BE HAPPY!

Jag vet att de flesta påverkas av detta förbaskade vintermörker. Mörkt när man åker till jobbet eller skolan och mörkt när man kommer hem. Alltid detta ständiga mörker! Om detta inte vore nog tvingas vi även genomliuda slask och kyla..
Här nedan bjuder jag på lite tips på de livsmedel som faktiskt kan bota det låga humöret!
ENJOY


  • Avokadon är full med folsyra, ett ämne som hjälper kroppen att förbränna proteiner. Detta bidrar i sin tur till att hålla energinivån uppe.
  • Krydda upp vardagen med lite chili. Det ökar inte bara endorfinnivån i kroppen utan hjälper dig hålla värmen och humöret uppe.
  • Även något så litet som ett bär kan få dig att må bättre. De så välspråkade gojibären, ökar tesosteronnivån hos män och förbättrar immunförsvaret med sin höga mängd antioxidanter.
  • Det finns faktiskt något ännu mindre än bär som kan få dig piggare. En näve pumpafrön bidrar till att hålla hormonbalansen i en stadig nivå så du slipper humörsvängningar.
  • Släng ner en klick honung i morgonteet eller müsliskålen så får du en energikick av detta naturliga socker.
  • Trots att den inte är din andedräkts bästa vän, är vitlöken något din kropp behöver. Den hjälper till att få igång blodgenomströmmningen så att hjärtat slipper slösa mer energi än vad det behöver på att forsla runt blodet.
  • Liksom vitlök innehåller mandlar aminosyror som får blodet att flyta snabbare genom kroppen. Mixa upp frukostflingorna med en näve mandlar så får du en bra start på dagen.
  • Sist men inte minst har vi choklad. Ja, choklad är inte bara gott utan innehåller olika aminosyror som är perfekt om du vill få bättre humör. Ju högre kakaoinnehåll desto bättre, men se till att äta chokladbiten tidigt på dagen då det höga sockerinnehållet senare kan innebära problem att somna.

Föjd dessa råd så gott du kan så ska du se att du snart kommer att må som Kalle!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0