roche-posays hudvårsprodukter är luktfria, milda och sköna på min hud. Som en del av min kvällsrutin använder jag Hydreane-serien för torr hud. På morgonen smörjer jag mig med en Anthelios-produkt som är en fantastisk creme med solskydd.

Hur sminkar du dig privat?
– Väldigt lite, men även utanför inspelningarna är jag skådespelare. När jag går på röda mattan spelar jag en roll och då vill jag ha en cool look med makeup och hår. Jag älskar att byta stil!

Du fick färga håret inför Gossip girl, egentligen är du blond. Vad trivs du bäst som?
– Jag är ganska seriös och allvarlig, så jag tycker att vara brunett matchar min personlighet mer än den stereotypiska blondinen. Men ibland gillar jag att ljusa upp med honungsblonda slingor.

Har du något bra budgettips?
– Jobbets fördelar är att jag får testa mycket lyxiga grejer men kan jag köpa något billigt gör jag hellre det. Jag älskar Max factors läppfärg och L’Oréals mascara. Kroppscremer som doftar kokos är också oftast billiga fynd.

Har du snappat upp något annat skönhetsknep på inspelningarna?
– En hårstylist lärde mig att ibland kan vatten skapa en barriär så att schampot inte kan komma åt att göra håret helt rent. För att få bort alla hårprodukter schamponerar jag därför mitt hår när det är torrt. Därefter sköljer jag och lägger en inpackning som sitter i länge.

Har du någon skönhetsvisdom du försöker leva efter?
– Älska din hud! Är du snäll mot den kommer den att le tillbaka.


2011-12-27

Goood morgon!

Vaknade för ett litet tag sedan och har nyss ätit frukost framför TVn. Idag är det hemfärd, mooot Stockholm! Ska bli riktigt skönt att komma hem faktiskt. Har haft en underbar vecka i både Sälen och Göteborg, men det finns ingenting som slår att duscha i sin egna dusch eller sova i sin egna säng!
Har alltså 6-7 timmar bilfärd framför oss, I´m excited...

Det blir alltså lite klent med uppdatering idag pågrund av detta. Kanske slänger in nått inlägg från mobilen.
We will see!
Btw det är ju snart nyårsafton! Någon som har något roligt inplanerat. Själv ska jag förmodligen själv ha middag med tjejerna för att sedan dra vidare, vet dock ännu inte vart...

OVER N´OUT


DONUT

Denna extremt enkla frisyr som samtidigt ser väldigt classy ut fungerar till både vardag och fest. Me likeee!
Dessa hair donuts går bland annat att införskaffa på Glitter!


GET A JOB

Flera av mina vänner bland annat har frågat mig hur och framförallt vad man bör och inte bör ta med i ett CV. Därför tänkte jag nu sammanställa det absolut mest väsentliga att med på ditt CV. Kanske ger dessa råd dig motivationen att faktiskt ta tag i att skriva ihop ett bra CV och lämna ut till så många ställen som möjligt.
Det kan kännas jobbigt nu, men sen när du har ett jobb och börjar känna ihop your own cash kommer du ha möjlighet att köpa och framförallt göra saker som du tidigare inte haft chansen till!
Det är ju även snart dags för er som planerar att söka sommarjobb att komma ut ur idet. Det gäller att vara ute i god tid!

Come on - you can do it!

  • Personliga detaljer
    Börja med ditt namn, din adress, ditt mobilnummer och din mejladress. Var noggrann när du skriver in     telefonnummer och mejladress, det händer faktiskt rätt ofta att folk råkar skriva fel. Om du inte har en professionell mejladress innehållandes både ditt för- och efternamn idag – skaffa en nu! Använd helst inte en mejladress som kan uppfattas som oseriös.
  • Tidigare jobb
    Lista dina tidigare yrkeslivserfarenheter före dina utbildningar, börja med det senaste och skriv ”baklänges”. Har du aldrig haft ett riktigt jobb tidigare – skriv ner andra saker som kan vara intressanta för en ny arbetsgivare. Kanske har du suttit barnvakt, jobbat extra i butik eller driver en vinstgivande blogg? Skryt lagom och framhäv dig på ett positivt sätt, så att arbetsgivaren får en bra bild av hur du är som person. Visa att du är en ambitiös och tålig person!
  • Utbildningar
    Skriv ner din, eller dina, utbildningar, börja med det du pluggade senast även här. Glöm inte att ta med andra uppdrag som du tror kan vara av intresse för en arbetsgivare! Kanske sitter du i styrelsen i din bostadsrättsförening, jobbar ideellt eller är eventansvarig på fritiden? Det är viktigt att sticka ut på ett positivt sätt och visa att du är driven och engagerad.
  • Kompetens
    Det är super att lista din kompetens i ditt CV, till exempel specifika språk- eller datorkunskaper. Speciellt om du inte har så mycket tidigare erfarenhet av att arbeta. Var ärlig mot dig själv och din framtida arbetsgivare om vad du kan, det tjänar ni båda på.
  • Referenser
    Istället för att skriva namn och kontaktuppgifter till dina referenser, skriv istället att ”referenser lämnas gärna på begäran”, så får arbetsgivaren återkomma till dig vid behov. Risken finns annars att dina referenser blir nerringda av olika arbetsgivare och att er kontakt försämras. Vårda dina relationer till referenserna och informera i tid att du söker nytt jobb, så att de är beredda. Ange inte en person som referens som inte sagt okej till att vara din referens. Det kan bli väldigt pinsamt och fel...
  • Personlig bild eller inte?
    Det är alltid positivt med en bild. Bilden får gärna vara personlig men måste vara professionell. Inga bilder från semesterna på stranden eller i hängmattan med ciderna i högsta hugg alltså.
  • Design
    Här varierar det vad olika rekryterare vill se. Vissa uppskattar en stilren touch medan andra uppskattar färg – med måtta. Det får gärna hända något i designen, som gör det enklare att särskilja din ansökan från en annan. Vill du att ditt CV ska sticka ut kan du leka med en färg på rubrikerna eller kanske använda en ram.


GIVE ME SOME VOLUME, PLEEEASE!

Några av er har förmodligen precis som jag ett långt hårsvall vilket ofta tycks lägga sig platt och dött längst ansiktet.. Vet inte hur många gånger jag har stått med Volume Master, saltvattenspray osv. för att uppnå detdär efterlängtade Hollywood svallet. Men vad jag än gör tycks det endast hjälpa för 10 minuter, sedan har det åter dött!
Här nedan bjuder jag på några användbara tips till er tjejer som sitter i samma båt som jag.
ENJOY

1. Klippet
Att klippa etapper betyder inte alltid garanterad volym. Rätt klippt frisyr kan göra hela skillnaden men låt dig inte luras till allt för många och tydliga etapper, det kan tunna ut håret. Be istället din frisör om små, diskreta skikt, säger Sacha Mitic, frisör och en av grundarna till salong- och hårvårdsmärket Sachajuan.

2. Balsam före schampo
Tvätta håret med ett proteinberikat volymschampo följt av ett lätt balsam. Vill du ha en extra volym-boost redan från början använder du allt i omvänd ordning, alltså balsam först och sen schampo. Tunna och fina hårstrån kan kännas för tunga och platta av balsam.

3. Mousse - klassikern som funkar
Ta en klick mousse och jobba in i fuktigt hår. Red ut med en bredtandad kam och spraya ett värmeskydd över längderna. Moussen gör att dina hårstrån sväller och känns större.

4. Lyft rötterna
Vänd huvudet upp och ner och blås med en hårfön någon minut. Vänd tillbaka, dela upp håret och spraya en root lifter i rötterna. Föna försiktigt fram formen du vill ha med hjälp av en borste. Tadaaa, volym-boost på ett kick!

5. Tupera
Snabbaste sättet att få tjockare hår stavas tupering. En kam eller liten borste är bästa vekrtygen, som du använder för att "rugga" fram volymen. Bygg inte bara på höjden utan ge också sidorna lite vidd. Borsta sen försiktigt över, så att tuperingen inte syns.

6. Rulla upp
För glamour-volym behövs lockar, så lägg upp ditt hår på varma spolar. Vill du hellre ha sexigt lösa än perfekta lockar, tvinna hårslingan innan du rullar upp den på spolen.


SALE

Nu när alla mellandagsreor har dragit igång är det dags att vässa armbågarna för att ge sig ut i fynddjungeln.
Här nedan får ni några riktigt givande tips och råd angående vad man bör tänka på när man brottar sig fram bland alla panikartade medmänniskor!

Det viktigaste att tänka på när man ger sig ut i trängseln
:

  • Man bör räkna med trängsel och köer och därför rusta sig med bekväma skor och plagg som går smidigt att ta på och av i provrummet.
  • Gör upp en plan i förväg! Kanske är det något som fattas i din garderob eller något särskilt plagg som du har haft ögonen på hela säsongen?
Vilka plagg bör man satsa på under mellandagsrean?

  • Håll utkik efter klassiska plagg och accessoarer i bra kvalitet. Tex. dunjackor, den lilla svarta, klassiska pumps, skinnväskor och stickade tröjor. Sammanfattat sådana plagg som du garanterat kommer att få stor användning för under lång tid!
  • Satsa även på material som skinn och denim!

Vad bör man helst undvika?


  • Undvik den gångna säsongens största trender då man snabbt tröttnar på dessa. De kommer förmodligen inte att kännas lika intressanta då vårens nya trendplagg släpps i butikerna.
  • Köp sådant som du kan tänka dig att använda imorgon. Inte saker som man tror sig kommer att använda "någon gång", för den dagen brukar nämligen sällan inträffa...
  • Handla för gudsskull inte bara för att det är billigt! En klok fråga man alltid bör ställa sig när man står med ett reaplagg i handen är- Skulle jag köpt detta om det inte varit på rea?


Nu hoppas jag att ni har blivit lite mer reasmarta
och rustade inför denna reahysteri!


FANCY!

Har precis tittat på årets Victoria Secret Fashion Show med syster och vår moster, alltid lika påkostad! Hade dock redan sett den på datorn men det är en speciell känslan att krypa ned i soffan med en filt och bara mysa till programmet på TVn, inte sant? ;)
Har min favorit show från 2005 med bland annat godistema, riktig lollipop feeling!

Watch it out!


SHE WILL BE LOVED


WALT DISNEY

Har precis sett klart på Pinocchio med Elin och min syster. En riktig Disney klassiker vill jag lova!
Nu spanar jag runt på lite bloggar och Facebook, samtidigt som folk runt omkring mig spelar spel eller sjunger karaoke, haha det låter väll sisådär! ;)
Ska vara lite social nu och sedan slänga mig i duschen, skööönt!

Stay tuned!


FASHION INSPO!

Man brukar säga att en bild säger mer en tusen ord. Så nu blir det en jäkla massa ord sagda...
Älskar Nicole Richies casual stil!

Look at this and get some fashion inspo! <3










POPULAR BEAUTY QUESTIONS!

Alla dessa frågor gällande hår, smink, produkter osv... Precis som med nästan allt annat så får man olika svar från olika håll. Men här nedan får ni iaf svar från ett håll på några vanliga frågor gällande skönhet! ;)

1. Rakprickar

Fråga: Finns det något sätt att undvika röda prickar efter rakning?
Svar: Raka alltid i duschen eller badet, fuktig hud är lättare att raka. Mjuka upp huden och res håren med hjälp av en kroppsskrubb. Smörj med rakgel, det skyddar huden och hyveln glider bättre. Ett vasst, rent rakblad irriterar huden och hårsäckarna minst. Smörj in med after shave.

2. Fet och torr hy

Fråga: Jag är både glansig i pannan och får ofta finnar men samtidigt är jag torr på kinderna. Hjälp!
Svar: De flesta märken har produkter för blandhy, men det räcker inte alltid. Är du väldigt torr på kinderna och fet i t-zonen (näsa och panna) hjälper det inte med en creme för blandhy utan du måste använda en för torr hy på kinderna och för fet hy på t-zonen. Punktmarkera finnar med bensoylperoxid och lägg en uppsugande lermask och mattande lotion på oljiga områden.

3.  Pormaskar

Fråga: Hur gör jag för att få bort de envisa svarta pormaskarna?
Svar: Undvik att irritera huden med en för uttorkande rengöring, satsa istället på en mild rengöring som effektivt tar bort makeup och smuts. Följ upp med exfolierande salicylsyra som du kan hitta i masker, peeling, ansiktsvatten, serum eller lotion. Använd inte för feta cremer på områden med pormaskar, en mattande lotion eller gel passar bättre. Kläm försiktigt och om den inte ”poppar”, lämna det till  ett proffs.

4. Blanda märken?

Fråga: Just nu är jag nöjd med rengöring och ansiktsvatten från ett märke, men är i behov av en ny creme. Måste alla produkter vara från samma märke?
Svar: Det är en vanlig säljmyt. Viktigast är att innehållet i dina produkter fungerar med varandra, vilket de nästan alltid gör. Det är bara starka exfolierande ingredienser, till exempel retinol och syror, du inte ska använda tillsammans.

5. Hudbristningar

Fråga: Efter puberteten växte det fram ett nät av vita strimmor på lår och rumpa. Vad kan jag göra för att bli av med dem och förhindra att nya uppkommer?
Svar: Tyvärr vet man ganska lite om bristningar. De uppkommer när huden inte hinner töjas ut i samma takt som underliggande vävnad växer. Därför drabbas ofta tonåringar, gravida och överviktiga. Vissa hävdar att nyttig mat, mycket vatten och  regelbunden träning kan göra huden mer elastisk. Det finns inga bevis för att cremer fungerar, men det är viktigt att alltid hålla huden återfuktad. Undvik att få sol på hudbristningarna, eftersom de blir mer framträdande då. Satsa istället på en brun utan sol som kamouflerar. Mer drastiska metoder, i form av laser, finns men tyvärr är resultatet oftast inte bra.

6. Tilltäppande olja

Fråga: Av hudterapeuter har jag alltid fått höra att mineralolja i cremer är irriterande och täpper till porerna. Stämmer det?
Svar: Det är en myt. Faktum är  att mineralolja är en av kosmetikavärldens mest säkra ingredienser. Den irriterar inte och håller fukt enastående. Visst, till viss del kan mineralolja stänga in huden men det är bara om du använder fel creme för din hudtyp. Naturliga oljor och ingredienser kan också täppa till. Kolla istället alltid efter ”non- comedogenic”, som betyder att porerna inte ska blockeras, när du köper en creme.

7. Mörka ringar

Fråga: Jag vaknar ofta med väldigt svullna och påsiga ögon. På kvällarna får jag även mörka ringar under ögonen. Hur gör jag för att bli av med problemet?
Svar: Bulla upp med kuddar och sov högre upp med huvudet, det hindrar överflödig vätska från att samlas runt ögonen. När du vaknar är det klassiska knepet att lägga två kylda gurkskivor en stund över ögonen. Ha även en ögoncreme i kylen. Mörka ringar beror på den tunna huden under ögonen och täcks bäst med en concealer med highlightereffekt.





MAKE IT UP!

Många av er undrar säkert precis som jag hur man hittar den bästa foundationsnyansen för sin hy, hur man får läpparna att se fylligare ut, eller hur man får ögonfransarna att hålla sig böjda hela dagen etc.

Spana in dessa tips så ska ni se att många av era tidigare problem kan få en lösning!
ENJOY

Hur får jag ögonfransarna att hålla sig böjda hela dagen?
SVAR:
Byt ut din vanliga mascara till en vattenfast variant. De har en lättare formula och är med andra ord inte lika tunga på fransarna.

Vilken typ av foundation ska jag välja?
SVAR:
Välj foundation efter din hudtyp. Torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. Har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.

Hjälp, min concealer är slut och det är kris!
SVAR:
Kolla locket på din foundation! Där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. Den passar perfekt som krisconcealer!                 

Hur får jag ögonskuggan att sitta hela dagen?
SVAR:
Ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

Hur hittar jag rätt nyans på min foundation?
SVAR:
Applicera färgen på din käklinje, inte handen. Din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?

Kajal eller mascara, vad kommer först?
SVAR:
Applicera alltid kajal före mascara! Annars kan din hand komma emot dina fransar och göra att de kletar ihop sig som spindelben. Ögonskugga ska också på före mascara.

Hur får jag mina läppar att se fylligare ut?
SVAR:
Måla munnen med ett rosa läppglans och applicera därefter ett riktigt glansigt läppglans i mitten på din underläpp.

Vilken ögonskuggefärg är snyggast?
SVAR:
Den som du känner för. Tänk på att ljusa nyanser förstorar medan mörkare färger förminskar.

Hur får jag läppglanset att sitta bättre och längre?
SVAR:
För att ge ditt läppglans lite längre hållbarhet: grunda först med ett läppbalsam som innehåller vax.

Vilken rougenyans passar mig?
SVAR:
Investera i lätta och klara toner som ger en fräsch look. Tyngre nyanser kan få ditt ansikte att se både äldre och dystert ut.

Jag hinner inte sminka mig på morgonen!
SVAR:
Satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. De klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

Vad kommer först, concealer eller foundation?
SVAR:
Applicera alltid concealer efter foundation, annars kommer concealern bara att kletas bort.

Hur undviker jag äckliga läppstiftsmärken på glaset?
SVAR:
Slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker.

Hur får jag min hud att se piggare ut på rekordtid?
SVAR:
Ett läppstift i en varm rosa nyans drar uppmärksamheten till sig och gör att din hy ser piggare och friskare ut.


VICTORIA SECRET FASHION SHOW

Ska snart hoppa i duschen och förbereda mig inför Victoria Secret Fashion Show ikväll kl. 20:00 på TV3. Det får man ju inte missa. Man blir alltid lika imponerad av alla dessa kreationer!

Är ni flera där ute som ska se denna fantastiska show?
LOVE




ÅÅÅH FÖR MÄNNSKLIGHETEN!

Hola chicas!

Nu har vi nyss haft vår traditionsenliga kalkon lunch/middag med släkten. Alltid lika gott! Kalkon, mosad potatis, sås och givetvis kokta ärtor och morötter etc, looove it!
Imorse gick jag, mamma och Emelia upp tidigt för att vara vid Kungsmässan vid öppningen klockan elva. Dock var det kaos vid parkeringen när vi kom dit och vi åkte runt, runt, runt för att få en jäkla plats. Ni vet känslan när man ser att någon backar men då har redan någon innan hunnit ställa sig för att ta platsen...
Ni skulle sett när vi hade åkte runt i cirka en halvtimme för att hitta en parkeringsplats och plötsligt ser en man med sin son som går till sin bil. Vi ställer oss för att vänta på dem och givetvis ska pappan spänna fast sin son och packa ihop vagnen etc vilket tar 5-10 minuter, men vi står snällt och väntar. Och när han ska sätta sig i bilen så kommer en annan liten röd bil som får för sig att ta den platsen, men det kan han ju glömma tänker vi och visar tydligt för den familjen att vi ska ha den!
Jo vet ni vad mannen i denna familj gör då? Jo han hoppar ur bilen och ställer sig för att blocka vår bil så vi inte kan köra in på den plats som vi stått och väntat på i 10 minuter, samtidigt som hans fru gör sig redo att ta platsen när han andre har backat ut!
Asså ibland skräms man av männskligheten, att det finns sådanna jävla idioter! Åååh jag blev så fruktansvärt sur så eftersom jag satt längst fram så hoppade jag ut för att säga åt honom att vi stått och väntat betydligt längre än dom. Vet ni vad den lönnfeta grisen säger då? Ne ne ne glöm det, här har vi stått och väntat jätte länge. Asså då brast det, sa åt honom att vi stått där betydligt längre än dom yadayada. Tills mamma sa åt mig att det inte var någon idé för då hade dom ändå tagit platsen... Åååh jag var så sur! Har fått pappas temperament, men i vanliga fall brukar jag inte bli så sur att jag skriker åt okända människor men fan den här gubben var inte frisk! Jag är medveten om att man inte ska sjunka till sådanna människors nivå men ibland går det inte att tygla sitt temperament. Och andra sidan struntar jag faktiskt i vad människor som jag aldrig träffat och förmodligen aldrig någonsin kommer att träffa igen tycker. Jag drar mig alltid så gott som möjligt för att bråka med mina nära vänner men när okända människor beter sig fruktansvärt så kan dom nog räkna med att jag visar mitt relativt heta temperament, vilket min famillj vet att jag har.
Aja nu fick jag skriva av mig lite. Allt detta handlade egentligen inte om en jäkla parkeringsplats, det handlade om respektlösa människor!

Fick iaf med mig en söt tunika från MQ. Vet egentligen inte varför vi skulle ut på mellandagsrean. Varför utsätta sig för all denna panik. Men men, det blev en kort visit på Kungsmässan iaf, vilket förövrigt är ett riktigt mysigt centrum!
OVER N´OUT!


WORDS!


LAMMET OCH GRISEN

På tisdagskvällen när jag kom upp till Sälen hade pappa bokat häst och släde till restaurangen Lammet och Grisen. Riktigt mysigt med fårskinnsplädar och brinnande facklor! Restaurangen vi besökte är även Sälens bästa och efter att ätit maten där förstod man direkt varför. Helt underbart gott och vi somnade alla mätta och belåtna!
Här nedan bjuder jag på lite bilderfrån kvällen.
Hope you like it!







Jag och min syster skojade och sa att vi skulle kissa i kors.
När vi stiger in på toaletten möts vi av detta haaha!
Me and my sistaaa do everything together!




HAIRSPRAY

Har ni precis som jag upplevt perioder då ni tappat onormalt mycket hår. När ni duschar och borstar håret tycks halva huvudet följa med..
Skallighet har flera orsaker, allt från en ohälsosam kost till dina gener. För att kunna få en bättre uppfattning om hur du undviker det, kan det vara bra att förstå vad det faktiskt innebär. Här nedan följer en mini bibel med anledningen till håravfall samt hur ni förebygger det!
ENJOY

Varför tappar vi hår?

Själva tillståndet vid hårförlust kallas alopeci och sker främst på huvudet men kan också ske på andra delar av kroppen. Det kan ske så tidigt som från 15 års ålder, men majoriteten upplever det inte förrän efter 21 och då gäller det både män och kvinnor.
Rent generellt kan det drabba 30 – 40 % av en hel befolkning, men själva anledningarna till varför vi tappar hår är inte alltid helt lätt att veta.
Det finns flera orsaker till att tappa hår, men två är vanligare. En av dessa är androgenisk alopeci. Här har gener och hormoner många fingrar med i spelet, men känn ingen panik. Även om genetik är en stor orsak kan det skippa generationer.
Om du tappar hår på grund av stress har du fallit offer för giftig alopeci. Sjukdomar, infektioner i hårbotten, viktpendling och droger är också ledande faktorer till tillståndet, för kvinnor kan till och med graviditet eller barnafödande orsaka detta.

Följ dessa nedstående tips för att undvika håravfall

  • Självklart vill du få ditt hår torrt igen efter duschen, men att gnugga våldsamt med en handduk främjar hårslitage. Badda och torka försiktigt så slipper du detta.
  • Borsta inte i vått hår då du kan rycka bort hårstrån som fortfarande växer.
  • Om du färgar ditt hår bör du inte göra det mer än var sjätte till åttonde vecka.
  • Utsätt inte ditt hår för slitage i onödan. Värme, från exempelvis hårfönen, försvagar hårproteiner och kan leda till skörhet som utlöser håravfall. Använd inte fönen och plattången mer än vad du behöver, låt istället håret lufttorka.
  • Liksom när du torkar håret bör du inte slita för mycket när du fixar det. Hårband, hårspännen och andra accessoarer som spänner stråna kan leda till hårförlust om du gör det dagligen.
  • Stress är varken bra för din kropp eller ditt hår. Mycket sömn och regelbunden träning är nyckeln för att hålla stressnivån under kontroll.


A WALK TO REMEMBER

Bjuder på några bilder från tidigare idag med tjejerna, girlpower!











2011-12-25

God eftermiddag!

Nu sitter vi  allesammans här och myser lite och pratar. Idag har vi gjort precis det som man ska göra på juldagen, nämligen att mysa och ta det lugnt. Killarna har varit i ishallen hela dagen, och pappa som spelat hockey fram tills han var 29 år och slutade när jag hade fötts trädde idag ut på isen för första gången på 18 år. Han var minst sagt i extas! Vi tjejer var istället ute och gick på en promenad ner till havet i över en timme, riktigt härligt!
Är så otroligt tacksam att jag har ett sådant underbart gäng till släktingar. Älskar att vi är fullt hus med ett stort åldersspann, allt från energiska småbarn till humoristiska pensionärer. Att absolut alla kan driva med sig själva och har gott om humor gör alla dessa sammankomster så kärleksfulla fyllt med skratt. Love it!

Slänger upp lite bilder strax från promenaden tidigare idag. Stay tuned!
PUSS



HAPPY CHRISTMAS EVERYBOOOODY!

Heeej alla fina!

Idag är det ju julafton, the most beautiful time of the year! Jag har förövrigt haft fullspäckat schema idag och därför har uppdateringen fått lida. Imorse efter frukosten var jag ute med mina småkusiner Elin och Jesper i cirka en timme för att sedan gå in och fixa mig. Efter det har det bara rullat in ännu fler släktingar och tillsammans har vi ätit lunch, tittat på Kalle Ankas Jul, tagit emot tomten som förövrigt hade med sig ytterligare en tomtenisse idag! Det var alltså två tomtar som besöka vår stuga. Dock var jag tvungen att krypa ned i soffan i köket med Elin då hon är livrädd för tomten, så där satt vi och myste när han besökte vår stora släkt haha! Sammanlagt så är vi 16 stycken varav 13 stycken sover här, fullt hus med andra ord men jag gillart! Vi har givetvis även öppnat paket och ätit julbord, så nu befinner jag mig i matkoma och sitter i soffan med Emelia och min söta kusin Elin, myspys!

Innebär det att man börjar bli vuxen om man nästan tycker det är roligare att ge bort presenter än att få? Hahha har nämligen nyligen fått en uppenbarelse att jag för varje år som går tycker det är roligare och roligare att ge julklappar, vuxenpoäng!
Idag fick jag i alla fall ett earcuff, en stor ring, svarta vaxade jeans med gulddragkedjor, stort smyckeskrin, ljusrosa Gripsholm lakan, pärlplatta frå gullungen Jesper, sjal, skål och 3000 kronor+ att vi ska beställa en konsultationstid för näsoperation till mig nu i dagarna! :D  Vet dock inte ännu om jag ska göra det på Akademikliniken eller Lidingökliniken, återstår att se. Förmodligen Akademi kliniken...  Jag önskade mig i princip bara pengar och en konsultationstid i julklapp så jag är super nöjd och glad! :)
Alla verkade även glada över de julklapparna de fick av mig, speciellt pappa som började gråta as usual när han fick min egengjorda fotobok haha! :P

Nej nu ska jag vara lite social här.
Btw så åker vi hem till Stockholm på tisdag så vi har några dagar kvar här. Kanske blir lite mellandagsrea shopping i Kungsmässan med familjen på måndag, we will see. Bästa köpcentrumet förövrigt, går inte att jämföra med något centrum i Stockholm. Jätte mysigt och har absolut alla butiker man kan tänka sig, me likeee!

Uppdaterar mer senare. Stay tuned!
LOVE


WHY BE BEAUTIFUL WHEN YOU CAN BE GORGEOUS?!

Fick ett önskemål av min syster att skriva om lite smidiga kurer du kan göra hemma för att vårda ditt yttre. Givetvis knaprade jag ihop ett inlägg med följande tips från topp till tå.
Listen and Learn!

HÅRET
Näringsrik hårinpackning med avokado - för alla hårtyper
Mosa en hel avokado med en gaffel och blanda i 3dl majonnäs. Blandas väl. Applicera sedan röran i torrt hår och svep en varm handduk runt huvudet. Låt verka 20 minuter, skölj med ljummet vatten och tvätta sedan håret som vanligt.
För extra torrt hår:
lägg till två matskedar olja. För fett hår: blanda i 2 tsk pressad citronjuice.

Slitet hår - Blanda honung och balsam tillsammans i en flaska. Var noga med att få lika mycket honung som du har balsam i själva flaskan, dvs 50/50. Används som en vanlig hårinpackning, verkningstid cirka 2-3 minuter max.

ANSIKTET
Mot acne och finnar - Blanda ihop en klyfta pressad citron, 2 matskedar vinäger och 1dl vatten. Badda sedan detta noga över huden, fokusera på de delar i ansiktet du ofta får finnar eller kvisslor. Därefter tvättar du av med ljummet vatten.

Mask för uttorkad hy - Mosa 2 bananer i en skål, ju mognare desto bättre. Tillsätt sedan 3 msk havregryn och applicera "gröten" på ett väl rengjort ansikte. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.


Återbyggande mask - Blanda 3 msk blåbär och 2dl naturell youghurt väl, gärna i en mixer, tills konsistensen är mjuk och fluffig. Applicera på ansikte och hals, var noga med att båda delarna ska vara väl rengjorda innan du applicerar smörjan. Låt verka 20 minuter och sköj sedan av med ljummet vatten.

KROPPEN
Kroppspeeling - Blanda samman olivolja och socker tills du får en fin konsisten. Gå lite på måfå, du kommer känna när den känns som en skön massa som går lätt att applicera på kroppen. Peela sedan kroppen med cirkelrörelser, låt den verka i några minuter för att sedan skölja av med ljummet vatten. Glöm inte att avsluta med kroppslotion eller bodybutter!

HÄNDERNA OCH NAGLARNA
Inpackning - Värm 3dl olivolja så den blir ljummen och blanda sedan i 3 tsk pressad citron eller citronjuice. Häll över oljan i en skål och doppa händerna i blandningen. Låt verka i 10 minuter. Har du riktigt torra händer kan du upprepa blandningen 2-3 gånger i veckan.

FÖTTERNA
Fotskrubb - Blanda 2dl socker och 2 msk yoghurt i en skål. Massera in blandningen på torra och rena fötter, och låt verka ett par minuter. Skölj av med kallt vatten och massera sedan in fötterna med en skön lotion.





PYROMANIA

Denna låt lyssnade jag på hela vägen från Dalarna till Göteborg i repeat. Vi snackar alltså 7 timmar konstant samma låt, haha typiskt mig! Minns när jag upptäckte Eric Segerstedt och speciellt en låt med honom som jag nötte hela vägen från Åre till Stockholm för några år sedan med Carro och hennes familj.
När jag hittar en låt som jag gillar så lyssnar jag på den gång på gång på gång i max 2 dagar, sen är jag trött på den!

Pyromania med Cascada- dagens låt!


BE HAPPY!

Jag vet att de flesta påverkas av detta förbaskade vintermörker. Mörkt när man åker till jobbet eller skolan och mörkt när man kommer hem. Alltid detta ständiga mörker! Om detta inte vore nog tvingas vi även genomliuda slask och kyla..
Här nedan bjuder jag på lite tips på de livsmedel som faktiskt kan bota det låga humöret!
ENJOY


  • Avokadon är full med folsyra, ett ämne som hjälper kroppen att förbränna proteiner. Detta bidrar i sin tur till att hålla energinivån uppe.
  • Krydda upp vardagen med lite chili. Det ökar inte bara endorfinnivån i kroppen utan hjälper dig hålla värmen och humöret uppe.
  • Även något så litet som ett bär kan få dig att må bättre. De så välspråkade gojibären, ökar tesosteronnivån hos män och förbättrar immunförsvaret med sin höga mängd antioxidanter.
  • Det finns faktiskt något ännu mindre än bär som kan få dig piggare. En näve pumpafrön bidrar till att hålla hormonbalansen i en stadig nivå så du slipper humörsvängningar.
  • Släng ner en klick honung i morgonteet eller müsliskålen så får du en energikick av detta naturliga socker.
  • Trots att den inte är din andedräkts bästa vän, är vitlöken något din kropp behöver. Den hjälper till att få igång blodgenomströmmningen så att hjärtat slipper slösa mer energi än vad det behöver på att forsla runt blodet.
  • Liksom vitlök innehåller mandlar aminosyror som får blodet att flyta snabbare genom kroppen. Mixa upp frukostflingorna med en näve mandlar så får du en bra start på dagen.
  • Sist men inte minst har vi choklad. Ja, choklad är inte bara gott utan innehåller olika aminosyror som är perfekt om du vill få bättre humör. Ju högre kakaoinnehåll desto bättre, men se till att äta chokladbiten tidigt på dagen då det höga sockerinnehållet senare kan innebära problem att somna.

Föjd dessa råd så gott du kan så ska du se att du snart kommer att må som Kalle!


DAN FÖRE DOPPAREDAN!

Heeej alla tomtenissar! Nu sitter jag här i "finrummet" vid granen och dricker te med min syster, samtidigt som jag försöker lära mig att knäppa nötter på bästa sätt och bloggar, multitasking check! Vi anlände väll hit till min moster och hennes familj i Gbg runt 17:30 och sedan dess har vi ätit nachotallrik och sedan har vi även lekt julklappsleken, tradition! Vid lekens slut hade jag i min famn ett välbehövligt paraply i handväske size, ett yatzy spel, en skål, gummiband och en snöglob som man skakar så kommer det glitter. Lite förspel inför julafton sådär haha :)
Jag har även haft lite spakväll här då jag duschade, rakade mig, peelade kroppen, smörje in mig, noppade ögonbrynen etc. Så nu är jag ren och fräsch inför morgondagen!

Jag har faktiskt inte önskat mig så mycket av tomten inför denna jul. Känner faktiskt att jag har det mesta jag behöver och vill ha och de jag inte har kan jag likväl köpa själv. Jag har endast önskat mig lite småsaker och givetvis pengar till min näsoperation. Vet att detta säkert sticker i mångas små ögon, men detta är något jag velat sålänge jag kan minnas, har alltid varit missnöjd över min näsa! Har dock inte pratat så mycket om att operera den förrän nu när jag faktiskt är 18 år och kan bestämma helt själv över mig och min kropp, samt vad jag gör med mina pengar. Detta är nämligen något jag sparat inför sedan jag fick mitt första "riktiga" jobb på cafét, så jag är på god väg nu vill jag lova.
Dock vet jag att mina föräldrar och vänner inte ser vad eller varför jag vill operera den. Men detta handlar inte om dom utan det handlar om mig och hur jag känner för den. Jag har själv aldrig varit eller kommer att vara emot skönhetsoperationer. Jag tycker det är upp till var och en att bestämma vad han eller hon vill göra med sin kropp. Jag är så trött på alla moraltanter som säger att man ska vara nöjd som Gud har skapat en yadayada. Givetvis ligger det mycket i detta, jag säger inget annat. Men faktum är det att det snart är år 2012, och det yttre spelar stor roll så är det bara... Jag kan bara utgå från mig själv, och då är jag villig att erkänna att jag känner mig som nöjdast och gladast när jag känner mig snygg och fräsch, så är det bara!
Nej nu blev detta inlägg väldigt luddigt. Det ända jag ville komma fram till var att jag inte vill att någon ska dömma mig för att jag vill operera min näsa. Det var allt! :)

Avslutar detta inlägg med min favorit jullåt.
Gå och lägg er i tid nu alla nissar och ladda inför morgondagen! :)



Roadtrip

Hello boys and girls! Nu är vi på väg mot Gbg och har precis stannat till för lunch. Jag mår äckligt illa så för mig blir det inget... Mår alltid såhär när man åker långt! Jaja uppdaterar mer när vi kommit fram och jag har en dator. Dator förövrigt mitt coola linne som jag fyndade på centralstationen i tisdags med ett tryck på Lil Wanye (stavning?). Köpte även ett med Kate Moss, sådär trashigt snygga! :-) See you later!

CRAAAZY!

THIS GIRL IS F***KING AMAZING!
LOOK AT THIS



2011-12-22

Heejsan!

Har precis slagit in massa paket till imorgon då det är paketleken med släkten, skoj! Tradition vi har då alla ska köpa med sig tre paket var för cirka 25 kr/st. Detta innebär att det för vår familj blir 12 stycken småpaket. Sen tävlar man att få så många paket som möjligt den 23e, riktigt bra laddning inför julafton vill jag lova!
Ska faktiskt snart dra mig tillbaka. Upp tidigt för att åka ner till Göteborg. Usch känner inte för att sitta i bil i            6 timmar..
Btw, idag var inte skidåkningen på topp. Eller underlaget var riktigt bra, men det var typ storm så man kunde knappt ta sig upp på toppen då sikten var helt värdelös. Men det blev ändå ett par timmars åkande! Älskar att åka skidor, känner mig som en helt ny människa. Frisk luft, aktivitet, miljöombytet- Jag är fulländad!

Nej nu ska jag spana in lite andra bloggar.
Catch you later!

CALIFORNIA

DREAM IT!
BELIVE IT!
DO IT!








HOW TO SAVE A LIFE


BLI DITT VACKRASTE JAG!

Precis som bra vanor finns det dåliga! Håll koll på vad du ska undvika så du inte sliter ut din hy i onödan. Huden är trots allt en av de viktigaste komponenterna till ett vackert yttre.
Se och lär!

  • Att använda tvål på ansiktet är aldrig bra. Ta dig orken att köpa en ordentlig återfuktare för ansiktet så slipper det torka ut.
  • Förutom att ansiktet ska få sin rätta fukt gäller det generellt hela kroppen. Åtta glas vatten om dagen är vad som krävs för att hålla dig återfuktad men det gäller tyvärr inte detsamma om kaffe. Faktum är att du driver ut vätska från kroppen, så om du verkligen behöver de där kopparna ska du se till att kompensera med ännu mer vatten.
  • Liksom kaffe är alkohol något som driver ut vätska från kroppen. Självklart ska du få unna dig några öl ibland, men fler än två per dag gör din hy fläckig och sliter på kroppen så se till att inte bara dricka alkohol när du väl är ute. Varannan vatten är en rätt bra idé ändå.
  • Raka dig aldrig på bar hud. Förutom att det gör ont uppstår inåtväxta hårstrån och irriterad hy. Lägg istället ner en extra slant på raklödder för att slippa plåga dig själv.
  • Självklart tvättar vi händerna efter vi varit på toaletten, men trots det kommer du alltid i kontakt med bakterier. Att röra vid ditt ansikte överför alla baciller du fått med dig sedan du tvättade händerna sist. Se till att ha en tub handsprit i fickan så är du förberedd.
  • Räta på ryggen. Att gå om kring med krökt rygg är inte bra för kroppen, och andra ser dig som lat och osäker på dig själv.
  • En påse chips har påföljder för hela kroppen. Du lägger inte bara på dig fler hekton utan utvecklar även mer finnar i ansiktet, så skippa chipsen nästa gång. Varför inte testa lite rostade solrosfrön istället?
  • Om du har planerat en dag på stranden, glöm för guds skull inte solkrämen. Att vistas i solen utan någon solskyddsfaktor leder till rynkigare hy och i värsta fall hudcancer.
  • Vi alla vet att rökning är farligt. När du inhalerar skapas destruktiva molekyler som förstör ditt DNA, som i sin tur leder till blek hy och djupa linjer. Var bestämd och lägg ner cigaretterna för gott så kommer både du och din hy må avsevärt mycket bättre!


EXCLUSIVE BY BLICK

Angelica Blick är småstadstjejen som idag är en prisbelönad bloggare som har läsare runt om hela världen. Här får ni följa med på resor, musik, skönhet och hennes stora passion för mode. Nedan följer en intervju som låter er få chansen att lära känna denna pingla!
ENJOY

Välkommen tillbaka till kalla Sverige efter en välförtjänt semester i soliga Miami – hur känns det att vara hemma igen?
– Tack Cimon! Det känns på ett sätt surt och på ett annat sätt mysigt. Hemma är ju alltid hemma, men jag älskar ju att resa! Värmen i Miami längtar jag tillbaka till som bara sjutton. En helt fantastisk stad.

Miami kryllar av solbräda och välsvarvade kroppar. Hur såg framförhållningen ut, intervaller i en hel månad?
– Haha, nej nej! Resan bokade vi faktiskt bara 12 dagar innan avresa och sen är jag nog inte den personen som riktigt tänker på att göra all in på träningen inför en resa. Ingen träning alls för den delen, haha.

Lägger du ned mycket tid och engagemang i övrigt för att hålla dig i form?
– Nej faktiskt inte! Jag önskar väl att jag var mer engagerad i träning och tog tag i det lite mer. Men nej, jag är rätt lat är det kommer till den biten.

Så hur håller du dig i form?
– Snarare, hur håller jag mig inte i form! Haha! Jag har nog bara varit ute och sprungit två gånger under två års tid. Jag tränade rätt mycket förut, eftersom jag dansat sedan jag var sex år fram tills för två år sedan. Men på grund av tidsbrist så la jag dansintresset på hyllan.

Du driver idag en mycket välbesökt blogg med åskådare från hela världen – känner du dig någonsin iakttagen?
– Nej inte iakttagen, utan jag känner mig bara väldigt smickrad och uppskattad för det jag gör. Jag tycker att mina läsare är helt fantastiska och jag älskar dem!

Bloggen består mycket av bilder där du delar med dig av kläder, smink och hår. Känner du en viss press för perfektion?
– Absolut inte. Ingen är perfekt, och det ska vi tacka för. Det är våra små skavanker som utmärker oss och gör oss till de unika individer som vi faktiskt är. Alla är vackra på sitt egna sätt.

Hur mycket tid lägger du dagligen ned på ditt yttre?
– Det beror helt och håller på vilket tillfälle det är. Ska man iväg på något roligt så vill man väl kanske piff till så vill man väl piffa till sig lite extra, men vanligtvis lägger jag inte ned så speciellt mycket tid. Sminka mig gör jag på mindre än fem minuter. Jag tycker att det är fint när man är lite mer naturlig och inte ”over do it”. Att få mig själv upp från sängen på morgonen är nog det som tar längst tid, haha.

Är det en stor skillnad på Angelica i verkligheten och den Angelica vi ser på bild?
– Nej det är det inte! Jag tycker att det är jätteviktigt att man är sig själv, både i bloggen och i verkligheten. När det kommer till bilder så retuscherar jag dem aldrig. Jag kan ändra kontraster, göra brus på dem, svartvita men aldrig någon retusch. Har jag en finne i pannan – ja då har jag helt enkelt en finne i pannan!

Vad är det absolut tråkigaste du vet när det kommer till skönhet?
– Att föna håret! Svettigt, varmt och lökigt. Man kommer ut ur duschen fräsch, sätter på fönen och sen är man lika varm och klibbig som innan. Blä!

Vad är dina bästa skönhetstips?
– Att alltid tvätta av sig sminket innan man ska sova och sedan smörja in ansiktet med en fuktighetskräm. Det är viktigt att hålla huden ren.


2011-12-21

Hello girls!

Sitter nu i stugan nubastad och nyduschad efter en heldag i backen, fräscht!
Nu under kvällen har vi bara tagit det lugnt. Tittat på Berg flyttar in och jag har även läs ut Ego Women med Carolina Gynning, skön tjej detdär!
Kom somsagt upp till Sälen igår med tåg från Stockholm till Mora, där mormor och morfar hämtade mig och vi åkte vidare till Sälen. Till kvällen hade pappa bokad häst och släde som skulle ta oss till Sälens främsta restaurang Lammet och Grisen, maten där var to die for! Rekomenderas starkt!
Kom väll hem runt elva tiden och då stupade vi i säng för att ladda för dagens skidåkning. Backarna och underlaget är riktigt bra här, samtidigt som vi hade riktigt tur med vädret. Otroligt fint uppe på toppen med lysande sol hela dagen, awesome!
Slänger in lite bilder senare från både igår samt idag. Stay tuned!

LOVE


Sälen, here I come!

Goood morgon! Sitter nu på roslagsbanan för att ta mig vidare till centralen. Har förövrigt en rullväska som väger 1 ton, en bärväska+ min vanliga väska och en påse med julklappar. Tungt? Jaaaa! Nej nu ska jag bara lyssna på musik och chilla. Catch you later! Puss

MISTLETOE


EXCLUSIVE BY SUSANNE DELASTACIA

Kanske känner ni igen Susanne Delastacia som hallåan i TV4. Här nedan svarar hon på frågor angående hennes främsta skönhetstips, varför hon ser upp till Audrey Hepburn och hur man ständigt håller sig snygg i rutan!
ENJOY

Vad är skönhet för dig?
– För mig handlar det både om det yttre och det inre. Skönhet kan vara utstrålning, en yta, en vacker byggnad. Men också integritet, som är viktigt.

Hur länge sminkar du dig innan jobbet?

– Eftersom jag inte sminkar mig själv har jag fasta tider. Men oftast brukar det totalt ta cirka 45 minuter.

Har det hänt att du kommit försent till en sminkning och därmed varit osminkad i TV?
– Aldrig. Men om det skulle hända något, så sminkar jag mig till exempel i bilen på väg dit. Allt löser sig på något sätt och jag är alltid redo när sändningslampan lyser!

Även om man kommer i tid kan stressen slå till. Vad är ditt bästa tips för att lugna sig när man är stressad?
– Jag kallas för logistikdrottning, jag lever ett intensivt liv och måste planera. Men jag brukar ta vara på de små stunder som dyker upp och bara ta det lugnt. Mindfulness mitt i vardagen.

Har du några favoritspan du brukar gå på?
– Jag går tyvärr inte på spa så ofta men jag önskar att jag gjorde det. Däremot brukar jag ta hand om min hy och få kemisk peeling.

Och när du inte får behandling, vad använder du för produkter hemma?
– Mycket från Dermatologica. Förutom det har jag alltid ett bra Kanebopuder till hands och Elizabeth Arden Eight Hour Cream.

När känner du dig som vackrast?

– När jag fått sova ut eller på en varm sommardag, utomhus. Jag älskar visserligen glamour, men det är skillnad på det inre och yttre när man känner sig fräsch.

... Och som fulast?
– Under vintermånaderna när man är som blekast brukar jag känna mig ofräsch, framför allt på morgonen. Då åker bus-krämen fram!

Har du någon specifik förebild när det gäller skönhet?
– Det skulle isåfall vara Audrey Hepburn. Hennes skönhet är unik. Desssutom kämpade hon för barnens rätt och har därför både ett vackert inre och vackert yttre. Linda Evangelista tillhör också några av de vackraste kvinnorna i världen.

Slutligen, har du några skönhetstips att dela med dig av till våra läsare?
– Tyck om dig själv. Lättarea sagt än gjort i dessa tider. Förädla det som redan är bra med en tanke bakom - smink kan förändra och förbättra mycket, utan att behöva använda kniven. Och har du någon som älskar dig, kommer du alltid att vara vackrast i världen!


2011-12-19

Hola chicas!

Har haft en såkallad bloggpaus då jag haft massor i skolan att fokusera på och även jobbat hela helgen och även idag efter skolan plus en häst på det osv... Men nu är jag back on track!
Hoppas allt är bra med er! Jag kom precis hem och ska strax börja packa, åker till Sälen imorgon, wooop! Saknat att åka skidor, älskart. Sedan på fredagen åker vi från Sälen ned till Göteborg och släktingarna där vi firar jul, myys älskar när man är många samlade på jul!

Uppdaterar strax så stay tuned!
Btw, det är snööö ute! Tvekar dock om det kommer vara snö i Göteborg där jag kommer att tillbringa min julafton..

LOVE



SLÅR HÅL PÅ MYTERNA

På vintern utsätts ansiktet för stora påfrestningar när det gäller väder och vind.
Men hur ska man egentligen ta hand om sin hud på bästa sätt i vinterkylan?
Här nedan klargörs de främsta mytern om huden!
ENJOY

Myt 1: "Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus." Extrem kyla drar vissterligen fukten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 2: "Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig." Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper – även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 3: "Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd." Visst blir kinderna och näsan röda av kyla och vind, men det kan i värsta fall sluta med brustna kärl på kinderna. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4: "Ju tjockare kräm, desto bättre." Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5: "Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet." Det är aldrig bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är soligt. Med andra ord: använd solskydd i alla väder!

 

Nu hoppas jag ni hr blivit lite hudsmartare, och tar hand om den ända hud ni har! :)

 

 

 


2011-12-16

Hellooo!

Kom hem ganska nyligen. Slutade skolan vid 4 sen har jag fixat de sista presenterna, check!
Har massor att fixa här hemma ikväll så blir bara en lugn fredag. Jobbar hela helgen och imorgon ska vi fira Mickan så åker direkt från jobbet, woop!
Tänkte slå in de sista packeten nu så är det klart och sedan ska jag packa. Familjen åker till sälen imorgon men jag tar tåget upp tidigt på tisdag då jag jobbar i helgen och på måndag. Ska bli skönt med lite miljöombyte, åka lite skidor, lovely!

See you later!
LOVE


TIME TO SLEEP

Nu tackar jag för mig. Godnatt!

GUESS YOU´VE HEARD ABOUT RICIN!

Många av er har förmodligen redan hört om Ricinolja som ska vara ett under för håret. Ricinolja finns att köpa på apoteket för omkring 40 kr. Oljan är egentligen till för laxerande bruk men då det upptäckts att det är en mirakelolja för håret har fler och fler testa och upptäckt häpnadsväckande resultat.
Håret som egentligen endast växer omkring 1 cm/månad har efter användning av ricinolja växt uppemot 10 cm!
Man masserar in oljan i hårbotten och drar sedan lite ut längst topparna, cirka 3 ggr/vecka. Sedan låter man den verka i 30 minuter för att efter det duscha ut den, var noga med att schamponera ordentligt och avsluta sedan som vanligt med balsam.

Jag har själv testa en kur av denna olja i slutet av sommaren och tyckte mest den var väldigt seg att arbeta ut i håret. Den var heller inte så stor så den räckte inte alltför länge. Köpte den omtalande Moroccan oil efter det vilket många Hollywood stjärnor använder, den är riktigt bra! Dock är den lite dyrare för plånboken än Ricinolja..

Funderar om jag kanske ska ge Ricinolja en ny chans nu när min Moroccan oil snart är slut.
Vad sägs om att jag tar en före och efter bild för att se skillnaden efter en månad? Hiss eller diss?



TAKE A BREAK

Hello beauties!

Har pluggat psykologi nu i ungefär en och halvtimme och känner att min hjärna behöver ett tillfälligt avbrott från all fakta om humaniska perspektivet, kognitiva perspektivet och socialpsykologi. Ganska intressant om man sätter sig in i det, men ack så mycket text. Min stackars hjärna överhettar... Ska läsa igenom texten en gång till sen får det vara nog, Vet ju hur jag blir efter ett tag, börjar tänka på annat, blir rastlös, spring i benen, busa med kissen osv..

Tänkte även ha en liten "ta-hand-om-mig-själv" dag ikväll. Så ska slänga mig i duschen när jag har pluggat klart. Välbehövligt! Mitt hår har varit renare än vad det är just nu, om jag säger så.
Passar på att tacka er som faktiskt tar er tid att kommentera vissa inlägg. Alltid lika kul att få lite positiv respons, då får iaf jag ytterligare inspiration till att blogga. You´re the best!


Bjuder på en riktigt unfresh bild på mig och lillkillen från imorse. Jaaa duschen nästa...

LOVE

EXCLUSIVE BY JONAS HALLBER

Ni har väll inte missat reality programmet där vi får följa en av Hollywoods mest eftertraktade stylister, svenska Jonas Hallberg.
En riktigt skönt man, så bjuder här på en intervju där han berättar om "snyggknepen", skönhetsfixeringen i Hollywood och vilka stjärnor han gör vackra!

Jonas, vilket är ditt bästa skönhetstips?
– Jag tycker alltid att det är ursnyggt på tjejer med röda läppar och röda naglar. Det spelar ingen roll om det är röda mattan eller om man bara ska springa ner på ICA och köpa mjölk, det är alltid så himla fräscht. Jag försöker ha det i alla mina jobb.

Kan du dela med dig av något proffsknep du lärt dig?

– Jag tycker att det är skönt om man känner sig lite plufsig på morgonen att använda en ansiktsspray. Det finns några sprayer som jag använder ganska mycket från en vän till mig, en fantastisk makeupartist som heter Katarina Håkansson. Hennes gurkspray är jättebra och hon har en annan som heter Orange Blossom, som också är helt fantastisk. Jag har dem jättemycket när jag flyger.

Vilka skönhetstrender kommer vi att se i höst?
– För min del kommer det nog att bli ganska mycket röda läppar, röda naglar, sotade ögon och gärna lite sparkle. Jag jobbar mycket i Hollywood med celebrities och röda mattan, så blir det klassiskt och chict med en liten twist, inga extrema looker. Sen älskar jag perfekt groomade ögonbryn, det är ursnyggt.

Finns det något särskilt man ska tänka på i skönhetsväg inför röda mattan?
– När kamerorna blixtrar och man har korta klänningar och bara armar är det viktigt att inte bara tänka på ansiktet utan även den övriga huden. Om man är tjej och har cocktailklänning på sig ute tycker jag att man ska tänka på att smörja in sig så att man inte kommer med fnasiga armbågar, torra knän och torkade hälar. Man måste liksom vara "perfect", från topp till tå.

Hur glammigt är ditt Hollywoodjobb egentligen?
– Det är nog inte så glammigt som folk föreställer sig, det är det nog inte någonstans. Men det är klart att det är mycket glammigare i Hollywood än i Stockholm, det måste jag nog säga. Det är ändå i Los Angeles alla våra A-listekändisar bor, där är nästan alla premiärer och galor som Golden Globes, SAG Awards och Emmygalan.

Upplever du Los Angeles som utseendefixerat?
– Ja, folk är måna om att ta hand om sig. Det är mycket mer utvecklat när det bäller Botox och sådant. Folk har sina små skönhetsknep för att hålla sig unga, "forever young"!

Vad tycker du själv om Botox och andra skönhetsbehandlingar?

– Jag tycker att folk får göra vad de vill så länge de står för det och inte hymlar så mycket. Folk säger "nej, jag har aldrig gjort någonting" och så kanske de har gjort 5-6 behandlingar. Det tycker jag är patetiskt. Vill man fixa i ordning sig så "fine". Det kommer jag säkert också att göra en vacker dag. Jag har testat Botox en gång för att få bort min bekymmersrynka, men det räcker bara några månader och jag har inte gått och fyllt på det. Jag gjorde det bara för att jag har så många kompisar och kollegor i branschen som gör saker hela tiden och jag tänkte att jag måste ju prova någonting i alla fall.

Kan du nämna några Hollywoodstjärnor som du jobbar med?
– Det är väldigt mycket Scarlett Johansson, Charlize Theron, Megan Fox, Hayden Panettiere, Sharon Stone, Catherine Zeta Jones, det är blandat. Alla har så olika karaktärer och personlighet. Det är lika fascinerande varje gång tycker jag, det är kul att jobba med människor. Jag är absolut inte starstruck, men det är en speciell känsla att jobba med celebrities jämfört med att jobba med en modell som mer är ett verktyg som stylist. Stjärnan har ju ofta sin image som man får följa, så det är mer utmanande att göra dem amazing på röda mattan.

Har du skapat någon särskild look som du är stolt över?
– För några år sedan dressade jag Jennifer Love Hewitt i en Dolce & Gabbana-klänning som gjorde att hon hamnade på "best dressed"-listan. Tidigare hade hon varit med på "worst dressed"-listan och att ta någon från "worst dressed" till "best dressed" var fantastiskt.

Finns det någon kändis du drömmer om att jobba med?
– Jag skulle vilja jobba med Michelle Pfeiffer och Julia Roberts. Framför allt Michelle Pfeiffer, för hon är verkligen Hollywood för mig.


NKA REDOVISNING...

Hej på er! :)

Klockan är 15:45 och det är kolsvart ute, om ni inte redan har lagt märket till det vill säga ;) 
Kom nyss hem från skolan, hade en lektion där jag redovisade om kometer, meteorer osv.. Inte det mest intressanta jag jobbat men men, a girl gotta do what a girl gotta do. Jag uppfyllde iaf de flesta MVG kriterierna, några VG+ kriterier så jag är nöjd. Hon hade dock inte satt något samlat betyg ännu utan jag fick endast se mallen. Skönt att NkA bara är en 50 poängs kurs, så den slutar efter jul!

Ska kanske börja plugga psykologi nu, har prov imorgon och har inte riktigt satt igång ännu..
Uppdaterar mer senare, stay tuned!



2011-12-15

Godmorgon på er!

Vaknade för typ en timme sedan, typisk när jag har sovmorgon och inte börjar förrän 13:35..
Idag har jag alltså endast en lektion och då ska jag har redovisning så ska väll passa på att träna lite nu. Lite kallare idag än vad det varit de senaste dagarna, kanske blir snö till jul ändå. We will see!

Ska läsa på lite på naturkunskapen nu.
Catch you later!

BOOMERANG

Uuumpaaalumpaaa!



STUDIES...

Hola chicas!

Har precis skrivit klart mitt NkA arbete och tränat på det. Har även läst igenom psykologin, stört många sidor! Min hjärna ville ta livet av sig efter att jag hade läst igenom dem... Börjar inte förrän 13:35 imorgon så hr lååång sovmorgon, me likeee! Innebär även att jag hinner läsa på lite till redovisningen även på morgonen, great..
Har blivit väldigt mycket skolsnack senaste tiden i bloggen känner jag. Kanske inte det roligaste att läsa om, ska skärpa mig, I promise!

Ska snart krypa ned och sällskapa kudden.
LOVE



MÅSTE SES!

HAAHA DEN HÄR VIDEON ÄR SÅ JÄKLA SKÖN!
Tror de flesta tjejer känner igen sig lite i henne, eller har jag fel? ;)


STYLE BY KLING

Ni alla vet säkert vem den stilsäkra modeprofilen Elin Kling är. Tycker hon är en riktigt häftig tjej som går sin egna väg och klär sig grymt! Tänkte därför bjuda er på en intervju där hon berättar om sina nyårsplaner, kom-i-form-knep och även eftertraktade skönhetstips för vintern.

Hope you like it!

Vilka är dina bästa skönhetstips för vintern, så att man håller sig snygg när vinden viner och snön yr?
– Jag är fröken Lypsyl, först och främst. Jag är inte så mycket för läppglans, utan jag gillar matta läppar med Lypsyl, och det behöver man ju verkligen i vinter. Handkräm ska man använda också. Många är fokuserade på ansiktet, att man liksom ska hålla det i trim, men det som faktiskt alltid syns utom ansiktet är ju händerna. Så man måste tänka på att faktiskt ta hand om dem också och använda handkräm. Sen köpte jag en jättebra concealer när jag var i New York förra veckan. Den kommer från Chanel och är som en liten pensel. Den är superbra, för den blir inte torr och min hy är väldigt torr på vintern. Den ligger hela dagen.

Hur ser dina planer ut för jul och nyår?
– Jag tänkte åka till Tokyo, men nu åker jag till Brasilien nästa vecka för en plåtning. Sen åker vi eventuellt till Brasilien efter nyår också. Alla mina vänner, och min pojkvän också, är väldigt hispiga på att man ska åka bort, men jag skulle kunna vara hemma hos mina föräldrar bara. Om det inte blir det så kanske vi åker till Miami, det blir något varmt i alla fall. Men jag är så rastlös så jag pallar inte med semestrar, det är det som är problemet.

Har du några tips för hur man blir snygg på nyårsnatten?
– En fuskpäls är alltid trevligt som jacka, det ser väldigt festligt, lyxigt och härligt ut och värmer bra. Sen brukar jag alltid köra på någon svart, enkel klänning. Jag är inte någon klänningstjej i övrigt, så bara att ta på sig en klänning är festligt för mig.

Vilken typ av makeup satsar du på?
– Jag tar lite mer makeup bara, sotar på lite extra. Jag tycker absolut att man får krydda på lite extra när det är nyår.

Hur håller du dig i form i vinter? Gillar du några vintersporter eller tränar du hellre inomhus?
– Hur håller jag mig i form någonsin i mitt liv? undrar jag. Men jag ska faktikskt börja träna nu, på riktigt. En gång i veckan ska jag träna pilates. Jag gjorde en testträning och det var så sjukt bra, för jag fick träningsvärk i precis hela kroppen. Och det fina är att man blir inte svettig, samtidigt som man blir vältränad, så det tyckte jag passade mig.

Du släpper en ny tidning nästa år med arbetsnamnet "Style by". Vad kan du berätta om den?
– Det kommer att bli ett renodlat modemagasin och definitivt något nytt, som inte finns i tidningshyllan idag. Det kommer att vara väldigt trendbaserat, men med en väldigt vänlig ton, väldigt glatt. Jag gör den under Bonnier tillsammans med Jonna Bergh och första numret kommer ut i mitten av mars. Jag kan tänka mig att många tror att det är för en yngre målgrupp, men vi riktar oss till en snittålder på 27, faktiskt. Så det blir något som passar både för de yngre och de äldre.



2011-12-14

Heey guys!

Kom hem ganska nyligen, åkte med mamma hem efter skolan och stannade bla. till på Willys och handlade lite mat. Ytterligare en värdelös dag idag i skolan. Matte 8:20-9:45 för att sedan ha 4 timmars håltimme fram till psykologin som började 13:45... Fine om man hade bott nära skolan då hade man ju kunnat gå hem men nu när man bor som man gör så är det ju helt meningslöst, hinner hem och direkt vända. Men fördröjde ändå denna låånga rast genom att gå runt och julhandla och fika med Carro, myys! Kan dock inte säga vad jag köpt då jag vet att min syster kikar in här titt som tätt ;)
Har precis slagit in alla presenter, kommer bli riktigt fina under granen!

Fick en fråga nyligen angående hur jag ändrar designen på mina rubriker. Om du menar rubrikerna som är ovanför varje inlägg så ändrar jag inte dom utan de ingår i den design jag har. Hoppas att det var tillräckligt med svar, annars får du hojta till! :)

Måste sätta mig och plugga NkA nu, har redovisning om kometer, meteoriter, meteorer och asteorider imorgon, woop!

PEACE OUT



FRISYREN FÖR DIN ANSIKTSFORM

Är du medveten om vilken ansiktsform du har? Är det runt, hjärtformat, ovalt, fyrkantigt? Visste du om att du med hjälp av en frisyren som passar just din ansiktgform kan du främja ditt ansikte?
Läs tipsen här nedan och utgå från din ansiktform. Kanske kan du ha dessa i baktanke nästa gång du besöker frisören?
ENJOY

1. Fyrkantigt: Personer med fyrkantiga ansikten passar bäst i frisyrer med lite mer volym. Skarpa linjer, exempelvis kraftiga käkben, får ditt ansikte att se väldigt kantigt ut. En frisyr som står upp ger en illusion av längre ansiktsform, alternativt lockigt eller vågigt hår som mjukar upp linjerna.

2. Ovalt: Har du oval ansiktform har du lite lättare än alla andra. De flesta hårstilar passar, allt från kort till lite länge hår. Eftersom de rätta dimensionerna redan är där, behövs inga illusioner som gör ansiktet längre eller bredare.

3. Runt: Rundade käklinjer och breda kindben är kännetecken om du har ett rund form . En frisyr som gör ansiktet längre är bäst för denna typ.

4. Hjärtformat: Brett vid tinningarna och hårlinjen för att sedan smalna av mot hakan. Här passar en lite längre frisyr som gör partiet under kindbenen bredare. Mer volym på toppen som jämnar ut den smala hakan också är ett alternativ. Även skägg ger en tjockare haka.

5. Triangulär: Nästan motsatsen till hjärtformat, där pannan är ganska smal och en bredare käke. Snedlugg fungerar bra för att göra pannan bredare, även hår med flera lager ger illusionen av mer hår och en bredare panna.

6. Diamant: Ganska avlångt ansikte med breda kindben och spetsig haka. Halvlångt hår är bäst här, helst med snelugg. Egentligen alla frisyrer som ger volym åt panna och käkben fungerar bra.


ÄNTLIGEN HEMMA!

Heej sötnosar!

Kom precis hem, äntligen! Slutade skolan 15:00 men var tvungen att stanna då jag och Becca skulle åka in till Pure och hämta ut våra biljetter till studentskivan vid 18:00. Hade alltså varit helt värdelöst att åka hem emellan, hade hunnit till Skärgårdsstad för att sedan direkt vända igen.. Men nu är jag iaf precis hemkommen, blöt och fin.. Spöregnade när jag gick från bussen!

Ska skriva klart det sista på mitt InEk arbete nu innan jag kan chilla lite.
LOVE



IN YOUR HEAD

Gjorde enligt mig en lite rolig upptäckt idag. Den översta låten har jag hört mycket på The Voice men sen när jag åkte bil med pappa som lyssnar på Rockklassiker så spelades den nedersta låten.
Lyssna på båda låtarnas refränger!

Skrämmande lika, eller hur?
Vilken kom först? Den med The Cranberries eller?


TRASSEL

Är du en av alla dem som står och sliter med hårborsten varje morgon för att reda ut alla jobbiga tovor? Frisyren har en tendens att bli tovig speciellt så här års, framförallt bak i nacken där många av oss får klumpar av ihoptrasslat hår, vilket ofta uppstår då håret gnuggas mot halsduk eller stickade tröjor.
Om du är en riktig Trassel bör du testa dessa nedstående knep för att lösa problemet och göra håret lätt att reda ut!
När håret blir slitet och torrt blir det lättare tovigt. Tänk därför på att alltid ha i ett värmeskydd i håret innan du fönar eller stylar det med värmeverktyg såsom plattång, locktång och värmespolar.

Toppa håret
För att håret inte ska bli alltför slitet gäller det att du toppar det ofta. På så sätt blir du av med kluvna hårtoppar och ger resten av håret en bättre chans att hålla sig friskt.

Kamma innan tvätten
När håret är vått är det extra känsligt. Därför är det en bra idé att försiktigt kamma igenom det innan du tvättar håret. Det gör att du slipper stå och slita i det efteråt.

Gör inpackningar ofta
Ett torrt hår behöver fukt, gärna i form av en bra och djupvårdande intensivinpackning eller hårmask. Satsa på att använda inpackning en till två gånger i veckan. Låt den sitta i några minuter innan du sköljer ur den, du kan till exempel raka benen eller exfoliera kroppen medan du väntar.

Sov med fläta
Håret blir ofta trassligt om du rör dig mycket när du sover, då det gnuggas mot örngottet. För att slippa nattligt slitage, fläta håret innan du går och lägger dig. Du kan även köpa ett sidenörngott som sliter mindre på håret. Som extra bonus är sidenörngott även mer skonsamt mot huden i ansiktet.

Olja in topparna
Har du problem med torra toppar, ta ett par droppar hårolja i handflatan och krama in det i de handdukstorra topparna efter att du tvättat håret.


2011-12-12

Heej pojkar och flickor!

Vet att min uppdatering har varit sämst den senaste tiden men har haft fullt upp i skolan samtidigt som jag har jobbat, stallet osv.. Är rädd för att uppdateringen kommer vara lika kass iaf denna vecka ut, för till nästa vecka har jag bara en inlämningsuppgift sen är det jullooov! Skönt ska det även bli att komma bort ett tag, ska som sagt upp till Sälen först och sedan vidare till Göteborg för julfirande, myyys! Känner att jag behöver lite miljöombyte nu, tröttnar alldeles för snabbt, och nu har jag inte varit iväg sedan sommarlovet. Allra helst hade jag velat sticka iväg till ett varmt land, menmen har inget inplanerat för tillfället så just nu nöjer jag mig med lite skidåkning och sedan träffa stoora feta släkten i Gbg!

PEACE


CHRISTMAS TIME

Tjeenare!

Nyss hemkommen från jobbet och blev även ett stopp i stallet efter jobbet. Ska alldeles strax slänga mig i duschen och sen typ skriva klart min Inek. Börjar 10 imorgon så blir iaf lite sovmorgon, sköönt! :)
Var förövrigt riktigt skoj idag på jobbet, stressigt, men kul stress! :D Är ju fullt ös nu när alla ska ut och handla julklappar, fun times!

Uppdaterar mer strax. Stay tuned!

LOVE


HARD WORK WORK!

Hello!

Nyss hemkommen från jobbet, och ha så cp ont i fötterna så jag bara vill dööö! Jag har lite problem med mina små fossingar som är återkommande om jag inte har bra skor på mig. Känner dock inte för att vandra runt i foppatofflor så blir oftast att jag har skor som mina fötter inte föredrar. Idag sprang tiden iväg på jobbet, knappt inte en ända lugn stund. Riktigt kul!

LOVE

NAIL FASHION

Du behöver inte gå till salong för att få fina och välvårdade naglar. Skäm bort dig själv med en lyxig hemmamanikyr! Men tänk på att det tar lite tid. Unna dig att pyssla om dig själv, steg för steg.

1 Tvätta

Tvätta händerna ordentligt med tvål och nagelborste.

2 Ta bort

Ta bort gammalt lack med en nagellacksremover. Använd en som inte är oljebaserad och helst bara en gång i veckan för att inte torka ut nageln.

3 Fila

Fila naglarna till den form du önskar. Vissa vill ha korta och fyrkantiga naglar, andra klassiskt långa och ovala. Naglarna skall alltid vara torra när du filar dem, och sandpappersfilar är mest skonsamma för nageln.

4 Mjuka upp

Mjuka upp nagelbanden med en nagelbandsolja. Skjut försiktigt ned nagel-banden.

5 Polera

Polera nageln med en poleringsfil. När du polerar nageln ökar blodcirkulationen och gör att lacket sitter bättre. Du får, förutom en glänsande nagel som ser frisk ut, också en försegling som hindrar nageln att skiva sig.

6 Förstärk

Nagelstärkande lack som kan hjälpa dig med svaga och mjuka naglar, men tänk på att en för hård nagel lätt går av. Använd hellre en nagelstärkande olja eller kräm som kan användas över lacket.

7 Ta bort olja

Innan du lägger på nagellacket är det viktigt att nageln är ren. Torka av händerna, och använd remover en gång till för att få bort all olja. Oljan hindrar lacket från att fästa bra. Lägg på tunna lager.


8 Lacka ett lager

Underlacka för att få nagellacket att fästa bättre och förhindra missfärgningar. Är dina naglar fulla av fåror är en ridgefiller ett bra alternativ.

9 Tunna lager

Lägg tunna lager med lack. Börja med ett penseldrag i mitten och sedan på sidorna. Lämna en millimeter fritt i kanten för att nageln ska kunna andas. De flesta lacker behöver två lager, ibland tre, för att täcka ordentligt. Vänta minst en minut mellan lagren. Det tar ofta längre tid än man tror för lacket att torka. Luktar lacket alkohol är det inte torrt, men även om det torkat på ytan kan det vara mjukt under. Det är därför det är så viktigt att ta god tid på sig när man gör en hemmamanikyr.

10 Överlack

Lägg på ett överlack för att få en glansig yta och förbättra hållbarheten.

11 Klart!

Bättra på. Nu har du proffsigt snygga naglar. För att händerna ska fortsätta se snygga och välmående ut bör du bättra på med ett nytt lager topplack efter ett par dagar, och smörja in händerna med handkräm regelbundet!

 

 

 



EXCLUSIVE BY FOKI

Foki är toppbloggaren som har prisats för sin lekfulla stil och sina egenartade personlighet. Nu senast har hon startat ett klädmärke, och lämnat kalla Umeå för soliga Bankok ochen lyxlägenhet.
Här nedan bjuder jag på en intervju där denna härliga pingla berättar om sitt senaste Sverigebesök, pratar skönhet, träning och givetvis julplaner!

Hope you like it!

Hur länge är det du har bott i Bangkok nu?
– Jag har bott där i snart ett år. Jag trivs jättebra, som en fisk i havet (skratt).

Vilken är den största skillnaden?
– Klimatet!

Vad är det bästa med att bo i Bangkok?
– Det är modet, shoppingen. Och att träffa delar av familjen som jag inte träffat på 10 år. Det får jag ta igen nu.

Finns det något du saknar från Sverige?
– Svensk mat, lösgodis och något som inte går att ersätta: vänner och familj.

Var känner du dig mest hemma?
– Det känns som att jag har två hem. Men ibland känns det mer som att Bangkok är mitt hem, för det är där jag passar in.

Vilket är ditt bästa sminkknep?
– Jag älskar att markera ögonen, så att de verkligen syns, för det är ögonen som fångar en först. Och så gillar jag ljusa läppar.

Du verkar intresserad av naglar också?
– Ja, jag älskar naglar. Naglar är nästan det sista man tänker på, så om man då tar hand om sina naglar och piffar upp dem känns det mer speciellt.

Hur tar du hand om ditt hår? Det ser väldigt friskt och blankt ut!
– Tack så mycket! Jag fuskar lite, jag kör keratinbehandlingar.

Gör du något särskilt för att hålla dig i form?
– Jag tränar yoga och gym, och så simmar jag jättemycket i min pool hemma.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Jag försöker hitta inspiration till mina nya designer.

Varifrån får du inspiration?
– Jag får inspiration av mitt humör, när jag är glad. Det kan vara folk från min omgivning som har gjort mig glad, mina läsare, min familj eller något bra som har hänt under dagen. Då börjar det spraka här uppe (pekar mot huvudet).

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag läser inte så mycket bloggar. Jag läser nästan inte min heller (skratt). Jag skriver bara. Det jag läser mest på nätet är nyhetssidor.

Nu när du bor i ett väldigt soligt klimat, tänker du på att skydda din hud?
– Jag är faktiskt väldigt, väldigt noga med solkräm, eftersom ju mer du är i solen, desto mer rynkor får du. Ibland har jag till och med solkräm inne, utifall att jag skulle gå ut.

Gör du något annat för att ta hand om din hud?
– Jag är väldigt noga med att tvätta ansitket rent innan jag går och lägger mig och att inte röra ansiktet med smutsiga händer. Sen är jag också noga med vad jag äter och att inte röka, för allt sådant påverkar huden.

Hur ska du fira jul och nyår?

– Det vet jag inte ännu. Först trodde jag att jag skulle fira i Sveige, men nu tror jag att vi ska åka ner till något hav och klä en palm med julbelysning och fira där.

Vad ser du mest fram emot under 2012?
– Jag längtar tills mitt kontor är klart, det har jag hållit på med länge.

Önskar du dig något särskilt i julklapp?
– Mycket kärlek.


2011-12-10

Good morning swethearts!

Vaknade för ett litet tag sedan och ska snart börja fixa mig lite inför jobbet, wwop! Hoppas det blir lite att göra idag, säkert många som ska köpa julklappar denna lördag. We will see, tiden går iaf mycket snabbare när man är sysselsatt.
Nej nu måste jag ta tag i dagen. Uppdaterar mer senare!

PEACE OUT


EXCLUSIVE BY CAROLINE LAGERFELT

Alla svenska fans av succéserien "Gossip Girl" känner till Serenas överklassmormor CeCe Rhodes. Men få vet att bakom karaktären CeCe gömmer sig skådespelerskan Caroline Lagerfelt som faktiskt är svensk och har en lång internationell karriär inom både film, tv och teater.
Här nedan får ni följa med på en intervju med denna häftiga mormor berättar om New York-restauranger, gotländska syrener och hur "Gossip Girl"-skådespelarna egentligen är.

ENJOY

Är "Gossip Girl"-inspelningen så glamourös som man föreställer sig?
– Ja, mycket hänger på modet i "Gossip Girl". Serien är som en "Sex & the City" för unga människor. Det är fullt av Chanelkläder, Birkinväskor och vackra smycken, inget kostar mindre än 3 000 dollar. Jag insisterar på att få bära mycket glitter, gärna tre till fyra ringar om jag kan, för min rollfigur är inte blyg med sin bling. Hon är en motsats till hur jag är själv.

– Det är också en fantastisk energi på inspelningen, vi har alltid fyra-fem hundar och Kaylee DeFer har en gullig liten gris som springer omkring. Man kommer till jobbet halv sex på morgonen, förvandlas från en trött mamma till en vacker societetsdam och har alla dessa fantastiska djur omkring sig.

Hur är det att jobba med de andra "Gossip Girl"-skådespelarna?
– De är fantastiska. Kelly Rutherford, som spelar min dotter, har blivit som en riktig dotter, vi umgås mycket på fritiden. De unga flickorna, Leighton Meester och Blake Lively, är fantastisk rara, trevliga och vackra. Alla designerplagg de har på sig är couture, inget finns att köpa i butik.

Kan du berätta något om hur Blake och Leighton är privat?

– Absolut! Blake har verkligen fötterna på jorden, hon är ingen barnstjärna utan mycket fokuserad och oerhört intelligent. Hon väljer alla sina filmer själv och är fantastiskt trevlig och avslappnad. Hon är varm och trevlig, naturligt artig och jätteskärpt. Hon är "nobody’s fool". Ingen av tjejerna eller killarna har på något sätt ändrats eller förstörts av den enorma uppmärksamhet som de får.

– Leighton är den som står mig närmast av alla de unga. Hon är den roligaste flickan jag träffat. Så skojig och så fräck, hon är oerhört charmerande. Hon är också en jättebra sångerska. Jag har blivit USA:s äldsta groupie, för i somras gick jag på två shower som Leighton gjorde i Los Angeles. Taylor Momsen är också sångerska och har lämnat serien för att fokusera på sin musikkarriär. Det gjorde hon alldeles rätt i, för hon är som en ung Janis Joplin. Kelly, som spelar min dotter, är väldigt ekomedveten och grön. Hon säger åt mig saker som "nej, du ska inte köpa det där nagellacket, det är giftigt. Ta det här istället".

– Alla de här tjejerna är smarta, roliga och tänker själva, de har inte managers som säger åt dem vad de ska ta på sig och göra. Det låter som pr-snicksnack, men det är sant. Jag har jobbat med en hel del mäninskor som inte alls är så trevliga.

Vad använder ni för smink i serien?
– Den foundation vi använder mest är Make Up Forever High Definition Foundation. Blake, Leighton och Kaylee använder mascara från Chanel, Estée Lauder och L'Oréal. Kaylee älskar Cliniques Chubby Stick.

Har du lärt dig några proffsknep av alla makeupartister som sminkat dig genom åren?
– Jag har lärt mig att dyra krämer inte är värda pengarna. Jag har världens bästa hy för en kvinna i min ålder och det är inte på grund av dyra krämer. Det är för att jag inte har solat och aldrig går ut utan solskyddsfaktor, inte ens när det är molnigt. Jag har också världens bästa hudläkare, som tar bort solskadorna man fick när man var ung. Jag väljer snälla hudkrämer som inte testats på djur. Det jag lägger pengar på är bra borstar, det tror jag är viktigt. När man börjar komma upp i min ålder gäller "less is more". Många sminkar upp sig för mycket, både ögon och läppar, och då ser man hård och gammal ut – även om man är 23 år.

Hur håller du dig i form?
– Det är en konstant kamp, för "tv-smal" är annorlunda än vanligt smal. Det finns inget lätt sätt att hålla sig smal och snygg. Det handlar om att kalorier in och kalorier ut; allt annat är bullshit. Jag är inte mycket för att träna på gym, men jag har en hund som jag går promenader med och jag går när jag ska någonstans, jag tar sällan taxi. Ska jag upp tre våningar eller mindre tar jag alltid trapporna.

– Men jag njuter av livet, älskar att dricka dry martini och äta en fantastisk fisk med god sås, bröd och efterrätt. Jag tycker att det bara är tjafsigt när folk sitter på restaurang och beställer in äggviteomelett och sallad utan dressing. Hemma äter jag väldigt hälsosamt, mycket grönsaker, fisk och fullkorn. Jag gillar Wasa-knäckebröd som man kan köpa överallt nu. Häromdagen var jag ute på restaurang med en väninna och då beställde vi in varsin förrätt och sedan en varmrätt som vi delade på. VI blev båda mätta och glada. Jag har många såna där småknep.

Du är född i Paris, uppvuxen i Sverige, bor i Kalifornien men jobbar mycket i New York och London. Var känner du dig egentligen mest hemma?
– Jag är ensamstående mamma, så jag är lyckligast där mina barn finns. Jag känner mig hemma överallt, men jag trivs nog allra bäst i New York och på Gotland, där jag äger en gård. Gården är vårt home away from home och båda mina pojkar kommer dit och firar jul i år.

Vad saknar du mest från Sverige?
– Sen jag flyttade till Kalifornien saknar jag mest årsskiftningarna. Den svenska våren är absolut det mest suveräna som finns, även om vintern är en väldigt tråkig och mörk period. Jag äger en gård på Gotland och min dröm att komma dit när syrenerna blommar. Vi är oftast där på sommaren och ibland över julen, så trots att jag har haft gården i 16 år har jag aldrig
sett vår syrenhäck i blom.

Har du någon vardagslyx som du brukar unna dig?
– Det jag tycker är trevligast är att gå ut och äta. Jag och min yngsta son är båda "foodies", vi älskar mat. Vi tycker att det är urroligt att gå på restauranger, läser alltid om mat i tidningarna och följer matlagningskurser. Det jag unnar mig mest är att ta en jättegod dry martini och en trevlig middag, antingen med en kompis eller med något av mina barn, på en ny krog jag hört talas om. Jag kanske läser i New York Times att det öppnat en ny etnisk restaurang som är känd för sin "macaroni and cheese" med tryffel. "Det måste vi pröva!" säger vi då.

Finns det något du fortfarande vill uppnå i din karriär?
– Jag vill fortsätta att blanda teater i New York och London med film och tv. Just nu gillar jag att göra filmer med unga, independent-filmmakare. Jag är väldigt sugen på att jobba med någon ung, svensk regissör.


2011-12-09

Godmorgon alla söta!

Vaknade för ett litet tag sedan för är ju som sagt ledig idag så då tog lilla sömntutan jag ut en sovmorgon, nu känner jag mig utvilad och som en ny människa!
Ska klicka in på lite bloggar nu innan jag sätter igång med Internationell Ekonomi studier.

Ikväll tror jag det nalkas
Titanic kväll med vännerna, myys! :)
See you later!

THE ONE THAT GOT AWAY

För tillfället är det denna låt som spelas i mina hörlurar. Visste först inte om jag gillade den eller inte, men nu har jag bestämt mig... Jag gillar den! :)

Check it out!


HEMMA I VÄRMEN

Hello!

Kom precis hem från stallet och tänkte bara slänga in ett inlägg för att visa att jag lever innan jag hoppar in i duschen. Är ledig imorgon, galet skööönt! Men morgondagens planer stavas dock PLUGGA vilket inte är lika exalterande, but I have to!
Ska kanske åka iväg och hämta ut ett paket senare ikväll när mamma och pappa kommer hem från deras möte. Pappa fick hem sin nya bil idag så han kör mer än gärna haha! ;)

Uppdaterar mer senare när jag får tid över!
PUSS



EXCLUSIVE BY BLUE ILLUME

Man har kunnat läsa en hel del om olika tandborstar som säges bleka tänderna uppemot flera nyanser. Vad tror ni om det, funkar det? Kanske någon av er som provat?
Här nedan får ni läsa en intervju med Christoffer Vaananen, VD för Blue Illume, som berättar om den nya tandborsten som bleker dina tänder med hjälp av blått ljus.
ENJOY


Vi verkar ha blivit mer och mer intresserade av att ha vita tänder. Vad tror du att det beror på?
– Tandblekning är ett skönhetsideal som numera har anammats i samtliga åldersgrupper och samhällsklasser. Tidigare kunde tänder blekas enbart på kliniker för dyra kostnader. Numera finns det mängder av olika tandblekningsmetoder du kan beställa hem på internet med bara några klick som inte kostar mer än några hundralappar, därför tror vi att efterfrågan har ökat.

Vad finns det för orsaker till att tänder blir missfärgade?
– Fläckar består huvudsakligen av syrligt och starkt pigmenterad mat och dryck, till exempel kaffe, rödvin och Coca-cola. Rökning och snus samt normalt åldrande orsakar också fläckar som gör att tänderna ser missfärgade ut.

Hur går det till att bleka tänderna med Blue illume?

– Vår aktuella teknik, grundad på populär ljusstrålningsteknik, är med sin pålitliga design utformad för användaren. Den utgår från teorin om fysisk reduktion, där fotodynamisk energi, tandkrämens polermedel och den mekaniska rörelsen hos tandborsten samverkar för att snabbt ta bort fläckar på tänderna. Den fysiska och kemiska processen skapar stora mängder aktivt oxhydrogen. Fria radikaler gör att tändernas ytpigment snabbt påverkas av den minskade oxidationen så att missfärgade beläggningar på tänderna försvinner efter en tids användning.

Vad kan du berätta om företaget?
– Blue Illume AB är generalagent för noga utvalda produkter och har exklusiva rättigheter eller patent på samtliga produkter vi säljer. I dag är vi stolta och glada över att bland annat vara ägare och generalagent för den revolutionerande tandvårdsprodukten Blue illume.
Många människor har idag besvär av plack och tandköttsproblem. Forskare vid Forsyth Institute, en förgrening till Harvard University, upptäckte att blått ljus kan användas för att hämma de bakterier som orsakar plack och tandköttssjukdomar. Det helt ofarliga blåa ljuset är samma typ av ljus som tandläkare använder vid tandblekning, vilket innebär att tekniken inte bara förbättrar tandhälsan, utan även gör tänderna vitare.

– Vi insåg att den nya blåljusteknologin skulle kunna vara till stor hjälp för människor som har besvär av plack och sjukdomar i tandköttet.
Efter att ha undersökt produkter som tillämpar den nya tekniken beslöt vi oss för att det mest praktiska var att införliva tekniken i en tandborste. Tandborsten är ju en produkt som de flesta redan använder dagligen och en tandborste med blåljusteknik skulle därför vara till störst nytta för flest människor. Så utvecklades Blue illume-tandborsten, i ett samarbete med Blue illumes partner.

Måste man använda tandborsten med en särskild tandkräm?

– Vi rekommenderar användning av en whitening-tandkräm eller tandkräm innehållande oxidkomponenter, till exempel titaniumdioxid.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?
– Som med all kosmetisk behandling, påverkas graden av förbättring mycket av kundens ålder, tandhälsa (särskilt inom tandemaljen), tjockleken på tandemalj, allmän hälsa, genetik, och matvanor. De personer som har testat tandborsten har fått ett resultat på 1-3 nyanser vitare tänder efter en månads användning.



Kanske en perfekt julklapp?


NO MORE BAD HAIRDAYS!

Jag antar att alla ni därute ibland vaknar upp med ett hår som tycks leva sitt eget liv, ett hår som är helt omöjligt och kontrollera, ett hår som förstör en hel dag..
Ta till vara på dessa knep här nedan så ska du se att du iaf är på god väg att att minska antalet sådanna dagar!


Investera i en bra borste
Försök att undvika syntetiska plastborstar och skaffa istället en hårborste med naturligt svinborst, som är bättre för håret.

Borsta innan tvätten

Att kamma igenom håret innan du går in i duschen får loss stylingprodukter som torkat in i hårbotten och stimulerar blodcirkulationen. Dessutom gör det håret lättare att reda ut efter tvätten, då håret är som skörast.

Toppa ofta
Vill du spara ut håret tar det kanske emot att klippa det, men i längden vinner du på att trimma tommarna regelbundet. Det motverkar kluvna hårtoppar och slitna strån.

Skölj ordentligt
En anledning till att håret ser matt och livlöst ut kan vara att du inte sköljt ur schampo och balsam ordentligt. Var därför noga med att skölja håret noga när du schamponerat det.

Djupvårda en gång i veckan
Bra hårvårdsprodukter anpassade för just din hårtyp är a och o, men se också till att ge håret extra mycket omvårdnad med jämna mellanrum. Gör gärna en intensivvårdande hårinpackning en gång varje vecka.


2011-12-08

Godmorgon Godmorgoon!

Jag sa ju igår att jag hade sovmorgon och började 12:10 idag. Tror ni inte att jag kommer på när jag står och borstar tänderna 03:00 inatt att fan jag ska ju till tandläkaren 08:20, great.. Så klockan ringde 06:40 imorse efter drygt tre timmars sömn och jag kände direkt att jag aldrig skulle komma upp, så fick göra en fuling och ringa och säga att jag var sjuk och bokade om tiden.
Nu känner jag mig lire piggare iaf och ska strax gå och göra mig iordning. Idag har vi bara två lektioner, slutar 14:50 så då är det bara hem och vidare till stallet! :)

Slänger in ett inlägg när jag kommer till skolan. Stay tuned.


LOVE

02:09

Heey guys!

Vet att min uppdatering har varit kasatrof dålig senaste dagarna men har haft fullt upp med jobb och skola.. Kom nyss hem från att ha varit ute på Djurgården på julbord med jobbet. Riktigt mysigt, jobbar med ett kanon team på JC med endast massa sköna människor så jag storm trivs, kan inte bli mycket bättre!
Kom alltså nyss innanför dörren och nu ska jag mätt och belåten dyka ner i min sköna säng. Skönt att jag börjar 12:10 imorgon så får lite sovmorgon i alla fall, I appreciate it!

Lovar er att uppdateringen kommer bli betydligtr bättre framöver, jag lovar!
PEACE OUT

FULLT ÖS MEDVETSLÖS!

Heej alla fina!

Ber om ursäkt för kass uppdatering idag men har haft fullt upp. Började skolan 8:20 för att sedan gå direkt från skolan till jobbet och jobba fram till 19:15 men nu är jag äntligen hemkommen!  Tog sin lilla tid men stötte på min gamla barnvakt som jag hade när jag var 6 år så satt och pratade med henne en stor del av hemfärden, ytterst trevligt :)
Hade förövrigt en riktigt härlig dag på jobbet, men nu är jag helt slut i knopp och kropp! Vill bara ta en varm dusch och lägga mig och sova. Måste egentligen plugga, men kommer knappt orka slå upp böckerna..
Överväger starkt att stanna hemma imorgon och ha en riktigt pluggdag. Känner verkligen att jag behöver det då jag på kvällen ska på julfirande med jobbet så kommer inte hinna plugga då heller, I will see!

Slänger in ett inlägg alldeles strax när jag har samlat lite inspiration till vad jag ska skriva om.

Stay tuned!

EXCLUSIVE BY DEMI LOVATO

Efter år av ätstörningar, depression och självskadebeteende checkade Demi Lovato in på ett rehabiliteringshem i höstas då det konstaterades att hon led av en bipolär sjokdom, som tidigare inte diagnoserats.
Idag är hon stolt över att hon vågar visa sin kropp, efter åratal av skam över hur hon ser ut. Demi Lovato är starkare och stoltare än någonsin och hon är nu redo att visa unga tjejer och killar att det går att komma över sina problem och bli nöjd med sig själv.

I dag mår Demi mycket bättre och har lärt sig att sänka kraven på sig själv. Hon medverkar även i kampanjen "Love is louder", som syftar till att stärka unga människor mot både inre och yttre kritik.
Demis budskap lyder "Kärlek är starkare än trycket att vara perfekt".

Hon har även jobbat med att stärka sin kroppsbild, efter många år av komplex över sitt utseende.
Det gör att hon i dag vågar lägga upp en bild av sig själv i bikini på Twitter.
"Jag har jobbat så hårt för att bli hälsosam och i god form", skriver Demi på Twitter när hon laddar upp sin bikinibild. "Jag kan inte förstå att jag gör det här, men jag är så exalterad."

"Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig självsäker nog att göra det. Jag är exalterad över hur långt jag har kommit sen jag skämdes över min kropp."

Demi Lovato är mån om att låta andra unga tjejer och killar med dålig kroppsbild veta att det går att komma över problemen, ingenting är omöjligt!
"Det har inte varit lätt, men det börjar med ett löfte till sig själv, sitt sinne och sin själ. Tro mig, jag jobbar fortfarande med det!" skriver hon.


WORDS FROM A BEAUTIFUL GIRL!




JAG SER DET SNÖAR!

Godkväll alla fina!

Sitter nu här nyduschad och ska snart sätta igång att plugga Nka för hela slanten. Läser för tillfället om miljö- försurning, återanvändning, växthusgaser osv. Kanon kul..
Vill bara ha jullov nu. Än sålänge har trean varit pain, prov och uppstser om vartannat, aldrig en lugnt stund!
Men det är väl bara att bita ihop, stay strong. Snart är det endast en termin kvar, känns nästan för bra för att vara sant!
Var förövrigt i stallet efter skolan och var ute och red med Carro. Årets första snöflingor lyckades även hitta sin väg till Skärgårdsstad vilket höjde mysfaktorn en aning när vi satt på hästryggarna. Om vi bortser från att jag inte hade någon känsel i varken ben, kinder eller fingrar vill säga ;)

Kommer att slänga in minst ett inlägg till idag, stay tuned! :)

LOVE



BLI JULSMART

Julhelgerna innebär många frestelser. Glögg, pepparkakor och lussekatter. Knäck, ischoklad, nötter osv. On and on and on... Massor av godheter men kanske gör de inte riktigt lika gott för din kropp!
Så här års tenderar vi att äta mer än normalt och efter några veckor av julbord, adventsfester och glöggmys kan jeansen börja sitta lite tajtare än tidigare..
Men med detta sagt menar jag inte att man inte ska njuta av julen, för det ska man, det handlar bara om att ibland göra lite smartare val!

Kändistränaren Matthew Uohara, som jobbar med många celebrities i Hollywood, bjuder här på sina bästa tips på hur du håller formen trots all julmat.

ENJOY

1. Börja dagen med en rask promenad innan frukost. Då kommer kroppen att ta av dina fettreserver.

2. När du tränar, gör övningar som aktiverar hela kroppen. Det får dig att bränna mer, både under passet och efteråt.

3. Dra ner på tiden du vilar mellan övningarna. Det ökar de muskelbyggande hormonerna i kroppen.

4. Ät magert protein. Satsa på kalkon och kycling (utan skinn) och skär bort allt synligt fett när du äter kött. Quorn är också en bra källa till magert protein. Se till att det fett du får i dig istället kommer ifrån nyttigare fettkällor som avokado och nötter.

5. Sov ordentligt. Sömnbrist gör dels att du lättare blir sjuk och dels att du höjer den fettlagrande kortisolhalten i kroppen. Använd därför julledigheten till att sova ikapp och koppla av.



THE BEAUTY SECRETS OF THE ANGELS

Hello beautiful girls!

När jag ändå är inne på Victoria Secret änglarnas spår så tänkte jag att jag lika väl kan fortsätta i detta inlägg.
Vem vill inte ta del av dessa vackra kvinnors bästa skönhetsknep?

WATCH AND LEARN



2011-12-05

Gomorgon Godmorgon alla söta!

Måndagar för mig är alltid korta och nu när vi inte har någon marknadsföriing så börjar vi inte förrän 12:10 och slutar 13:25. Rätt skönt, nästan så det känns ovärt att ens ta sig de 50 minuter som det tar att ta sig till skolan för att sen åka hem igen.. Men jag klagar inte, älskar korta dagar! ;)

Dagens schema består av inget mindre än stallet och pluggande i vanlig ordning.
Stay updated, så ska ni nog se att jag slänger in ett och annat intressant inlägg däremellan!

LOVE


DREAM A LITTLE DREAM


Effektivitet på sin höjd!

Haha min syster är ett geni... Pluggar i duschen, snacka om tidseffektivt! PEACE OUT


EXCLUSIVE BY EMMA WIKLUND

Före detta supermodellen Emma Wiklund har lärt sig ett och annat om hur man gör det bästa av sitt yttre under sin karriär. För tillfället är hon dubbelt aktuell med en ny kroppsvårdsserie och en bok om skönhet.

Här nedan följer 12 av hennes bästa skönhetsknep!
ENJOY


1. Peela huden. "När jag står ute i butiker och gör demos så märker man att folk inte alltid vet hur viktig en peeling är. En peeling kan vara nyckeln till finare hy. Man får bort döda hudceller och förbereder huden för sina produkter", säger Emma.

2. Applicera en ögonkräm under din concealer. "Det är viktigt att man återfuktar huden under ögonen ordentligt med rätt produkt innan man lägger sin concealer, för att det ska bli följsamt."

3. Satsa på en askungekräm, en produkt som ger omedelbar effekt. "Jag gillar Clarins Beauty Flash Balm och använder den innan jag lägger makeup. Den jämnar verkligen ut huden och ger lyster underifrån", säger Emma Wiklund.

4. Plocka ögonbrynen i rätt form. "Det kan få ditt öga att öppnas upp och se lite vaknare ut."

5. Forma ansiktsdragen med smink. "Rätt skuggningar kan smalna av ansiktet. Man kan lägga highlighter på näsan och skugga på sidorna om man till exempel vill ha lite smalare näsa."

6. Var noga med rengöringen. "Ett vanligt misstag är att man slarvar med rengöringen. Många klagar på torr hy, men när man frågar om rengöringen så säger de 'tvål och vatten'. Man lägger mycket tid på att lägga makeupen, men behöver också ägna lite tid åt att ta bort den igen", säger Emma.

7. Välj hudvårdsprodukter anpassade för just ditt ansikte. "Ett vanligt fel man gör är att man inte alls har den produkt man ska ha. Då kan ett besök till en hudvårdsterapeut vara jättebra. Gå på ansiktsbehandling och få lite hjälp av ett proffs."

8. Ät för huden! "Det är så viktigt att äta rätt. På vintern äter jag alltid fiskleverolja och försöker tänka på att få i min avokado och valnötter och antioxidanter: allt som är blått, rött och grönt! Det är bra mat för hyn. Att smörja inifrån är minst lika viktigt som att smörja utifrån, kanske till och med ännu viktigare."

9. Varva ner. "Stress är förödande för hyn. På min hy syns det direkt. Då spelar det nästan ingen roll vilken kräm jag sätter på. Enda sättet är att varva ner, sova mer och äta bättre."

10.
Motionera regelbundet. "En annan sak som är väldigt viktig för min hy är träning. Att få igång blodcirkulationen och svettas, det är ett himla bra rensningssystem. Jag springer och kör med PT, mycket kettlebells", säger Emma.

11.
Håll koll på bäst före-datumen i badrumsskåpet. "Se upp med att ha produkter för länge. Det är vanligt att man har gammalt smink och gamla borstar, sånt ska man slänga."

12.
Skratta och le så ofta som möjligt. "Humor är bra för utseendet. Det är snyggare med glada människor än sura människor", säger Emma Wiklund.


Många bra tips som Emma bjöd på. Vi tackar och bugar!







TÄNKVÄRT

Jag vet att detta youtubeklipp cirkulerar på en heldel bloggar just nu. Att detta är återkommande gång på gång skrämmer mig! De ger mig skuldkänslor, varför ska jag få njuta av ett liv där jag är omringad av underbara vänner som jag kanske alldeles för ofta tar för givet när andra mår såhär.. Fler än vad vi tror!
Jag tror det är omöjligt för dem som aldrig upplevt detta att sätta sig in i deras vardag, deras liv!
Därför tänker jag inte säga så mycket mer, utan låta klippet tala för sig själv...

Ta hand om er nu!
<3



HOPELESS LOVE


DRESS FOR SUCCESS

Varje människa och varje kroppstyp är unik. Var stolt över den du är och över den kropp du har blivit välsignad med. Vi lever som bekant bara en gång, så varför gå runt och vara missnöjd när du istället kan njuta av livet här och nu!

Även om du är nöjd med dig själv, kan det naturligtvis finnas delar av din kropp som du är mer eller mindre stolt över. Här följer några enkla tips på hur du bäst bör klä dig, respektive inte klä dig, utefter din kroppstyp.

Kroppstyp 1: Större nertill

Ditt mål: Att förlänga figuren och hitta en balans mellan dina axlar och höfter.


Satsa på:

  • Ett par välskräddade byxor eller en välskräddad kjol utan detaljer framtill (för långbyxor gäller att de ska ha vida ben som gör att de sitter bra över höfter och lår).
  • Att förstora axlarna, men inte för mycket för då blir du bara ett vandrande jämntjockt paket.
  • Att förminska höfter och rumpa genom att välja byxor och kjolar i material med riktigt bra fall. Undvik stela tyger och åtsmitande lycra. Tyget ska bara flyta över kroppen.
  • Skräddarsydda kavajer med markerad midja som går precis nedanför höfterna eller slutar på höftbenets översta del.
  • Mörka underdelar.
  • Skurna, mörkblå jeans.
  • Att dra uppmärksamhet till ditt ansikte genom att visa lite hud: skuldror, dekolletage och armar.
  • Ljusare färger, kanske lite glitter och extra detaljer på överdelarna.


Undvik:

  • Mönstrade underdelar.
  • Utsvängda ben. 

Kroppstyp 2: Liten byst

Ditt mål: Att visa de kurvor du har.

Satsa på:

  • Push up-bh.
  • Halternecktoppar.
  • Klänningar och toppar som är avskurna under bysten.
  • Kavajer och jackor med bröstfickor.
  • Överdelar med horisontella linjer.


Undvik:

  • Löst sittande överdelar.
  • Stela tyger.
  • Toppar med dekolletage som dina bröst inte klarar att fylla ut.

Kroppstyp 3: Större upptill

Ditt mål: Att skapa balans mellan över och underkropp.

Satsa på:

  • En riktigt bra behå. Om du har en fyllig byst kan en bra behå vara precis det du behöver.
  • Dräkter och kostymer.
  • Smala eller insydda kavajer.
  • Mörka överdelar och ljusa underdelar.
  • Enkla överdelar utan detaljer.


Undvik:

  • Axelvaddar och detaljer på kavajer.
  • Vida långbyxor.
  • Mönstrade överdelar.

Kroppstyp 4: Kurvig figur

Ditt mål: Att visa dina kurvur utan att bysten tar över och drar all uppmärksamhet till sig.

Satsa på:

  • Plagg i material som faller fint över dina kurvor men inte smiter åt.
  • Plagg med markerad midja.
  • Överdelar som visar lite hud vid skuldror och hals och har snygga urringningar.
  • Kjolar med sprund som visar dina ben.
  • Klassiska långbyxor med raka ben, som sitter i din naturliga midja.
  • Jeans som sitter bra över bak och höfter om du vill visa dina kurvor. Be gärna en skräddare att ta in dem i midjan. Vill du vara mer diskret? Välj ett par raka jeans som inte smiter åt över rumpan.


Undvik:

  • Byxor med slag.
  • Stora bylsiga plagg.
  • Åtsmitande plagg.
  • Rakt skurna plagg.
  • Överdelar som slutar mitt på höften.

Kroppstyp 5: Stor byst

Ditt mål: Att visa dina kurvor utan att bysten tar över och drar all uppmärksamhet till sig.

Satsa på:

  • Mörka överdelar, ljusa underdelar.
  • Enkla överdelar utan detaljer.
  • Smala, långa kragar.
  • Allt som förlänger den övre delen av kroppen. Det kan vara en randig blus, en rad med knappar, veck eller stickade sömmar på längden.
  • Minimizer – en behå som förminskar bysten.


Undvik:

  • Allting med dubbelknäppning.
  • Breda kragar.
  • Bylsiga oversize tröjor.
  • Stormönstrade överdelar.
  • Bröstfickor.
  • Överdelar i glansiga, glittriga tyger.

Kroppstyp 6: Putmage

Ditt mål: Att villa bort betraktarens öga och dra uppmärksamheten från din något för ymniga mittdel till dina ben eller ditt ansikte. Skapa en förlänande vertikal linje.

Satsa på:

  • Långbyxor och kjolar med slät framsida, utan veck och fickor och med raka ben, knäppning eller blixtlås i sidan eller bak.
  • Ett par smala byxor med en lång överdel om du har smala ben och liten rumpa.
  • Ett par byxor eller en kjol som sitter bra i midjan, för att få det kan du be en skräddare ta in dem i höfterna och baktill.
  • Byxor och kjolar utan linning eller bara med en smal linning.
  • Långa överdelar som tunikor, tröjor, kavajer och blusar som inte är insydda i midjan.
  • Mörka färger på underdelar.


Undvik:

  • Veckade kjolar.
  • Långbyxor eller kjolar med fickor och veck fram.
  • Klänningar med skärp.
  • Skärp i ljusa färger.
  • Överdelar som slutar precis där du är som bredast.

Kroppstyp 7: Rak figur

Ditt mål: Att ge dig en mjukare figur.

Satsa på:

  • En avvikande färg över bysten, den accentuerar dina kurvor.
  • Breda linningar och breda skärp.
  • Omlottklänningar.
  • Klänningar med definierad midja.
  • Detaljer som fickor, band, extra dekorsömmar eller broderier.
  • Fickor i sidorna.
  • A-linjekjolar.
  • Lågt skurna byxor och kjolar. De slutar på höfterna och ger dig de höfter du inte har.
  • Jeans i killmodellerna, de passar i allmänhet din figur, men vill du se kurvigare ut väljer du en modell som sitter åt över rumpan, gärna i stretch.


Undvik:

  • Att klä dig alltför maskulint. Kombinera kostymen med en mjuk, kvinnlig blus.
  • Stela tyger.

Nu fick ni lite tips att utgå efter till nästa shoppingrunda. Hope you enjoyed it!

LOVE


MY FAIR BABY

Heey guys!

Är nyss hemkommen från stallet så tänkte slänga mig i duschen nu för att  sedan sätta igång med Nka pluggande, prov på tisdag gällande Miljö rätt intressant faktiskt då det är lätt att relatera till.
Idag arbetade jag och kossan uppe på ridvolten och både han och jag blev riktigt svettiga. Han skötte sig riktigt bra och efter lite arbete så kom han ned på tygeln. Han är föredetta travare så han är extra stel i ena sidan, men det går bara man vill! Han har även lite svårt med galoppen, men tro mig han kan trava jäkligt fort.. haha!
Fick spola av en redan dyngsur häst när jag kom tillbaka till stallet och sätta på honom hans mysiga helkropps fleecetäcke, lovely! Efter det fick han njuta av massa gott som väntade på honom i krubban.

Sitter och funderar lite på vad ni kan tänkas vilja läsa. Slänger in ett inlägg strax.
Stay tuned!


Gammal bild på mig och min ögonsten!


2011-12-04

Heej sötnosar!

Vaknade för ett litet tag sedan och har nu på morgonen bara tagit det väldigt lugnt. Precis som söndagar ska vara. På dagens schema står stallet och PLUGG, woop! Hr mycket till nästa vecka så måste se till att ta tag i det, har inget val..

Uppdateringen idag kan därför bli rätt gles. Men försöker slänga in ett inlägg såfort jag hinner!
LOVE

KIDS DON´T DO DRUGS!


EXCLUSIVE BY VICTORIA SILVSTEDT

Hon är vår mest framgångsrika glamourtjej och jobbar världen över. Victoria Silvstedt var tidigare i år tillbaka i Sverige där allt en gång började – Miss World Sweden. Här nedan får ni ta del av en intervju där miss Silvstedt berättar om livet bakom strålkastarljuset.
ENJOY

– Det ligger mig väldigt nära om hjärtat eftersom det faktiskt var här jag började min karriär. Den här tävlingen fick mig att lämna Sverige för första gången. Det var nu 18 år sedan jag själv stod på den scenen.

– Sen tycker jag att tävlingen är bra för Sverige. Yta är inte avgörande men är det första man ser. Här har man chansen att få sticka ut och bli en ambassadör. Att ha rätt personlighet och något bakom pannbenet är minst lika avgörande i den här tävlingen.

Hur känns för dig att vara tillbaka?
– Det känns helt otroligt, och vad fort allt gått! Jag kommer tillbaka och har gjort Playboy, Elle, varit programledare och levt lite av ett skandalliv. Åren har gått otroligt fort och jag har kämpat hårt med min karriär. Nu skulle jag dock kunna vara mamma till tjejerna som var med och tävlade, säger hon och skrattar högt.

Tror du att den här tävlingen kan bidra till ett osunt ideal för unga kvinnor?
– En typisk svensk fråga! Under mina 18 år på resande fot världen över så blir man hyllad för att vara snygg, smart och framåt. I Sverige är man så otroligt tillbakadragen. Så jag ser positivt på att man som kvinna ska få ta för sig precis som i resten av världen. Be beautiful, proud and then just go for it!

Vad är skönhet för dig?
– Idag tycker jag att det kan vara precis vad om helst. Förut utgick man från ikoner som Marilyn Monroe, men idag kommer skönhet i alla former, storlekar och karaktärer. Man måste inte hamna i ett fack längre.

– Personlighet och utstrålning är viktigt, sen måste man backa upp det fysiska med det psykiska. Det går aldrig hem att inte kunna skilja på svart och vitt, oavsett hur vacker man är utanpå.

Hur pass fåfäng är du?
– När jag jobbar så handlar allt om mitt yttre och då blir jag otroligt fåfäng och nästan manisk kring mitt utseende. Är jag hemma så är det faktiskt helt annorlunda. Då är jag Victoria från Bollnäs som står och viker min tvätt, äter glass och ser ut som en Tomboy!

Du lever ett hektiskt jetsetliv, hur hinner du med att ta hand om ditt yttre?
– Det handlar hela tiden om att prioritera. Jag försöker alltid njuta av varje minut av mitt liv och vill inte vara rädd för att ta del av det goda. Jag har ägnat större delen av den här sommaren i St. Tropez och lagt på mig lovehandles, och har inga som helst problem med det! Svårt att motionera när man ligger på en yacht hela dagarna... More to love!

Så du har inga problem med att unna dig?
– Nej absolut inte! Av någon anledning älskar jag allt som är onyttigt. Pasta och pizza är mina två favoriter som jag aldrig får nog av. Sen blir det en hel del champagne när man lever mitt liv. Jag har dock aldrig rökt i hela mitt liv och det har förmodligen räddat mig en hel del.

Hur pass strikt är du med träningen?
– Så fort jag kommer till USA så hamnar jag automatisk i hårdträning. Det går inte att undvika att ta del av alla deras mirakelkurer och hälsofreaks i LA, och alla löpare i NY. Så det går upp och ned hela tiden.

– Det många inte vet är att ute i världen är vi svenskar otroligt respekterade för vår distans och skönhet. I Europa överlag så lägger man mycket större fokus på en annan typ av välmående än bara stenhård träning.

Har du alltid varit den självsäkra tjejen som gärna tar för dig?
– Det var ganska svårt att ta för mig i Bollnäs där man som vanligt inte fick sticka ut. Men jag tror folk märkte snabbt att jag ville mer. När jag var 18 så flyttade jag till Paris och inledde min modellkarriär. Fler tjejer måste våga leva sina drömmar.


WORDS!


TANKAR

Sitter nu i min ensamhet i rummet och väntar på att min syster ska komma hem. Känner egentligen inte för att göra någonting just nu, vill bara sova.. Fly in i drömmarnas värld och glömma allt som har med verkligheten att göra. Glömma all stress och press för att istället sväva iväg i njutning. Om man ska tro på reinkarnation, att man vandrar från existens till existens, beroende på ens handlingar och önskningar, då tycker jag definitivt att jag förtjänar att vakna upp som en Disney prinsessa.
Jag känner mig bara trött på omgivningen. Vill fly till en annan kontinent. Fly till värmen. Jag vill ha förändring. Flytta till Grekland och prova på det primitiva livet uppe i bergen bland turkost vatten, åsnor och blåa dörrar. Eller kanske flytta till USA och testa det berömda jetset livet, det hade varit nått..
Sitter liksom nu och kollar runt på näsoperationer, resor till fjärran länder, bostäder, makeup tips, katter. You get it.. Ja en har en strävan men vet inte efter vad..

Åååh är det bara jag som alltid blir såhär rastlös? Ni vet känslan av att man vill så mycket mer än vad ens omgivning erbjuder? Jag vet nog inte själv vad jag vill. Men en sak är säker och det är att jag är besatt av förändring. Annars blir livet tråkigt, och blir det tråkigt då vill inte jag vara med...

Tack för mig!


BH bibel

Hola chicas!

Tänkte ha lite BH skola i detta inlägg då det idag finns en uppsjö av olika behåmodeller och märken på marknaden. Ändå går över hälften av Sveriges kvinnor runt med fel behå storlek...

Glöm alla idéer om att du har en viss behåstorlek. Dels förändras din kropp och dess former ständigt, dels så kan det skilja ganska mycket i storlekarna mellan olika märken, precis som med jeans.
För att få något att utgå ifrån kan det vara bra att mäta ut sin storlek. Använd tabellen nedan för att hitta just din storlek.

1. Mät under brösten
2. Mät över brösten















Här nedan har du en tabell att utgå ifrån!
1* EU 2** 2** 2** 2** 2** 2** 2** 2** 2**
cm
A kupa B kupa C kupa D kupa E kupa F kupa G kupa H kupa I kupa
68-72 70 82-84 84-86 86-88 88-90 90-92 92-94 94-96 96-98 98-100
73-77 75 87-89 89-91 91-93 93-95 95-97 97-99 99-101 101-103 103-105
78-82 80 92-94 94-96 96-98 98-100 100-102 102-104 104-106 106-108 108-110
83-87 85 97-99 99-101 101-103 103-105 105-107 107-109 109-111 111-113 113-115
88-92 90 102-104 104-106 106-108 108-110 110-112 112-114 114-116 116-118 118-120
93-97 95 107-109 109-111 111-113 113-115 115-117 117-119 119-121 121-123 123-125
98-102 100 112-114 114-116 116-118 118-120 120-122 122-124 124-126 126-128 128-130
103-107 105 117-119 119-121 121-123 123-125 125-127 127-129 129-131 131-133 133-135
108-112 110 122-124 124-126 126-128 128-130 130-132 132-134 134-136 136-138 138-140

Rätt BH modell

Efter det att du fått fram din rätta behåstorlek är det dags att välja behåmodell. Detta kan vara minst lika svårt som att hitta rätt storlek. Det finns nämligen ett oändligt utbud av olika modeller att välja mellan. Ha gärna en varierad behå garderob. En vardagsbehå är en sak, att bulla upp bysten till festen är en helt annan sak.

Mjuk Behå

En behå utan byglar kallas mjuk behå. Den ger bysten en naturlig form och finns i enkla och funktionella varianter.

Bygelbehå

En bygelbehå har metallskenor under bysten för att fungera stödjande och lyftande. Bygeln hjälper också till att forma och avgränsa din byst. En bygelbehå avlastar belastningen på din rygg med 50%.

Balconette

En balconette-behå hjälper till att lyfta upp bysten underifrån och skapar en sk "liljekullshylla". Behån är oftast vadderad och har bygel som hjälper till att lyfta bysten. På en belconette-behå sitter axelbanden brett isär och urringningen får en fyrkantig form.

Push-up

Push-up behån gjorde succé på 90-talet då den introducerades. En push-up behå är en vadderad bygelbehå som lyfter upp brösten uppåt och ihop. Resultatet blir en rejäl klyfta. En push-up behå är en perfekt behå under urringade festkläder.

Formpressad behå

En formpressad behå har inga sömmar över kupan utan sitter som en andra hud kring bysten. Formpressad behå finns både med och utan bygel och ger en naturlig form. Formpresset är det givna valet under tighta och figurnära kläder.

Minimizer

En minimizerbehå fördelar brösten i en större och plattare form, vilket gör att de ser mindre ut. En minimizer behå kan minska kupstorleken upp till en storlek.

Axelbandslös behå

En axelbandslös behå är ett måste i alla behågarderober. Här är det extra viktigt att du får rätt storlek så att behån sitter uppe ordentligt. De flesta axelbandslösa behåar är försedda med tunna silikonband som hjälper behån att sitta på plats. Lösa axelband brukar alltid följa med.

Sportbehå

En bra sportbehå är ett måste om du tränar och är rädd om dina bröst. Rätt sportbehå gör att dina bröst håller formen och spänsten längre. Den ger också stöd så att du slipper ont i ryggen, nacken och skuldrorna. En sportbehå skall vara stadig och hålla bysten på plats när du hoppar och springer. Axelbanden skall sitta tätt eller i kors så att de inte glider under träningspasset.

Amningsbehå

En amningsbehå skall ha lätthanterliga spännen på framsidan så att det är enkelt att komma åt brösten. En amningsbehå skall provas ut tidigast 6 veckor innan förlossning och man bör lägga en hand innanför kupan för att få rätt storlek.


Jag själv har inte så mycket bröst att skryta med haha. Men om ni har en större byst så skulle jag absolut rekommendera er att gå till tex. Triumph eller Change där de är experter på att hitta den perfekta Bh:n till just dig!


Good luck!


SATURDAY

Följde med pappa lite spontan ner till centrum och kom nyss hem. Gick runt där nere med min rosa mysdress, osminkad och tofsen mitt på huvudet, fräsch tjej! ;)  Äsch i Åkersberga spelar det ändå ingen roll.. Är alltså på hemmaplan nu och sitter och smuttar på mitt kokheta te, mums.
Dagens planer ser ut så att min kusin och hennes sambo ska komma förbi ett tag på eftermiddagen då de ändå hade vägarna förbi och ikväll får jag se lite vad som händer.
Måste iaf fräscha upp mig nu, känner mig lite sunkig för tillfället.

See you soon!

Me and my BFF, long time ago!


2011-12-03

Godmorning girls! Blev precis väckt av min lilla kisse, han tyckte tydligen att det fick räcka med sömn för mig. Kom in och jamade och strök sig mot mitt ansikte... Så nu sitter jag här framför nyhetsmorgon och mobilbloggar samtidigt som jag vaknar till lite. Bloggar mer snart! LOVE

WHEREVER YOU WILL GO

Gick precis förbi TVn och hörde Moa sjunga Wherever you will go av The Calling. Och plötsligt återupplivades denna gamla dänga, sitter nämligen för tillfället och nöter den. Riktigt sköön!




VINTERDEPP

Det är fullt normalt att under den mörka årstiden känna sig trött, deppig och orkeslös. Är denna känsla bekant? Då behöver du inte känna dig ensam!
Många svenskar drabbas nämligen under hösten och vintern av årstidsbunden depression. Symptomen inkluderar bland annat ett ökat sömnbehov, nedstämdhet, minskad fysisk aktivitet och svårigheter att koncentrera sig.
Men även de som inte drabbas av en regelrätt depression kan ofta känna sig sega och smådeppiga, eftersom kroppen inte får tillräckligt med ljus.

Lösningen kan i svårare fall
vara ljusterapi hos privatläkare, landsting eller på salong. Men det finns också knep du själv kan ta till själv för att må bättre.

  • Försök att få ordentligt med ljus när du är inomhus, särskilt på morgonen så att du vaknar ordentligt. Ha flera tända lampor, försök att sitta nära ett fönster under dagen och tänd stearinljus på kvällen.

  • Se till att få minst 30 minuter dagsljus under dagen. Gå ut och ta en promenad på lunchen eller                 promenera till jobbet eller skolan, om det går.

  • Inred i ljusa färger hemma och flytta bort stora växter som skymmer dagsljuset från fönstren.

  • Om det finns möjlighet är det jättebra att unna sig en solresa när det är som mörkast. En eller två veckors värme och sol gör att du klarar resten av säsongen lättare.
Ta vara på dessa tips nu så ska ni se att ni kommer stå ut med den mörka vintern betydligt mycket längre!

PEACE



ANTI SPOT AND WRINKLE

Hola chicas!

Blir du aldrig av med de där envisa finnarna? Tycks de tagit ett fast grepp om din hy? Här nedan bjuder jag på de bästa råden för en friskare hy. Många av dem är ni nog redan väl medvetna om, men de tål alltid att upprepas, eller hur!
ENJOY


1. Rökning: Det finns många anledningar till att sluta röka, och detta är ytterligare en. Förutom de direkta effekterna på din hälsa, som exempelvis sämre kondition, utvecklar du mer rynkor och huden blir fläckigare.

2. Alkohol: En drink på krogen gör ingen större skillnad, men fler än så påverkar din hud. Alkohol ökar de inflammatoriska egenskaperna i blodflödet vilket kan resultera i säckigare hy.

3. Fukta väl: Visst är ansiktet viktigt att ta hand om, men nacken och bröstkorgen är minst lika viktiga. Dessa områden är nästan alltid utsatta men får sällan lika mycket återfuktning som ansiktet. Fortsätt till dessa områden nästa gång du smörjer in dig.

4. Leverfläckar:
En undersökning av National Cancer Institute visade att 50% fler kvinnor föll offer för hudcancer under 2004 än 1980. Anledningen? De undersöker inte sina födelsemärken. Minst en gång per år är nödvändigt för att du ska vara säker.

5. Smuts: Orena sminkborstar kanske du tror inte har någon betydelse. Men där har du fel. De kan täppa igen porer och orsaka bakterieinfektioner. En gång var tredje vecka bör du tvätta dem, helst med schampo.

6. Peeling: Att skrubba bort döda hudceller från ansiktet är bra, men det finns en gräns. För mycket peeling kan ge en blankare hy samt förvärra spridningen av finnar. Mer än tre gånger i veckan behövs inte.

7. Sov:
Sömnbrist kan orsaka stress, vilket förvärrar nästan alla hudproblem. När du sover repareras kroppen från dagens skador och att bryta det mönstret skapar en långsammare cellreparation.

8. Sov naturligt: En annan sak som händer under sömnen är att kroppstemperaturen stiger. Följden blir att kroppen absorberar det som ligger på ytan, därför är det bra att ha fördelaktiga produkter. Att låta din hud marineras i smink kan då leda till täppta porer och finnar.

9. Ät nyttigt:
Skräpmat skapar inte bara bilringar utan även dålig hud. Mat med höga doser glycemin får ditt blodsocker att stiga, som i sin tur utlöser insulin. Detta stimulerar hormoner som orsakar finnar.

10. Pilla inte: Visst är det lockande att klämma ut den där finnen? Undvik detta. Genom att klämma ut den trycker du in bakterierna ännu längre in i porerna, vilket orsakar inflammationer, ärr och även ett längre liv för finnen.

11. Träna ofta: När du motionerar ökar blodflödet och stimulerar cellerna, så huden inte blir lika stram.

12. Sol: Ska du ut och resa? Undvik att sola. Huden tjocknar när den försöker skydda sig mot UV-strålar. Om pigmentet ändras på grund av strålningen kan det öka risken för hudcancer och förtidsåldring.

13. Smörj måttligt:
Att använda onödigt många produkter orsakar irritation och skador på din hy. Om du exempelvis använder behandling för både acne och solbränd hud kan ingredienserna påverka den negativt. Kolla därför extra noga om det verkligen behövs.

Ta hand om er hy nu tjejer och killar, den ska hänga med er hela livet!

LOVE





2011-12-02

Hello sweethearts!

Ber om ursäkt för katastrofal uppdatering idag men har haft fullt upp från morgon till kväll. Startade min dag med matteprov i derivata 8:20, ultimata.. Sedan stod vi i centralhallen under lunchen och sålde våra budskapsarmband, fick 12 stycken sålda, woop! :)
Slutligen hade jag engelska listening test på sista lektionen. Gick väll helt ok!
Nu har jag satt pappa på lite arbete att starta igång min nya mobil. Det blev en vit Samsung Galaxy S2 tillslut, fräscht! Nu vet jag vad jag ska pyssla med denna fradagkväll haha. Nej men har ändå planerat en lugn hemmakväll då det inte händer speciellt mycket, så vad passar inte bättre än att upptäcka sin nya telefon!

Väntar just nu på middag. Serveras lax i ugn fradagen till ära, gott!
Slänger in ett lite mer innehållsriktinlägg så snart som möjligt.
Stay tuned!


EXCLUSIVE BY PETRA TUNGÅRDEN

Lade märket till att intervjuer med kända profiler uppskattades så bjuder här på ytterligare en med vackra moderedaktören Petra Tungården. Här nedan har hon blivit förhörd i skönhetsvanor, stilikoner och baksmälleknep.
Läs och inspireras!


Vilket är ditt bästa makeuptips?
– Det är nog att använda gula basprodukter, så att man får bort alla röda pigment i ansiktet. Man bör satsa på en ganska gul foundation, många väljer en som är alldeles för röd.

Har du bestämt hur du vill se ut på nyårsafton?
– Jag kommer nog att köra en ganska klassisk look med mycket lösögonfransar. Jag använder fransar från MAC som är gjorda med riktigt hår och är jättebra. Sotade ögon och ljusa läppar, kanske lite solarium innan.

Vad är ett vanligt misstag folk gör när de sminkar sig?
– Att man har kvar samma look som när man var 14. När man blir äldre använder man kanske fler och dyrare produkter, men man sminkar sig fortfarande på samma sätt. Därför tycker jag att man ska våga testa något nytt – och kanske hitta något man passar ännu bättre i.

Vilken är den bästa skönhetsjulklappen?
– Kanske någon spaupplevelse eller ansiktsbehandling som man själv inte skulle unna sig.

Har du någon skönhetsförebild eller ikon som du inspireras av?
– Jag älskar Kim Kardashian. Hon är alltid extremt snyggt sminkad. Och Jennifer Lopez, för att hon så tidlös. Hon har hittat det hon passar i och hållit fast vid sin glow-look i alla år.

Hur håller du dig i form?
– Jag har precis börjat träna med en PT. Vi kör mycket kondition kombinerat med styrka, jag kan till exempel cykla samtidigt som jag lyfter vikter. Just nu är målet att försöka få bort spritfettet (skratt).

Apropå sprit, har du något bra bakfylleknep?
– Det bästa är ju att dricka mycket vatten. Jag blir lätt svullen dagen efter jag har druckit alkohol, så jag köper örttabletter från naturapoteket, som driver ut vätska.

Vad har du för hudvårdsrutin?
– Jag har precis börjat med Estee Lauders produkter och blivit helt frälst. Jag märkte skillnad på bara en vecka.

Vad får dig att bli riktigt avslappnad?
– Massage. Jag älskar massage, det är det bästa som finns. Jag är aldrig tyst – förutom när jag blir masserad.

Vad brukar du satsa på för look när du ska på fest? Hur ser din signaturlook ut?
– Jag älskar sotade ögon i jordnära färger, snarare svart än brunt, och ljusa läppar. Sen älskar jag highlighter, det är lite min signaturlook. Men man får passa sig så att man inte tar för mycket, då ser man ut som en transa (skratt).

Hur tar du hand om ditt hår?

– Jag går till världens bästa frisör – Steve Terry på You Stockholm.





TIBBLE GYMNASIUM

Heej alla underbara!

Kom nyss hem från att ha varit på öppet hus i Tibble. Fick några armband sålda och även en hel del intressenter som fick visitkort med sig. Börjar 8:20 imorgon med matteprov så är lite stressad då jag måste hinna plugga lite nu innan jag går och lägger mig, vill ju inte somna för sent heller..

Men måste sätta mig och plugga nu. Vi hörs mer imorgon!

PEACE OUT

Exclusive by Jean-Pierre Barda

Jean-Pierre Barda är en av Sveriges mest kända frisörer och ägare till salongen By Barda i Stockholm. Här nedan följer en intervju med denna hårguru där han berättar om vilka frisyrer som gäller just nu och hur du tar hand om dina strån i vinter.
ENJOY

Vad kommer vi att se för hårtrender i vinter?
– Det är egentligen ganska enkelt: hårtrenderna följer klädtrenderna. När folk frågar ”vad ska jag ha för frisyr?” brukar jag alltid säga, ”vad ska du ha för kläder? Vad har du för stil?
Det är det som avgör – de ska ju sitta ihop med varandra.
Det är däremot mycket fantasifulla uppsättningar och det är mycket korta frisyrer som kommer tillbaka.

Ska håren vara raka eller lockiga?
– Det har helt och hållet att göra med håret, det kan vara både lockigt och rakt. Men det man ser mindre av nu är de här klassiska locktångslockarna. Det ska se fluffigt ut. Även om man gör dem med locktång ska man ha en skönare finish, det behöver inte vara den där telefonsladdsvarianten.

Vad skulle du säga är de tre viktigaste verktygen för ett snyggt hår?
– Ett bra schampo, en bra fön att torka håret med och sen, beroende på vad det är för hår, ett verktyg som passar för ens stil. Det kan vara en locktång eller plattång.
Man måste tänka på att hår är som kläder: man har inte samma kläder varje dag, utan man har en basgarderob. På samma sätt har man en sorts grundfrisyr som man kan frisera på många olika sätt beroende på vad man ska göra och vad man har på sig.

Finns det någon mer specifik trend som man kan se just nu?
– Det som är mest utmärkande är väl att många blondiner blir brunhåriga.

Kan du ge exempel på någon klädstil och en matchande hårstil?

– Ta en 50-tals-vintagelook, till exempel. Då passar det ju med en 50-talsfrisyr, antingen uppsatt eller Marilyn Monroe-lagda lockar. För en 30- och 40-talslook är det de långa, vågiga håren och så har vi en liten flirt med 10- och 20-tal, då det är mycket uppsättningar som i Downtown Abbey.

Vilken kändisfrisyr vill folk ha just nu?
– Det är mycket unga Gossip Girl-skådespelerskor. Ofta kommer folk in med bilder från röda mattan och det kräver ju styling. Man kan klippa frisyren, men sen kan den stylas på olika sätt. Många gånger har kändisarna suttit länge och blivit stylade inför röda mattan och har kanske extensions dessutom, så det gäller att lägga ribban realistiskt. Jag kan klippa formen, men sen gäller det att de klarar av stylingen själv hemma sedan.

Vilka speciella påfrestningar utsätts håret för den här tiden på året?
– Kylan, så klart. Just nu har vi det ganska bra, för det är inte så kallt. Nu är det mest fukten och regnet, som gör att lockiga hår expanderar och blir lite krusigare. Då får man jobba med antifriss-produkter och avsluta föningen med kalluft, så att man återsluter fjällskiktet på stråna.

Jean-Pierre Barda


STRESSIGT

Heey guys!

Nyss hemkommen från en snabbvisit i stallet. Hann endast med att mocka, fylla på med torv i boxen, fixa hö och kraft.. Men är ledig från jobbet i helgen så hoppas på fint väder så man kan ta sig ut på en mysig ridtur!
Nu måste jag slänga mig i duschen. Tänkte även hinna med lite nödvändigt småfix, bla. noppa ögonbryn, smörja in mig, ansiktsmask etc. Måste väll åka hemifrån runt 16 för att hinna i tid. Ska även hinna in i Täby centrum och köpa några grejer infÖr kvällen.

Uppdaterar givetvis när jag kommer hem. Tänkte då slänga in ett skönhetsinlägg, några önskemål? Samt även ge er en bildbomb från mitt hem då mamma har julpyntat så fint så! :)
Stay tuned!

TJUVARNAS JUL

På SVT:s hemsida kan man läsa om hur årets julkalender Tjuvarnas Jul ska vara en julsaga i klassisk tradition som förgyller barnens dagar fram till jul.
Låter nästan för bra för att vara sant...Eller är det bara jag som tycker att de senaste årens julkalendrar har spårat ut totalt?



Såhär skriver SVT på deras hemsida


SVT:s julkalender 2011 heter Tjuvarnas jul och är en julsaga i Charles Dickens anda. Historien utspelar sig i Stockholm, i det förra seklet, där julen står för dörren. Stadens barn längtar efter julklappar, det stora varuhuset längtar efter att tjäna pengar - och stans tjuvliga längtar efter att stjäla!

Madame Bofvén (Siv Carlsson) leder en ökänd tjuvliga som i folkmun kallas för Klappsnapparna eftersom julen är deras högsäsong och julklapparna deras byte. Tjuvligan är nu i full gång med sina förberedelser - kofötter ska putsas, dyrkar plockas fram och tjuvnästet pyntas med falska sedlar. Bland tjuvarna finns Bongo (Bert Gradin), Skuggan (Maria Kim), Trollet (Calle Carlswärd) och så Kurre (Gustaf Hammarsten) förstås. Kurre är stans klantigaste ficktjuv och uppväxt i ligan, som blivit hans familj.

Men den 1 december får Kurre ett oväntat besök. Utanför hans kyffe står ett övergivet barn med en lapp i näven - hans okända dotter Charlie (Tea Stjärne). Kurre vet först inte vad han ska ta sig till med ungen, men när Charlie av en slump räddar Klappsnapparna från polisen blir hon hela ligans maskot. Madame Bofvén ger Kurre i uppdrag att lära upp Charlie till att bli en äkta Klappsnappare. Men hur ska det bli för Charlie att växa upp bland ett gäng banditer? Och ska Kurre, som knappt kan ta hand om sig själv, klara av att vara pappa?

 

Hmm undra hur detta slutar... Kanske inte riktigt i klass med Mysteriet på Greveholm men vi lär väl ändå ge den en chans eller?

Någon av er som såg det första avsnitt av årets julkalender tidigt imorse? :)



PREVENT STRETCH MARKS!

De flesta kvinnor har någonstans bristningar i huden, och även en hel del män ha detta. De är iprincip omöjliga att få bort, men de går i vissa fall att reducera och förebygga. Här nedan får ni ta del av de bästa bristningsknepen.

Hudbristningar uppstår då huden sträcks ut, tex. vid en graviditet eller vid viktuppgång. Det är heller inte ovanligt med bristningar vid intensiv styrketräning då musklerna växer i snabbare takt än vad huden hinner med att anpassa sig till. När det uppstår röda eller blå strimmor i huden- det är då den "brister". Dock bleknar dessa hudbristningar med tiden och blir därmed mindra framträdande, men på grund av att det bildats ärrvävnad så förblir strimmorna kvar i huden.

Att få bort bristningar från huden helt och hållet är i princip omöjligt, men däremot utlovar vissa behandlingar minskning av hudbristningar. Det handlar då framförallt om kemisk peeling eller laser. Även mjukgörande oljor och krämer kan hjälpa till att förebygga bristningar, framförallt vid en gravidetet.
Bio-oil, vilket är en ny hudvårdsolja på den svenska marknaden, ska både kunna förebygga och reducera redan existerande hudbristningar, oavsett hur gamla de må vara.
Det bästa sättet att undvika hudbristningar är däremot att träna regelbundet och dricka mycket, för att på så sätt hålla igång blodcirkulationen och hudens elasticitet.
Det är även viktigt att hålla en så jämn kroppsvikt som möjligt, utan kraftiga pendlingar varken uppåt eller nedåt.



2011-12-01

Godmorgon på er snyggingar!

Vaknade för sisådär 40 minuter sedan. Är som sagt tidigare ledig idag, riktigt skönt! Tog därför en välbehövlig sovmorgon för att ladda batterierna för ytterligare mattestudier. Ska även upp till hästen och mocka och fixa kraft och hö, hinner inte så mycket mer då jag ska vara i skolan vid 17 för öppet hus. Hoppas hoppas hoppas folk är intrsserade utav våra smycken! Sålde nyss tre budskapsarmband, ett av varje, till en underbar vän.
Tack Amanda!


Nu måste jag komma igång här känner jag.. Plugga står först på schemat för att sedan röra mig vidare till stallet. Kanske blir lite klent med uppdatering denna torsdag men ska göra mitt bästa, I promise! :)
LOVE



00:10

Nu ska jag krypa in i mitt lilla bo. Är som sagt ledig imorgon på dagen för att sen sticka till skolan så jag är där runt fem för öppet hus som anordnas på Tibble under kvällen. Maybe I see you there ;)
Imorgon under morgonen och dagen står det mattepluggande och stallet på schemat men jag ska nog hinna slänga in nått inlägg här och där ska ni se :)

Sweet Dreams!


RSS 2.0