ASSÅ JAG ORKAR INTE!

Såg för första gången idag videon till Levels. Alltså vi höll på att dö! Gapskratt, magknip, andningsnöd samtidigt som vi höll på att kissa på oss.. Bara en kort sammanfattning av vår reaktion när vi såg denna musikvideo.
Så fruktansvärt ful men ändå helt klockren!



MYLOVEBASKET

Heej tjejer!

Tänkte bara kika in och tipsa er om Mylovebasket där jag har samlat mina för tillfället absoluta favoriter, check it out!

Min data är lite knäpp just nu så kan tyvärr inte länka men det går ju lika bra att kopiera denna länk så kommer ni direkt till min sida!  http://www.mylovebasket.com/se/profile/nathalie-ljung-3655736

Hopps det finns något som faller er i smaken :)
ENJOY


MR X

Skulle ni fråga mina tjejkompisar vad jag har för killsmak skulle de förmodligen säga att han ännu inte existerar. Jag tror faktiskt inte själv jag riktigt vet vad jag har för killsmak... Ena sekunden tycker jag brunhåriga killar är galet snyggt för att andra sekunden föredra blondiner. Ena dagen ska dom vara långa och andra dagen korta. Ena dagen smala andra dagen tjocka. Nej men you get it..
Jag vet inte själv vad jag är ute efter. Och med detta sagt menar jag givetvis inte att allt ligger i utseendet. Även en kille som kanske inte passar in i den mall som man själv anser är snyggt så kan han bli attraktiv med en härlig personloighet. Är han omtänksam, generös, kärleksfull och har humor kan detta göra honom så mycket snyggare! Jag har sagt det förut och säger det igen, skönhet kommer ALLTID ALLTID ALLTID inifrån!

Jag är dock en rastlös själ som snabbt tröttnar på min omgivning om det inte händer något, om allt bara rullar på av samma gamla vana... Jag vill ha förändringar, inte endast vandra i samma spår år efter år.
Än sålänge har jag alltså inte funnit Mr Right, men förr eller senare så är jag säker på att han kommer att dyka upp. När jag minst anar det!

Bjuder på en liten sneakpeak av min blandade killsmak!
NOMNOMNOM..



MAKE UP FOR DUDES!

Nu förtiden vågar allt fler killar köpa smink och faktiskt använda det själva. Denna trenden kallas grooming, och börjar blir mer och mer populär i dagens samhälle. Idag är det inte endast tjejer som eftersträvar perfektion utan det börjar bli mer accepterat att även killar använder hudvårdsprodukter, smink etc.
Här nedan följer några tips för er killar som använder eller funderar på att börja använde smink.
Vart ska man börja? Hur ska man göra? Läs dessa tips så får du svaren!


Givetvis kan även ni tjejer ta lärdom av dessa tips och råd!


Makeupen ska inte märkas, utn den ska istället endast ge dig ett friskt och maskulint utseende.


1. CONCEALER

Concealer är en täckprodukt som man jobbar punktvis med för att få en jämnare bas. Den är grunden till allt 
och hjälper dig att dölja tex. prickar i ansiktet och mörka ringar under ögonen. Använd gärna en pensel när du
applicera, då slipper du bakterier på själva produkten. Överdriv inte mängden och arbeta sedan ut concealerna med en svamp eller med fingrarna.

2. FOUNDATION
Foundation är en underlagskräm som likt concealern är en täckande produkt. Den ger ansiktet en jämn och fin yta och gör även så att sminket sitter bättre. En foundation är inte till för att ge dig en fejksolbränna, utan välj istället en foundation som är så identisk med din egna hudton som möjligt. Prova i ansiktet och jämför med halsen för att se om det matchar. Prova inte fram foundationfärg på över handen vilket jag vet många gör, du har nämligen inte samma ton där som du har i ansiktet!
Många foundations är flytande vilket appliceras med en svamp över hela ansiktet.

3. PUDER

Puder fixerar underlaget, får sminket att sitta samt ger ansiktet en matt finish. Om du använder en flytande foundation bör du använda ett puder efter, så din foundation inte börjar flyta runt 13:00. När du applicerar puder bör du använda en större puderborste och jobba uppifrån och ned, i skäggväxtens växtriktning. Undvik däremot att pudra runt ögonen då det kan lägga sig i de fina linjerna vilket kan ge dig ett åldrande uttryck. Ju mindre puder desto bättre, och har du längre stubb bör du undvika puder i högsta grad på dessa områden.

4. BLUSHER/ROUGE
En blusher används för att ge färg eller markera ansiktsdrag. Använd här en borste och lägg en tunn linje under kindbenet och skugga lätt uppåt- max över hela kinden, inte mer! Se till så att det inte blir någon skarp kant kvar, utan gå över med en svamp och tona ut.

5. SOLPUDER
Solpuder som även kallas för bronzepuder är ett brunare puder som du kan dra över ansiktet för att ge det lite mer färg. För att applicera bör du använda en puderborste. Det är viktigt för killar att detta är ett matt puder och alltså inget med skimmer i. Lägg gärna även lite på hals och bringa för att slippa starka kontraster.

6. ÖGONBRYNSSKUGGA

Med hjälp av en ögonbrynsskugga markerar du dina ögonbryn. Att måla ögonbrynen handlar främst om att ge dem en maskulin form än att brynen ska få färg. Fyll i där du har behov av det och inte nödvändigtvis hela brynen. Applicera med en snedställd pensel och jobba i riktning med den korta delen på penseln först, inifrån ögat och ut. Välj dock inte en för brun skugga då vi inte har så mycket bruna pigment i våra ögonbryn, utan välj istället en som går åt det gråa hållet så ser det mer naturligt ut. En ögonbrynsskugga innehåller flera olika nyanser vilket ger dig möjlighet att blanda färgerna så det passar just dig. Givetvis går det också bra att använda en ögonbrynspenna!

7. Läppbalsam
För att hålla läpparna lena och fina bör du dagligen använda ett återfuktande läppbalsam, tex Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Detta är inte en typ av makeup för män utan snarare en vårdande hudvårdsprodukt som passar till en naturlig makeup, motverkar torra läppar, samt läker även spruckna hälar och torra armbågar.

Så guys, nu har ni fått några enkla tips på hur ni kan sminka er till vardags om så önskas. Personligen tycker jag inte detta är nödvändigt men givetvis accepterar jag om det är killar där ute som vill sminka sig. Cred åt dom som vågar sticka ut från mängden!

PEACE











TAKING A BREAK

Hello fokes!

Sorry för lite taskig uppdatering men har suttit och pluggat matte sen jag kom hem runt 16:30.. Börjar få lite grepp om all denna derivata men är långt ifrån klar. Ger bara min överhättade hjärna en liten paus då jag tillslut kom på mig själv sitta och bara stirra på talen.
Imorgon är jag förrästen ledig, lyyx! Men sen på kvällen ska jag till skolan för öppet hus på Tibble för 96orna som ska börja gymnasiet till hösten. Jag kommer befinna mig där då vi i Budskapssmycken UF ska sälja våra armband, skoj! Undrar bara hur många som har kontanter med sig. De kommer ju dit för att se skolan och för närmare information om linjerna inte för att shoppa.. We will see, kul ska det bli iaf!

Tänkte slänga in de där efterfrågade inläggen om smink för killar och hur min drömkile ska se ut och vara alldeles strax.
LOVE


Me and my sistaaa i Budapest, vill tillbaka!


2011-11-30

Godmorgon sweethearts!

Sitter i skolan och arbetar på mitt fördjupningsarbete i Internationell Ekonomi där jag jämför USA med Afghanistan, ytterst intressant..
Känner mig lite stressad inför matteprovet på fredag men det ska nog gå bra, krävs bara lite mattestuga bara. Skriver mer när jag kommer hem. Fick bland annat en kommentar om att jag skulle skriva en post om hur min drömkille ska se ut och vara samt om smink för killar. Det ska nog inte vara några problem att fixa ihop.
Stay tuned! 
 


IT´S CHRISTMAS TIME

Slutar denna tisdag med att inviga julen i min blogg. Det var ju trots allt första advent i söndags, galet vad tiden går snabbt! Men jag älskar julen och allt som har med julen att göra, myyys!
På jobbet spelades det endast julmusik i helgen och de hade satt upp en julgran vid ingången som sprutar snö, snacka om att barnen blev fascinerade! Kom även in ett antal vuxna som var minst lika imponerade och frågade vart man kunde få tag på en sådan, dessvärre så köpte dem den för två år sedan via internet..

Nu bjuder jag på lite julmusik
Lyssna och njut!




I´M DONE WITH THIS!

Nu är jag klar med matten. Vill inte mer, orkar inte mer! Jag behöver hjälp och det är snarast. Måste be min lärare gå igenom ett och annat för mig innan provet på fredag, det är nått som är säkert!
Men nu tycker jag att min hjärna förtjänar en paus. Ska gå och tvätta av mig ansiktsmasken och börja göra mig iordning för kvällen..

LOVE






JULKLAPPSTIPS!

Tänkte slänga in ett litet inlägg tillägnat mitt UF företag som jag och fyra av mina tjejkompisar driver.
Företaget heter Budskapssmycken UF och vi erbjuder tre olika budskapsarmband som symboliserar Älska, Tro och Frihet. Armbanden är handgjorda av svarta läderremmar med en hängande silverpläterad berlock beroende på vilket budskap det har. De är väldigt klassiska samt stilrena och passar alla åldrar.
Armbanden kostar 80 kr/st och vinsten går oavkortat till välgörenhetsorganisationen Rosa Bandet.

Så om du är på jakt efter den perfekta julklappen till mamma, syster, flickvän eller varför inte till dig själv, samtidigt som du vill göra en god gärning. Då har Budskapssmycken UF lösningen!

För mer information gå in på vår Facebook sida Budskapssmycken UF! :)

TRO

ÄLSKA

FRIHET


EASY, BREEZY, BEAUTIFUL

Hallå alla beautyjunkies!

Tänke jag skulle uppdatera er lite mer angående huden. Hyn skifftar nämligen väldigt mycket från person till person och ni bör därmed vara medvetna om vad som passar just din hudtyp. Om du inte redan vet vad du har för hudtyp bör du göra ett test för att klarlägga detta. Sådanna test brukar finnas att köpa på nätet som remsor som man håller mot huden en viss tid för att sedan avläsas. Man kan även ta reda på vilken hudtyp man är genom att gå till en hudklinik som lätt kan ge dig svaret på detta. Genom att göra en hudanalys och få reda på vilken hudtyp du har är du på god väg mot en fabolous hy!
Här nedan ger jag er några tips på bla. egengjorda ansiktsmasker och hur du rengör ditt ansikte på bästa sätt.
ENJOY

En ansiktsmask verkar rengörande och kan rent av förebygga hudens åldrande. Den stimulerar cirkulationen, förtunnar porer och tar bort smuts och döda hudceller. Den kan strama upp huden och tillföra eller ta bort olja. En del ämnen hjälper till att lösa upp pormaskar medan andra kan strama upp huden.
Frukt innehåller även näringsämnen, t.ex. E-vitamin och C-vitamin, som kan vara till stor hjälp för huden.

Innan ansiktsmasken läggs kan man göra ett ångbad för förstärka ansiktsmaskens verkan. Tvätta ansiktet medan vattnet kokar upp. Häll upp vattnet i en skål och håll en frottéhandduk över huvudet. Ett ångbad på fem till tio minuter är lagon. Badda sedan ansiktet torrt. Vattenångan öppnar porerna och gör att ansiktsmasken tränger in bättre. Dessutom är ångbadet rengörande.

Olika hudtyper mår olika bra av ångbad:

Hudtyp Verkan Hur ofta?
Fet hy Fet hy mår bra av ångbad. Huden rengörs, pormaskar mjukas upp och talgkörtlarna öppnas. 1 gång / vecka.
Torr hy Torr hy kan torkas ut av ångbad. Ångabada inte mer än varannan vecka.
Känslig hy Undvik ångbad. Undvik ångbad.
Hy med brustna blodkärl Undvik ångbad. Undvik ångbad.


Ansiktsmasker bör inte läggas för ofta. Det kan orsaka torr hy eller en överdrivet fet hy. Är din hy redan irriterad bör man vara försiktig och välja vårdande och lugnande ingredienser.
Det räcker att lägga en ansiktsmask 1-2 gånger i veckan.

Ansiktsmasken behöver anpassas efter din hudtyp. Lermasker passar fet hy medan en torr hy behöver en fuktbevarande mask. En känslig hy gynnas av milda gelmasker t.ex. gjorda av aloe vera. Fruktmasker verkar nästan alltid rengörande.
Olika frukter och bär passar olika hudtyper. Den feta avokadon kan hjälpa torr hy medan ananas passar bättre till en fet hy.


Undersök vilken frukt som bäst passar din hy bäst, i din egengjorda ansiktsmask:

Ingrediens Hudtyp
Aprikos Torr och åldrad hy.
Avokado Torr och åldrad hy.
Banan Torr och åldrad hy.
Persika Torr och åldrad hy.
Papaya Torr och åldrad hy.
Äpple Torr och åldrad hy.
Ananas Fet hy.
Citron Fet hy.
Jordgubbar Fet hy.
Päron Fet hy.


  • Avokado är en fet frukt med en hög andel är enkelomättat fett i en sammansättningen av fettsyror som passar huden. De enkelomättade fettsyror tas lätt upp av huden och de täpper inte igen porerna. På huden verkar avokado återfuktande och kan skona en torr hy.
    Den mossade avokadon behöver inte blandas med något utan kan läggas direkt som ansiktsmask på torr eller solskadad hud. Om man vill kan man tillsätta lite olivolja för en jämnare konsistens.
  • Ansiktsmasker med kraftigt rengörande verkan och är effektiva mot pormaskar görs av lera. Lera rengör djupt ner i huden och suger upp fett och smuts. Den verkar kraftigt uttorkande och sammandragande.
  • En välkänd ansiktsmask mot stora porer är lika delar honung, äggvita och färskpressad citronsaft. Både citronsaft och äggvita verkar sammandragande. Honung ger konsistens och verkar lugnande och fuktgivande. Både citronsyran och C-vitamin i citronsaften ger en peeling. De verkar upplösande och får bort smuts och delar av hudens lager av döda hudceller. Citron verkar även något blekande och kan minska pigmentering.

Hoppas ni orkade ta er igenom denna långa text och att ni numera, om ni inte tidigare gjort det, sköter om er dyrbara hud!

 

 


Matematik

Här hemma är det mattestuga. Limes, derivata, kurvors lutning. Låter som ljuv musik i mina öron..


LOVE


SMILE BITCH!

Vem vill inte ha ett lysande  vitt leende likt Hollywood stjärnorna? Givetvis kan du bleka dina tänder både hos din tandläkare, på vissa tandblekningskliniker eller hemma. Men detta är dyrt! Istället kan du välja billigare metoder som ser till att du kommer en bra bit på vägen mot ett vackert smile.

  • Givetvis bör du borsta tänderna varje morgon och kväll med en flourtandkräm, och gör det då noggrant!
  • Använd tandtråd eller ännu enklare Plackers dagligen för att på så sätt rengöra och avlägsna plack mellan tänderna.
  • Använd även en tungskrapa vilket avlägsnar plack från tungan samt motverkar dålig andedräkt. Tandskrapor hittar du att köpa på bla. Apoteket.
  • Du kan även köpa flourtabletter eller flourtuggummin på bla. Apoteket för att ge tänderna en extra dos av flour. Överdosera dock inte den rekomenderade mängd som står på förpackningen!
  • Minska ned konsumtionen av kaffe, läsk, godis, sötsaker, rökning och snus etc.

Med dessa enkla tips ska du se att din mun kommer att tacka dig med ett lysande vitt leende!
LOVE

 

 


FRESH

Hello!

Kom precis hem från ännu en kort dag i skolan, slutade vid halv två, sköönt! Nu sitter jag här med Hugo som går runt på skrivbordet och stryker sig mot mig, mysigt men dock väldigt svårt att skriva!
Har förövrigt bestämt mig för en vit Samsung Galaxy S2, tycker den är fräsch och lite annorlunda, just how I like it!
Ska bli skönt med ny mobil då min förra HTC gick sönder för en månad sedan så för tillfället lever jag med en gammal Sony Ericsson utan mobilt nätverk...

Sitter även och funderar lite över vad jag ska skriva om idag. Vad gillar ni att läsa?

PEACE OUT



BRA GLID!

Tjaa tjejer!

Tänkte slänga in ett snabbt tips nu när jag har en dator. Sitter på Internationella Ekonomin och skriver om USA kontra Afghanistan.. 
I lördags firade vi som sagt tidigare en vän till mig som gått frisör. När vi stod och fixade sig tog hon plötsligt upp en tub med glidmedel och började smörja in i håret. Haha snacka om att jag blev paff, men nyfiken som man är så var jag ju givetvis tvungen att prova.. DET VAR GRYMT! 
Jag har förmodligen testat de flesta glansdroppar ute på marknaden, men detta var helt outstanding!
Var och köpte mig en egen tub idag på lunchrasten och smetade i håret, glansigt!  

Give it a try!

Klick glidmedel går att köpa på Apoteket!


11-11-29

Hello guys! Nu sitter vi och väntar på att Nka: n ska börja. Arbetar för tillfället med miljö, kanon kul.. Står genomgång inför miljöprovet på schemat, great! Dagens planer är förövrigt lite oklara. Inget stall och inget annat planerat, blir väll förmodligen mattestuga, har prov på fredag i derivata. Måste iof boka tid för att fixa mina naglar, dom växer ju så jäkla snabbt så akrylen är snart uppe på halva nageln, fräscht! Nej nu ska jag väll vara lite aktiv på lektionen. Hoppas ni får en strålande dag på jobbet eller i skolan! LOVE


New in my closet!

Köpte en nyinkommen tröja från jobbet i helgen. Gillar att den är oversize och väldigt enkel framtill, samtidigt som den stora svarta rosetten bak i nacken gör den lite roligare. Den är dock väldigt söt så jag skulle matcha den med ett par svarta jeans och ett par kängor för en lite rockigare stil, fancy! Det är svårt att se på bilderna då jag inte har den på mig men ni får använda er fantasi :) PEACE


SVAR PÅ TAL!

Hola chicas!

Fick en fråga nyligen angående att färga håret från brunt till blont, vad bör man göra för att slita så lite som möjligt på håret?
Jag hade faktiskt en period för ett herrans massa år sedan då jag fick för mig att färga håret brunt vilket jag dock ångrade efter sisådär ett halvår, och ville omedelbart få tillbaka mitt blonda hår. Dock fick jag direkt veta att detta inte skulle vara möjligt utan att det skulle bli en lång process, och tro mig det blev det...
Det ända jag egentligen kan rekommendera är att gå till frisören och de kommer förmodligen vara tvugna att ta det stegvis, lite beroende på hur mörkhårig du är.
Jag var själv nästintill svarthårig och jag fick börja med att slinga det för att sedan låta håret vila ett tag, slinga det ytterligare en gång, låta håret vila osv. Tror jag slingade det fyra gånger innan jag blev så blond som jag önskade, men då var jag och andra sidan väldigt mörk.
Mitt främsta råd till dig är alltså att kontakta en frisör och låta dem göra jobbet, de har den nödvändiga kunskapen samt även specialanpassat färgpreparat som inte går att köpa i vanliga butiker. Genom att gå till en frisör och inte göra detta hemma så skonar du ditt hår samtidigt som du slipper att få de orange/gula tonerna, vilket är risken om du gör det själv hemma. Givetvis kan detta även ske hos frisören men då rättar de omedelbart till problemet, om det är en bra frisör villsäga..
Jag skulle definitivt inte råda dig att göra en hel blondering då detta sliter oerhört mycket på håret samt att risken för missfärgning är stor.

Att gå till frisören och och slinga håret brukar vanligtvis ligga runt 800-1000 kr. Ganska dyrt men det är absolut värt det med tanke på att resultatet oftast blir så mycket bättre. Om du ändå väljer att göra denna process hemma så råder jag dig att slinga håret stegvis och däremellan låta det vila ett tag. Glöm inte heller att mata håret med inpackningar!
Du kan ju även göra som jag gjorde, jag slingade det två gånger hos frisören och två gånger hemma. Efter att jag uppnått den blonda nyans som jag eftersträvade vågar jag dock inte slinga det hemma längre då jag är rädd för att det ska missfärgas, så nu lämnar jag alltid över jobbet till min kära frisör, säkrast så!

Hoppas detta var ett tillräckligt bra svar på din fråga! :)
LOVE



HAIR!

Kanske är du en av alla kvinnor som tycks tappa halva håret när du drar borsten igenom det. Kanske har ditt hår blivit tunnare och stripigare med åren? Kanske har ditt hår tappat den glans som tidigare levde? Kanske upplever du ditt hår som dött?
Jag är säker på att många av er svarar JA på större delen av dessa frågor. Att många av er känner er trötta på ert livlösa hår. Ställer er frågan varför ni inte har det långa, livfulla håret som vi ser på reklamerna.

Därför tänkte jag nu ge er några anledningar till varför ert hår är som det är. Livlöst, tunt och skört..


Järnbrist
När du har brist på järn i kroppen får du färre röda blodkroppar, vilket leder till att hårbotten får mindre syre. Detta i sin tur påverkar hårsäckarna så att du börjar tappa strån, får tunnare hår och ibland även en mer synlig hårbotten. Lösningen är att öka intaget av järn, gärna i kombination med c-vitamin. Dra också ner på koffein- och alkoholkonsumptionen. Järn hittar du bla. i blodpudding och leverpastej.

Stress
Långvarig stress kan, förutom att göra håret grått, också få stråna att falla av. Ofta ramlar håret av klumpvis och du kan upptäcka kala fläckar på huvudet. Se därför till att undvika negativ stress och ägna dig åt regelbundna avslappningstekniker!

Undernäring
Personer som går på extrema dieter eller lider av ätstörningar kan uppleva att de får tunnare hår. När kroppen inte får i sig tillräckligt med näring blir håret livlöst och matt och du börjar tappa strån. Se därför till att få i dig en balanserad kost rik på protein, vitaminer och mineraler.

PCOS

Polycystiskt ovariesyndrom eller PCOS innebär att en kvinna har för mycket manliga hormoner, vilket kan orsaka samma typ av tunnhårighet som vanligen drabbar män. Det finns läkemedel som hjälper mot syndromet genom att minska de manliga hormonerna i kroppen. Huvudmassage kan också hjälpa.

Give me your hair, please!


HARD WORK WORK!

Jag har för tillfället mitt drömjobb, att jobba med kläder är något jag alltid velat göra. Att jobba på JC passar mig som handen i handsken nu när jag pluggar på gymnasiet. Det är kanske inte ett jobb jag vill stanna på hela livet men för tillfället känns det alldeles jätte rätt, jag trivs mer än bra med allt som mitt jobb på JC innebär. Mina arbetskollegor, kläderna, säljandet, allt är perfekt!

Kanske är några av er redan i full gång med att söka jobb? Ringer runt, lämnar ut CVn, you name it. Det är svårare för unga idag att hitta ett jobb, men det är långt ifrån omöjligt bara man ligger i.
För er som är mitt uppe i jobb sökandet för tillfället, kanske det känns det som en omöjlighet? Ni har ringt minst 10 stycken olika arbetsgivare, ni har lämnat ut över 20 stycken CV i olika butiker, caféer och restauranger. Allt detta utan framgång.. Men tro mig sålänge ni inte ger upp så kommer det förr eller senare komma ett samtal angående en arbetsintervju. Och när du väl sitter där så är det bara att köra all in för att imponera på arbetsgivaren, så här nedan följer några väl valda tips som du bör följa på din anställningsintervju, och jag garanterar att jobbet är ditt!
ENJOY!

1. Visa engagemang: berätta vad du vill i framtiden, hur du tänker att du ska utvecklas och vilka ambitioner du har. Berätta gärna om hur din karriär varit hittills och varför du valt att lämna tidigare jobb, om du nu haft ett.

2. Var en lagspelare: det är viktigt att du gillar att arbeta i team och att det då är gruppens bästa som gäller. Samtidigt måste du vara tydlig med att du kan arbeta självständigt också och att du kan driva egna projekt.

3. Var kreativ: förklara hur din kreativitet kommit till nytta i en viss situation, snarare än att beskriva dig i luddiga termer som en kreativ person.

4. Undvik att sväva iväg:
beskriv hellre en konkret situation, hur du förändrat eller åstadkommit något, än att tala allmänt.

5. Var mål- och resultatfokuserad: ifrågasätt vad din eventuellt kommande arbetsgivare har för förväntningar på dig om du får jobbet. I detta läge kan du passa på att berätta om något högt uppsatt mål eller resultat du uppnått tidigare.

6. Tänk på om det är en kvinna eller man som intervjuar dig: kvinnor tenderar att betona personliga egenskaper mer än män, så betona dina goda egenskaper om det är en kvinnlig arbetsgivare. Undersökningar visar även på att kvinnliga chefer letar efter följande egenskaper oftare än män: nyfiken, empatisk, klok och mogen.
Om intervjun genomförs av en man, bör du tänka på att han, i större utsträckning än kvinnliga chefer letar efter personer som är mål- och resultatfokuserade, analytiska och som orkar jobba mycket!


Hoppas ni blivit lite klokare av dessa tips och nu går ut och påbörjar sökandet efter ett jobb, om ni ännu inte gjort detta. Kom även ihåg att inte vara alltför kräsen. Det krävs att man börjar någonstans för att sedan arbeta sig uppåt. När man väl har fått ett första jobb då är man ute på marknaden vilket öppnar en hel del andra potentiella dörrar.
Lyck till nu! :)


Home sweet home!

Precis hemkommen från stallet, riktiga isvindar nu usch! Skönt att komma in i värmen. Tänkte ta en dusch nu och äta middag innan jag sätter igång med engelskan. Bjuder på en bildbomb sålänge från stallet och på min ögonsten. Senare tänkte jag slänga in ett inlägg angående hur man gör ett bra första intryck på anställningsintervjun, bra tips för er unga därute som söker jobb. Stay tuned!


IN YOUR EYES

Har ni precis som jag problem med mörka ringar och påsar under ögonen? Då har jag lösningen!
Haaha det där lät nästan som en TV-shop slogan ;)

Här nedan följer några simpla råd som kan hjälpa dig att reducera påsarna och de mörka ringarna som tycks uppstå varesig om du sover i 12 eller 5 timmar..

  • Hårt festande, brist på sömn och högt alkoholintag kan bidra till mörka ringar under ögonen. Det som ser ut som mörka partier kan även bero på blodkärl som framträder tydligare genom den tunna huden under ögonen när solbrännan försvunnit. Likaså kan bristen på volym under ögonen skapa en skuggeffekt. Vissa har därför tydligare ringar under ögonen än andra då det är genetiskt.
  • Att råda bot på mörka ringar kan vara bekymmersamt. Ett vanligt misstag är att försöka smeta på lager av concealer vilket ofta får en motsatt effekt. Men det finns metoder och produkter som både minimerar och döljer.

  • Tepåsar: Den klassiska behandlingen med tepåsar under ögonen fungerar fortfarande om det handlar om en tillfällig lösning tex. att minska de mörka ringarna innan festen. Lägg två blötlagda och urvridna tepåsar över varje öga och passa på att vila under tiden. Även gurkskivor kan dämpa svullnader och ge nytt liv åt en dyster blick.

  • Livsstil: Det kan kännas uttjatat men att sova åtta timmar per natt, dricka två liter vatten per dag samt undvika salt och fet mat kan göra mycket på bara ett par månader.

  • Krämer: Många ögonkrämer lovar att de kan sudda ut mörka ringar men de kan på sin höjd minska synligheten en aning. Många krämer får huden att svälla upp och på så sätt minska skuggeffekten. Andra preparat innehåller skimrande partiklar som ger en illusion av att skuggan uppfattas som mindre framträdande.

Nu hoppas jag ni har blivit lite klokare angående mörkar ringar och påsar under ögonen. Spring och blötlägg två tepåsar nu tjejer och lägg er och koppla av ett tag!

PEACE

 

 




12:00

Heej snyggingar!

Börjar inte förrän 12:10 idag så har haft en skön sovmorgon. Eller sovmorgon och sovmorgon, fick sova till 9:00 eftersom jag måste ta en buss som går 10:30 så nu sitter jag i skolan och väntar på att min affärsjuridik ska börja. Men men vad gör man inte, så är det att bo på landet, bara att acceptera.. Att sova till 9:00 är ju lyx i jämförelse med 6:00 som jag annars tvingas gå upp, usch omänskligt tidigt!

Har bara en lektion idag och sen ska jag upp till stallet. Tänkte ta en ridtur i det underbara vädret, lovely. Förhoppningsvis får jag lite sällskap från min andra halva också, då kan jag snacka av mig lite. Haha hon får stå ut med mycket när hon umgås med mig ;)
Btw tack för alla tips angående telefon. Lutar nog mot en Samsung Galaxy S2, nu kommer dock nästa bekymmer. Vit eller svart? Hmm min beslutsångest tar över mitt liv... Svart är ju klassiskt men vitt är jäkligt fräscht!
Jag får fortsätta att grubbla agående färgen idag men måste bestämma mig idag så pappa kan köpa den, vill ju ha den NU NU NU. Älskar att pilla med nya teknikprylar!

Måste dra mig till lektionen nu, vi hörs senare!
PUSS


SAMSUNG GALAXY S2 VS. IPHONE 4S

Åååh sitter här och kikar runt på mobiler, eller mobiler och mobiler, har två kandidater. Antingen Samsung Galaxy S2 eller Iphone 4S, vettefan vilken som är bäst. Blir ju inte bättre av att alla säger olika, det här tar död på mig.
Hur kan val av mobil vara så fruktansvärt jobbigt, orkar inte...
Någon som har nån invändning, vilken är bäst? Tell me!

LOVE



DOMINO

"ROCK MY WORLD INTO THE SUNLIGHT. MAKE THIS DREAM THE BEST
I`VE EVER KNOWN. DIRTY DANCING IN THE MOONLIGHT.
TAKE ME DOWN
LIKE I´M A DOMINO"


Dagens lektion- lär dig sminka dig som proffsen!

Här nedan följer några användbara tips från makeup- artisten Jonas Wramell som har sminkat många välkända ansiktet genom åren.
ENJOY!

Skaffa rätt foundationnyans
Din hudton förändras under året, beroende på vilken årstid det är. Därför bör du ha en foundation i den ton din hud har när den är som allra blekast – och en foundation i den ton din hud har när den är som mest solbränd. Under året kan du sedan blanda de två nyanserna för att få fram en perfekt ton. För att veta om du lyckats få fram den ultimata färgen, dra ett streck längsmed ditt kindben. Om strecket knappt syns är du på rätt spår.

Använd en foundationpensel
För att få en jämnt resultat är det bästa att använda en pensel för att applicera din foundation. Det blir både snyggare och mer hygieniskt än att använda fingrarna eller en svamp. Fingrarna är alltid lite oljiga och svampen suger lätt åt sig hudavlagringar. En foundationborste rengör du enklet mellan varje applikation.

Glöm inte öronen
Om du har kort eller uppsatt hår, glöm inte att applicera lite foundation även på öronen. Där är huden tunn och ser ofta lite röd ut, så kontrasten mellan öronen och en perfekt lagd bas över ansiktet kan se konstig ut.

Skugga brynen
"Ögonbrynen ramar inte bara in ögonen, utan hela ansiktet", säger Jonas Wramell. Därför lönar det sig att lägga lite krut på brynen, genom att markera, fylla i och göra dem lite mer buskiga och framträdande. För bästa resultat, använd en ögonbrynsskugga snarare än en penna och välj en nyans som är lite brungrå, nästan "råttärgad". Undvik röda toner i brynen.

Måla fransarna med rätt teknik
De flesta målar fransarna rakt upp, inifrån och ut. Jonas Wramells tips för en tätare, tjockare och snyggare fransrad är istället att borsta den innersta tredjedelen av fransarna snett inåt, i riktning mot näsan. Den mellersta delen av fransraden borstar du rakt uppåt och de yttersta fransarna borstar du snett utåt, i riktning mot tinnigarna. Detta ger dig snygga och separerade fransar utan klumpar!

Ge ansiktet konturer
För att ge ditt ansikte lite mer konturer bör du använda solpuder. Tänk dig att du målar som siffran tre på vardera sida av ansiktet. Du borstar pudret från tinningarna inåt längs kindbenet och sedan utåt och nedåt längsmed käkbenet och hakan.

Applicera rosor på kinderna
Dutta rouget mitt på kindknotans högsta punkt, själva "äppelkinden". Har du lite foundation kvar i din foundationborste kan du gärna borsta av det sista lite försiktigt ovanpå rouget, så att det ser ut som att rosigheten kommer inifrån huden.

Pensla på läppstiftet
Läppstiftet är i dag hett även bland unga tjejer. För bästa resultat tipsar Jonas om att skippa läppennan och istället applicera läppstiftet med hjälp av att dutta på det med en läppensel.


Cheryl Cole, a true beauty!



I´m back!

Hallå mina små kycklingar!

Har varit lite glest med uppdatering under helgen men har haft fullt upp.. I fredags var jag som sagt på bio och såg Breaking Dawn med några tjejkompisar. Sedan igår jobbade jag för att sedan åka direkt till en kompis och fira henne, sedan vidare hem till Carro där jag sov över, mys! Jobbade även idag så det var direkt från Carro till jobbet och efter jobbet vidare direkt till stallet och nu är jag äntligen hemma, puuuh!
Har så jäkla mycket skolarbeten som jag måste ta tag i. Måste bland annat skriva min UF loggbok som skulle in i fredags men som jag inte ännu hunnit göra, men det är nog lugnt.. '

Ska käka lite middag nu för att sedan ta tag i pluggandet men vi hörs senare! :)
PEACE

En bild på mig och min syster för en herrans massa år sen,
som dock inte har något med texten här ovan att göra haha! ;)

What hurts the most

Drömmer mig bort lite. Närmare bestämt till One Tree Hill världen, fint..


Breaking Dawn

Hello sweethearts!

Nyss hemkommen från bio, och jag är chockad att jag säger detta men Breaking Dawn var riktigt bra, rekommenderar den starkt! Första Twilight filmen jag inte somnar till, sensation..
Så nu kan jag till och med göra min Twilight tokiga bästavän stolt över mig! ;)

Tänkte tvättade av sminket och bädda ner mig alldeles strax. Ska upp och jobba imorgon, skoj..
Jag vill ju bara sova!

Godnatt alla underbara!

 


BIO TIME

Fredag kvällen bjuder på inget mindre än bio med tjejerna, lovely! Blir att se den nya Twilight filmen Breaking Dawn, måste ju dock vara ärlig här och erkänna att jag faktiskt inte är nått vidare Twilight fan. Men har hört mycket bra om den så ger den en chans, kan ju inte vara värre än att jag somnar iallafall ;)
Vad har ni för planer för denna fredag?



Flera nyanser av blått

Tycker det är så himla snyggt med blåa klänningar. Kornblå, marinblå, turkos, you name it!
Här kommer en provsmak av några blåa klänningar på röda mattan.
FANCY

Fergie

Katie Holmes

Lauren Conrad

Ashley Tisdale


RELAX!

Hej sötnosar!

Äntligen freedag, men jag vet dock att det för många av er ses som ännu ett stressmoment. Man känner ett tvång att utnyttja varje ledig minut, ett tvång att ständigt vara aktiverad.
Många av er går säkert fortfarande i skolan och känner av den enorma press som sätts på er att konstant prestera maximalt. Att i alla sammanhang vara bäst. Bäst i skolan, ultimata flickvännen, snyggast i skolan, bäst i handbollslaget. You name it!
Lätta på kraven. Lär er att uppskatta det ni faktiskt har välsignats med. Jag tänker inte sitta här och säga att ni ska tänka på barnen i Afrika yadayada men det ligger dock mycket visdom i de orden. Vi har turen att ha fötts i ett välfärdsland, ett land där vi har all möjlighet i världen att utvecklas som individer. Givetvis har även Sverige sina svagheter men dessa går inte att sätta i proportion till de fruktansvärt fattiga länderna i Afrika...

Trots detta blir fler och fler unga utbrända och går in i deprissioner. Mycket tror jag beror på de krav samhället och media ställer på oss. Kraven om perfektion. Det är mycket svårare idag att lyckas och gränserna pressas ständigt uppåt. I dagens samhälle stämmer Darwins teori in bra- endast de starkaste överlever!

Utefter detta har jag utformat några tips för att lära dig att koppla av samt att plugga rätt.
Lära dig att leva i nuet, lära dig att ditt personliga värde inte ligger i det du presterar!

  • Börja dagen lugnt! Genom att ställa klockan en kvart tidigare får du tid att äta frukost i lugn och ro framför TVn. En lugn morgon ger dig krafter för den kommande dagen.
  • Lyssna på musik som får dig att drömma dig bort, som får dig att må bra. Stäng in dig genom att sätta i hörlurarna när du befinner dig på tåget eller bussen, i och med detta slipper du allt prat och får en möjlighet att sväva in i din egna värld.
  • Hr du mycket skolarbeten liggande hemma? Ta en paus i pluggandet med en kort promenad i naturen. Hjärnan får friskt syre och du blir lite mer alert.
  • Om du inte har tid för en promenad går det bra med något mindre tidskrävande. Checka Facebook några minuter för omväxlings skull och få tillbaka fokus.
  • Varför ta en promenad i naturen när du kan ta in naturen till dig? Skaffa dig en växt att sätta på skrivbordet. Det är nämligen bevisat att växter sänker ditt blodtryck.
  • Ta ytterligare en paus från vardagens nödvändiga sysslor och ring en vän. Småsnack minskar nämligen ångest och ger dig chans att uppdatera dig lite. Plus att lite skvaller alltid är intressant!
  • Njut av maten du äter. Se till att släppa alla måsten och befinn dig istället i nuet.

 

LOVE




GRATTIS MAMMA!

Idag fyller min underbara mamma år. Du är min stjärna i vintermörkret, och när jag blir stor vill jag bli en lika bra mamma till mina barn som du är för mig och min syster!
Du finns alltid där när jag behöver dig och ingen kan någonsin ersätta den plats du har i mitt hjärta.

Jag älskar dig mamma! <3



Be the star that you are!

Har alldeles för mycket dötid just nu och då har jag en tendens att sväva iväg till tankarnas värld...
Känner ni att ni påverkas av samhällets normer? Att ni måste bete er på ett visst sätt för att passa in? Personligen tycker jag det är väldigt underhållande att sitta och titta på folk i olika sociala sammanhang. Se hur vissa är otroligt obekväma och tafatta i olika situationer, se hur de kämpar för att bli en del av gruppen, bli accepterade.


Detta är framförallt påtagligt i matsalen. Man ser osäkerheten i ettornas ögon, deras kamp att göra sig hörda bland kamraterna, det ständiga sökandet efter en identitet. Jag klandrar dom inte, jag har själv varit där, känt av osäkerheten som kommer smygandes när man sammanförs med en grupp främlingar. Det krävs mod att lämna sin grundskola, sin trygga hamn, för att våga ge sig ut på nya äventyr. Det låter klyschigt men det är sant! Vi utvecklas inte som människor om vi förblir på samma ställe hela livet, utan att stöta på motgångar. Det är av motgångarna vi lär oss och utvecklas!

Väldigt osammanhängande text detta men ni är smarta nog att förstå vart jag vill komma. Alla har vi varit där, kanske befinner sig någon av er i denna fas just för tillfället? Till dig kan jag endast säga att förr eller senare kommer även du att finna dig själv och den grupp där du kan vara precis den DU är!

Take Care!

 


Psykologi

Hej snyggingar! Sitter nu på psykologilektion och lyssnar vad socialpsykologi innebär. Rätt intressant detdär! Stod i centralbanken mellan 10 och 11 och sålde våra budskapsarmband till eleverna, vårt första försäljningstillfälle. Fick 4 armband sålda och även många som var intresserade, kul! Uppdaterar mer senare när jag har en dator. Ta hand om er :)


PAPARAZZI

Har precis tagit en varm och välbehövlig dusch, sköönt!Passade även på att scrubba kroppen och ansiktet, raka mig, noppa ögonbrynen, ha ansiktsmask, smörja in mig, målat tånaglarna osv. Man känner sig alltid lika ren och fräsch efter en mini spa kväll! :)
Har även fixat och donat lite inför UF mässan imorgon, dock inte hunnit göra engelskan. Har en håltimme imorgon vid lunch så får se till att få det gjort då..

Nej nu ska jag krypa ned i sängen. Avslutar denna torsdag med ett live uppträdande av drottningen själv i hög person Lady Gaga, utstyrslad i en häpnadsväckande kreation!

Godnatt på er! <3


SUMMERLAND

Ååh jag snubblade in på gamla youtubeklipp från TV serien Summerland som visades för x antal år sedan. Hade en rejäl crush på Jesse Mccartney under den tiden haha!

LOVE



Ögonbryns perfektion!

Bjuder på en liten lista över hur du plockar dig till de perfekta ögonbrynen. De kan nämligen båda hjälpa eller i värsta fall stjälpa ditt utseende!

1. Börja med att rengöra brynben och ögonbryn med ansiktsvatten. Om du tänker färga brynen samtidigt som du plockar dem så bör du börja med färgen då detta minskar infektionsrisken.

2 För ett lyckat resultat bör du använda dig utav ett avslöjande ljus, förstoringsspegel och en hel ansiktsspegel. Använd även en väl rengjord, vass pincett som får tag i även de minsta och tunnaste stråna.

3 Noppa ett strå i taget i växtriktningen. Segdrag inte - det ökar bara smärtan. Följ brynets naturliga form, undvik att det blir alltför rakt eller halvcirkelformat då det kan ge dig ett ilsket eller förvånat uttryck. Använd den större spegeln för att på avstånd titta på brynen så att de blir likformiga.

4 En tänkt förlängd linje från näsvingen och uppåt visar var brynet ska börja. På samma sätt visar en linje från näsvingen via yttre ögonvrån var det ska sluta. Brynets högsta punkt bör vara i linje med pupillens yttre kant.

5 Tänk på att inte överplocka! Det är bättre att plocka bort ett extra strå senare än att behöva vänta på utväxten. Avsluta sedan med svalkande ansiktsvatten.

 


An ordinary day!

Heey guys!

Nyss hemkommen från stallet och givetvis möttes jag i vanlig ordning av en lerinpackad häst, otacksamt att borsta honom skinande ren för att sedan gå ut och rulla sig, suck..
Måste sätta igång med min engelska i skrivandets stund men det är en aning roliga att blogga! Vi ska nämligen hålla en lektion på engelska och mitt ämne är planekonomi. Utöver detta ska vi även använda oss utav etos, patos och logos när vi håller vår lektion. Hur väcker man känslor med ett så fruktansvärt torrt ämne som planekonomi? Just a question..

Imorgon ska vi även stå i centralhallen och sälja våra Budskapsarmband tillsammans med alla andra UF företag i skolan, spännande!

Hörrni vad vill ni läsa om här i bloggen egentligen, önskemål uppskattas :)
Puss



Julklappstips!

Beställde en fotobok från photobox förra veckan och den kom idag, ååh jag är så nöjd! Genom samla ihop sina favorit bilder så designar man sin egna fotobok där man även kan skriva in personliga texter. Sedan trycker dom den och skickar den hem till dig. Den ultimata julklappen! :)


SNYGG MATEN!

Aaah fick abstinens, måste ju slänga in ett skönhetsinlägg innan jag åker haaha!

Jag vet om attt jag ständigt tjatar om det men skönhet kommer faktiskt inifrån, så genom att tänka på vad vi stoppar i oss är du på god väg mot en hälsosammare livsstil.
Inga skönhetskrämer, hårkurer eller finnmedel i världen kan konkurrera med en hälsosam kost. Så bjuder här på de mest effektiva livsmedel som du hittar ute på marknaden idag.
Enjoy!

1. Mindre rynkor:Lax, sill, linfröolja och rapsolja. Dessa livsmedel innehåller Omega-3 fettsyror som ger dig mindre rynkor.
2. Skyddar mot åldrande hy.:Vitt och grönt tee skyddar huden mot åldrande. Du bör även äta kött, fet fisk, bönor och groddar för att inte snabba upp processen av din huds åldrande.
3. Frukt bra för huden: Olivolja, sötmandel, frukt och bär. Dessa livsmedel har den mest skyddande effekten på din hud i alla lägen.
4. Bra mot eksem: Näringsjäst och öljäst lindrar vid hudbesvär och eksem. Öljäst hittar du bla. i Hårkontroll som jag tipsat om tidigare.
5. Motverkar finnar: Yoghurt och surkål mildrar vid acne och motverkar finnar.
6. Zink bra mot mjäll: Skaldjur, solrosfrön och fullkorn innehåller zink som är viktigt för att motverka mjäll.
7. Bada i olivolja: Avokado och olivolja kan du använda vid badet, i inpackningen och i hudvårdsprodukter. Passar alla åldrar och hudtyper. De nyttiga fetterna smörjer din hud och ditt hår.
8. För ett tjockare hår: Hibiskusblomman bidrar till ett tjockare och mjukare hår, hälsosamt för din din hy och motverkar bakterier. Även kaffe påstås stärka håret.
9. Dina värsta fiender! Rökning, alkohol och för mycket smink är det värsta du kan utsätta din hud och kropp för. Det sägs ju att en cigarett minskar ditt liv uppemot 15 minuter, sinnes...

 

 

 


09:34

Godmorgon Godmorgoon!

Sitter här med en liten skål med yoghurt, aptiten på morgonen är inte på topp må jag säga. Prioriterar hellre att sova en kvart extra, dumt jag vet..
Idag blev det förövrigt en välbehövlig sovmorgon för min del. Börjar inte förrän 12:10 och har bara en lektion, gillart! Dock är denna lektion affärsjuridik med prov på schemat vilket är mindre underhållande, jaja vad gör man inte.. Ett halvår kvar sen är jag friii, eller det är kanske då livet börjar? Jobb 8:00-17:00 för att sedan ha fyra betalda semesterveckor om året, great!
Men efter studenten är jag iallafall så gott som säker på att det blir ett, kanske flera, sabbatsår för att jobba ihop lite cash och resa, lovely.

Nej nu måste jag ta tag i dagen! Bädda, göra mig iordning osv. så jag inte missar bussen. Är ju en tidsoptimist på sin höjd, så tror alltid att jag har all tid i världen för att sen upptäcka att bussen går om fem minuter och jag har varken sminkat mig eller satt på mig kläderna, Nathalie i ett nötskal!

Btw efter skolan ska jag förbi stallet så blir nog lite klent med uppdatering på ett tag, men framåt kvällen ska jag hitta tid att slänga in ett inlägg ska ni se.

PEACE OUT



Sann Romans

Skrollade igenom min systers Ipod och hittade denna låt. Är det bara jag som tycker den har en rätt skön rytm? Brukar vanligtvis inte lyssna på svensk rapp men den här fastnar sådär äckligt irriterande på näthinnan, kommer konstant på mig själv att gå runt och nynna på den här hemma. Great, tappar helt fokus från mina affärsjuridik studier..

Puss


Vem vill inte ha ett Hollywoodsvall?

Fick ett önskemål att skriva om hur man får ett långt och välmående hår och givetvis kan jag besvara detta.
Dock bör man vara medveten om att alla har olika genetiska anlag, vissa har ett hårsvall som tycks växa sig långt över en natt medan andra måste kämpa för att få topparna att snudda axlarna. Detta är alltså väldigt individuellt.
Men trots detta har jag ett antal tips som man kan ta till vara på och därmed främja hårtillväxten samt hårets kvalité.


Kosten
Som alltid när det kommer till skönhet, tänk på vad du stoppar i dig!
Var noga med att äta nyttigt och varierat, främst b- vitaminer och e-vitaminer är viktiga komponenter för att få ett välmående hår.
Jag kan även tipsa om kosttillskottet Hårkontroll som innehåller en hel del nyttigheter bla. b-vitaminer, öljäst, åkerfräken etc. för både hår, hud och naglar.

Tips och Råd
  • Om håret går ned efter halva ryggen innebär detta att det är flera år gammalt och skört, uppemot 4-5 år. Behandla det utefter detta!
  • Det är strängt förbjudet att borsta håret när det är blött eftersom det då är elastiskt och även mycket skörare än torrt hår. Red istället ut det med en bredtandad kam och hantera det varsamt. Du kan försiktigt reda ut alla tovor från topparna och arbeta dig sedan uppåt.
  • Många med riktigt långt hår har ofta det uppsatt i en knut då detta skyddar topparna från allt slitage nedsläppt hår utsätts för. Om det finns risk att du fastnar i saker tex. vid städning kan det vara en bra idé att sätta upp håret.
    Om du har problem med tovor och trassel pågrund utav att du sover oroligt kan det vara en god idé att fläta håret på kvällen innan du intar sängen.
  • Tänk efter vad du sätter upp håret med. Håret skadas nämligen utav hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter. Välj istället mjuka och släta håraccessoarer.
  • Dina borstar blir snabbt fulla av fett, döda hudceller, smuts, rester från stylingprodukter och damm. Rengör dom därför med jämna mellanrum! Du kan använda schampo och skrubba borsten med en nagelborste för att sedan dra lite papper mellan borstens tänder.
  • Det räcker att duscha håret högst tre gånger i veckan. Använd då snålt med schampo men mängder av balsam, se dock till så du får ut allt när du sköljer av håret! Om ditt schampo är slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera endast en gång och en liten klick räcker gott och väl. Använd alltid balsam, dock inte i hårbotten, börja istället att applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt rikligt i topparna.
  • Unna håret inpackning 1-2 gånger i veckan. Applicera inpackningen i handdukstorkat hår och låt den sedan sitta i utefter den tid som är angiven på förpackningen. För maximal effekt, blöt en handduk med varmt vatten och vira den runt huvudet likt en turban medan inpackningen sitter i håret.
  • Hårets främsta fiender heter plattången och hårfönen. Undvik dessa så gott som möjligt och låt håret självtorka i mån om tid. Det sliter även att färga håret och blonderingar samt blekningar är allra värst. Överdriv inte färgningen av ditt hår tex. genom att gå från brunhårig till blond för att sedan gå tillbaka till brun. Detta sliter något enormt på ditt hår!
  • Klipp inte av för mycket. Hår växer generellt ungefär 1 cm i månaden. Går du då till frisören varje eller varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret givetvis inte att bli så mycket längre. Det är inte svårare än så!
    Försök istället att hitta en frisör som inte klipper mer än vad du ber om, vilket inte alltid är "a piece of cake". Du bör dock hålla efter håret och klippa av kluvna toppar.

Sköt om ert hårsvall nu tjejer och killar, love!





I LOVE YOU!

Du är min egna lilla prins. Vad hade jag gjort utan dig...


With and without you - Makeup

När jag ändå är inne på makeup spåret så tänkte jag tipsa om detta klipp.
Även Hollywood stjärnorna är mänskliga och har bra och dåliga dagar.
De är precis som du och jag, VACKRA BÅDE MED OCH UTAN SMINK!



The power of makeup!

Gällande smink så kan man med rätt färger och en hel del teknik skapa illusion om en mindre näsa, fylligare läppar, större ögon osv. Man brukar säga att övning ger färdighet och detta är inget undantag, det krävs timvis med träning för att skapa en så naturlig illusion som möjligt.
Istället för att med ord beskriva dessa olika tekniker har hämtat några youtubeklipp som jag tänkte skulle få tala för sig själva. Mycket tydligare så! :)


ENJOY!


 


Mörker

Heej snyggingar!

Kom precis  innanför dörren. Mörkt när man åker till skolan och mörkt när man kommer hem, tröstlöst..
Jaja nu ser vi det från den ljusa sidan, det är ju trots allt otroligt mysigt att tända ljus och sätta på en bra rulle i detta höstrusk. In och mys nu pojkar och flickor! :)

Sitter och funderar på vad jag ska skriva om, fantasin är inte på topp idag, har ni några önskemål? :)
PEACE

Sorry för dålig bildkvalitet!


Vägen till friska naglar!

VARNING FÖR LÅNGT MEN LÄRORIKT INLÄGG ANGÅENDE NAGLAR! :)

Har du problem med sköra naglar, vita fläckar eller naglar som skivar sig? Lugn, det går att bota!
Naglarna är en förtjockning av överhuden och består av ämnet keratin i en hård form. Keratin består av proteiner som lagt sig som fibrer och hakar i varandra. Resultatet blir ett segt och hårt material vilket fungerar som ett skydd, framförallt för djur. 

Blåaktiga naglar: Kan bero på hjärt- och lungsjukdomar, cirkulationsstörningar m.m.
Gulaktiga naglar: Kan bero gall- och leversjukdomar.
Återkommande spruckna naglar trots god kost: Kan bero på en ämnesomsättningssjukdom.

Vita fläckar som ofta dyker upp på mångas naglar kan orsakas av att nageln har kommit i kläm eller pågrund av bristsjukdomar. I de allra flesta fall är det zinkbrist som det är frågan om. Genom en övergripande förändring av kosten kan du korrigera zinkbristen. Du bör se till att äta minst ett men gärna flera livsmedel som är rika på zink till varje måltid:
Du kan bla. välja:
• Fullkorn
• Bönor, nötter och frön
• Mörkgröna bladgrönsaker
• Leverpastej

Orsaker till att naglar spricker, är tunna och sköra beror i de flesta fallen på en brist på kalcium, magnesium och kisel. Andra orsaker till tunna naglar inkluderar brist på fettämnen.
Flera av dessa brister är vanligt förekommande då en normal kost vanligtvis innehåller för lite av många av de nödvändiga näringsämnena.
En del har dock genom arvet fått känsligare naglar, men genom en förändring i kosten kan dessa lindras. 

De kosttillskott som jag kan rekommendera utöver en välbalanserad kost är öljäst som innehåller B-
vitaminer, mineraler och spårämnen vilket är viltigt för naglarna och håret. Öljäst ger dig B-vitaminer, mineraler och spårämnen viktiga för naglarna och håret.  
Vidare är Hårkontroll ett mycket effektivt kosttillskott, vilket jag dagligen intar. Detta tillskott ger håret en extra skjuts samtidigt som man märker markant skillnad på hud och naglar!
Slutligen rekommenderar jag er att inta omega 3 kapslar då dess fett är otroligt hälsosamma och smörjer din kropp inifrån.

Nu till vintern behöver våra naglar lite extra omvård och kärlek för att må bra.

• Utöver hälsosam kost och möjliga kosttillskott är onekligen nagelolja ett måste! Använd gärna mandelolja och smörj in dina nagelband med varje kväll för att undvika sprickor. En handcreme och ett par vantar brukar även vara ett måste för de flesta under vinter halvåret. Kylan torkar ut både händer och naglar vilket gör dem torra och sköra.

• Ha alltid en nagelfil i väskan, då är du alltid redo för eventuella kriser då en nagel går av.

DONT`S!
• Använd inte remover med färg, aceton eller annat som kan vara uttorkande
• Peta inte under naglarna
• Fila inte på nagelns sida
• Fila alltid nageln i samma riktning


Hoppas ni orkade ta er igenom denna nagelbibel och tar vara på dessa tips. I och med detta har ni kommit ett steg närmare friska och vackra naglar! 





Derivata

Godmorgon! Sitter just nu på matten och har genomgång i kurvritning med hjälp av derivata, exciting... Nej nu måste jag koncentrera mig lite, prov nästa vecka. Puss


Welcome to my room

Bjuder på en bildbomb från mitt kära lilla krypin. Enjoy!


ATTENTION!

Hello girls!

Det kan finnas risk att jag i detta inlägg trampar på vissa moraltanters tår men ibland måste man våga för att lyckas, i detta fall gällande mina egna åsikter.

De senaste åren har man kunnat följa glödheta debatter angående hur fler och fler unga, både killar och tjejer, väljer att ta till kniven för att finslipa sitt yttre. Enligt mig är detta helt okej, har man komplex för sin näsa, sina obefintliga bröst eller utåtstående öron varför inte göra något åt saken? Detta komplex måste inte vara givet för andra i ens omgivning, utan det är ofta bara en själv som uppfattar det, kanske till och med lider utav det..

Jag kan hålla med om att dagens skönhetsideal har nått sin höjd, gått till överdrift, flippat ur totalt! Vad hände med uttalandet om att man ska vara nöjd med den man är, den man är född till att vara? Men faktum är att vi idag lever i en globaliserad värld, vi påverkas mer än någonsin utav världsstjärnorna over there. Året är 2011 och det har hänt så ofantligt mycket bara de senaste tio åren.
Det är dags att öppna ögonen och välkomna det nya samhället. Samhället där plastikoperationer är vardagsmat. Samhället där nöjd inte längre existerar. Samhället där strävan efter perfektion övertar varje individs liv!

Med detta sagt vill jag inte påverka något åt ett eller annat håll. Jag anser bara att alla ska få leva sitt egna liv och fatta sina egna beslut. Jag är så trött på att höra vänner, bekanta och folk på bussen disskutera hur fel det är med plastikoperationer och hur de drar alla över en kant- "Alla som har gjort en quickfix är innerst inne sorgliga individer med ett dåligt självförtroende samt en dålig självkänsla".
Snälla jag är så trött på att höra liknande kommentarer...
Jag säger bara välkommen till 2011, till en värld där perfektion vakar bakom varje människas stängda dörr!

PEACE OUT!



SKIPPA DIETERNA TJEJER!

Att gå på en konstant diet för att få jeansen att sitta bättre känns så passé. Varför inte göra upp en hållbar kostplan istället? Släpp allt som heter ångest och jojobantning för att istället njuta av god och hälsosam mat och få en god hälsa på köpet.

Är ni med mig? :)

Lär dig måttlighet
Givetvis handlar det mycket om vilka livsmedel vi stoppar i oss, men om man ska se det svart på vitt så är det egentligen endast om hur mycket du äter som avgör om vi går upp eller ned i vikt. Du kan alltså äta av allt, men i begränsade mängder.
Hoppa över att ta den där extra portionen och ett väldigt bra tips är att lägga upp maten på en mindre tallrik- detta lurar ögat och magen att tro att du äter mer än vad du faktiskt gör. När du handlar chips till fredagsmyset köp en liten påse istället för en stor. Ofta är det så att när du har ätit några nävar ur chipspåsen så är du inte längre sugen utan äter endast för att äta. Känns det bekant? ;)

Njut av maten
Inte undra på att vi känner oss otillfredställda efter en måltid då vi kastar i oss maten på stående fot eller slevar i oss maten framför TV:n. Vi känner aldrig efter hur det vi äter faktiskt smakar, njuter i stunden. Utan istället stressar vi i oss den utan hejd. Låt istället måltiderna bli heliga stunder då det endast är du, möjligtvis ditt sällskap och maten. Lägg då upp maten vackert, tugga långsamt och njut av smakerna. Låt alla sinnen bli involverade!

Stoppa suget
Hoppa aldrig över de viktiga mellanmålen! Det ligger ingenting ohälsosamt i att inta ett nyttigt mellanmål, detta gör inte att du går upp i vikt utan snarare tvärtom då det håller ditt blodsocker i schakt och motverkar eftermiddagssuget som kan leda till ogenomtänkta frosseriattacker.

Nyttiga snacks
Ladda med hälsosamma snacks i väskan att ta om suget verkligen sätter in när du befinner dig på annan plats än hemma. Bra exempel är nötter som innehåller massor av nyttiga fetter som smörjer din kropp inifrån, även mörk choklad är ett bra alternativ då det bittera motverkar sötsuget.

Unna dig
Se till att låta dig själv leva och njuta! Hur kul är det egentligen att aldrig få unna sig något gott? Tillåt dig själv något när du verkligen känner suget efter det, men inte varje dag. För visst har vi alla sådana dagar ibland, när kroppen bara skriker efter något sött eller salt. Det är mänskligt!

Stay healthy and gorgeous girls!





Dance with my father again

DU ÄR MIN HJÄLTE, JAG ÄLSKAR DIG PAPPA! <3


Celluliter- de envisa små groparna!

Celluliter är små groppar som ofta placerar sig på lår och rumpa. I medicinska sammanhang menar man med celluliter en typ inflammationer i fett- och bindvävnad. Mer än 80% av alla kvinnor har celluliter. Orsakerna är okända men risk och problem ökar av brist på motion, övervikt och rökning men celluliter får många utan att något av detta stämmer in.

Men frågan är egentligen vad vi kan göra åt dessa små envisa gropar?

Träning och kost

En hälsosam kost och regelbunden träning är det första steget för att motverka celluliter. Träningen bränner fett och vältränade muskler stramar upp vävnaden och ger fastare hud. Bra träning mot celluliter är:

  • Snabba promenader i kuperad terräng
  • Cykling
  • Trappmaskiner
Träna ofta och regelbundet. En väl sammansatt kost med nyttiga råvaror är bra. Lider av övervikt bör man gå ner i vikt i lugn takt.

Dålig cirkulation tros kunna ha betydelse för celluliter. Olika metoder för att förbättra cirkulationen är därför väl värda att försöka:
Torrborstning av huden

Torrborstning av huden sätter fart på cirkulationen och stramar upp huden. Några snabba resultat ger det inte men motverkar celluliterna när det sker regelbundet.

Torrborsta huden en gång dagligen under fem minuter innan du badar eller duschar. Använd en borsta eller massagehandske och borsta med långa cirkulära rörelser som går uppåt. Börja med fotsulan och arbeta dig uppåt.

Massage för bättre cirkulation

Massage sätter ofart på cirkulationen. En värmande massageolja, t.ex. tigerbalsam, kan försökas. En vanlig massageolja eller lite solrosolja går också bra.

En dag i veckan kan man göra en massage med skrubb.

Varma bad och en kall dusch

Efter torrborstningen tar man ett varmt bad. Bad stimulerar cirkulationen i både blod och lymfa. Badet avslutas med en kall dusch. Saltbad anses särskilt välgörande mot celluliter.

Brun utan sol

En solbränna får benen att se långa och smala ut. Hudens färg jämnas ut och celluliterna döljs.

 

* Kom även ihåg att dricka mycket vatten då det för ut slaggprodukter ur kroppen samt inte sitta med benen i kors då detta försärar blodcirkulationen!

 

 



Home sweet home!

Hallå min vänner! Allt väl? Själv kom jag nyligen hem och ska snart påbörja pluggandet, äckligt mycket i skolan och det tycks aldrig ta slut.. Sippar på mitt gröna té och samlar krafter inför ytterligare en sektion affärsjuridik.

Stannade kvar ett tag efter skolan och arbetade på vårt UF projekt. Vi tillverkar enkla och stilrena budskapsarmband i svart läder, riktigt fancy! Det sitter även en berlock vid låset föreställandes antingen en svala som symboliserar frihet, ett kors som syboliserar tro samt en nyckel med ett hjärta som symboliserar älska. Lite svårt att förklara smyckena med ord men tro mig dom är fabulous! Kommer lägga in bilder på dem så snabbt som möjligt, vi är även i full gång att starta upp en blogg där vi ska kunna ta emot beställningar :)

Slänger snart in ett inlägg hur man förhindrar uppkomsten av celluliter, håll er uppdaterade!
LOVE



När jag går ned

Slänger in en sköön låt så här på tisdagsmorgonen! :)


Seeegt!

Hii guys!

Sitter för tillfället i biblioteket och samlar information till vår engelska lektion som vi elever ska hålla. Ämnet är givetvis ekonimi och jag ska prata om planekonomi, exciting right..?
Åååh vill bara hem och mysa ner mig med en stor filt och en kopp té, alldeles för grått och trist ute för att känna lust för något just nu.. Varning för depp inlägg, men påverkas helt sjukt mycket av vädret. En utlandsresa nu till varmare breddgrader och jag är fulländad! ;)

Slutar 14:50 idag så efter skolan står det träning på schemat. Tänkte sticka till gymmet och köra igenom hela kroppen, skönt! Känner ett grovt behov av en endorfinkick för tillfället.
Bloggar mer när jag kommer hem så stay tuned! Kommer försöka slänga in ett inlägg med lite bilder från min egna lilla myshörna, mitt rum. Skulle gjort det igår men ibland går tiden alldeles för snabbt, så det6 får blir idag istället. 
Säg gärna till om det är något ni vill att jag tar upp i bloggen, skönhetstips, om mitt liv, tankar och funderingar, mode, jaah you name it!
Puss 


MINNEN!

Har ni någonsin upplevt dendär känslan av att sakna något så mycket så det gör ont? Så känner jag nu.. Sitter och tänker tillbaka på sommaren, på Rhodos. Vill inget hellre än att åka tillbaka, nu!

Avslutar denna måndag med en bildbomb från Rhodos och resans låt, ingen mindre än Avicii Levels.

OVER AND OUT!










Affärsjuridik

Sitter och läser affärsjuridik för tillfället. Kan allt om borgenärer, gäldenärer, kreditmarknader, skuldebrev, kronofogdemyndigheten, företagsrekonstruktion osv. Riktigt tillfredsställande...


Make it zip!

Om vi får tro våra favoritkändisar så är dragkedjor den hetaste trenden just nu. Varesig det är långt, kort, svart eller färgglatt... lägg till en dreagkedja och du är redo både till vardags och till fest!



Leighton Meester körde på en gråblå klänning med en lång dragkedja framtill, fancy!

 


Kate Moss tog på sig den lilla svarta med en liten dragkedja nedtill. Detta matchade hon med en leopardmönstrad jacka, snyggt!



Vackra Cheryl Cole valde en krämig rosa ton på sin långklänning följt av en dragkedja hela vägen längst ryggen och vidare ner längst släpet.

 


Victoria Beckham valde även hon en klänning variant där dragkedjan följer ryggen, fab!


Ayurveda

Var precis inne på halsosidorna.se där jag gjorde ett Ayurveda test angående vilken personlighetstyp man är och hur man ska äta utefter denna. Detta kanske låter jätte flummigt men jag har alltid varit fascinerad av sådant. Tycker det är intressant att se hur bra den utvalda profilen faktiskt stämmer in på sig själv.

Så här står det på halsosidorna.se:
Ayurveda är ett välprovat system för helhetshälsa. Man tar här hänsyn till varje individs grundkonstitution. Med hjälp av att ta fra en personlig profil på de 3 kroppstyper (doshor) som du består av kan du hitta de grundenergier som bestämer din psykomentala och fysiska hälsa.

Visst låter det härligt flummigt, precis som jag gillar det. Fascinerande!
Sjölv gjorde jag testet och det visade sig att jag var en Pitta och jag kan inte mer än att hålla med beskrivningen av min personlighets profil. Stämmer nästan in alldeles för bra, häftig!

Pitta

En person med pitta som dominerande dosha är ambitiös, målinriktad och har ett skarpt intellekt, den typiska ledartypen helt enkelt. Kroppen är av medellängd och oftast stark. I obalans kan en pitta bli dominerande och aggressiv. Även magsår, migrän och högt blodtryck är vanliga problem för dessa personer.

Eld och vatten är de element som tillsammans bildar pitta-dosha. Det är framför allt eldens egenskaper som präglar pitta, vilket ger kvaliteter som varm, het, skarp och lätt.

I kropp och sinne ansvarar pitta för förbränning och ämnesomsättning. Även seendet (inre och yttre) och intellektet styrs av pitta.

Då pitta är den dominerande doshan är kroppen ofta av ”medelstorlek”, stark och snabb. Huden är ljus, varm och känslig för solen. Fräknar och leverfläckar är vanligt. Håret, som ofta har inslag av rött, är mjukt och tunt. Är ofta varm och svettas lätt.

Intellektet är skarpt och sinnet alert. Höga ambitioner, en stark vilja, envishet, effektivitet och målmedvetenhet är vanliga inslag. Ordningssinnet är ofta välutvecklat och den organisatoriska förmågan hög. Minnet är gott.

Pitta i obalans innebär ett överskott av pittas egenskaper i kropp och sinne. Vanliga tecken är bristande tålamod, tendenser att köra över andra, svårigheter att delegera samt en alltför kritisk hållning gentemot sig själv och andra. Alltför mycket fokus på prestation är vanligt. I längden finns risk för utbrändhet, det ”brinner” helt enkelt för mycket.

Stressmage, högt blodtryck, migrän och inflammationer i framför allt huden är fysiska tecken på ett pittaöverskott.

Avkoppling och måttlighet är viktigt för att hålla pitta i balans. Tex kan lugna promenader i naturen dämpa pitta och påminna oss om att vårt värde inte ligger i vad vi uträttar.

 

Prova ni också vettja!


Spakväll

Tjenare! Har nyss haft lite egen tid då jag har tagit hand om mig själv. Duschat, rakat mig, haft hårinpackning, filat fötterna, scrubbat kroppen och ansiktet, noppat ögonbrynen, smörjt in mig, haft ansiktsmask, fixat nagelbanden, you name it! Nu ska jag läsa lite ur svenska boken som ska vara klar imorgon och jag är på kapitel 2, bra där nathalie... Tänkte även slänga in ett inlägg senare med lite bilder från mitt mysrum, stay tuned. Love!


Time for a break

Nu ska jag vandra upp till min egna lilla ögonsten, nämligen min medryttarhäst.
Vi hörs senare, love!



Hallelujah!

Igår när jag var i kyrkan på min systers konfirmation så sjöng dom denna låt. Var så otroligt länge sen man hörde den, så vacker!
Sökte runt lite på youtube och hittade detta klipp som ger mig flashbacks från när jag gick i åttan och jag och mina vänner var besatta av One Tree Hill. Åååh nostalgi, saknar det! Så om det är någon läsare som går i sjuan-åttan, ett tips uppskatta denna tid för den kommer aldrig tillbaka!


Alla söker vi perfektion!

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om hur man får en klarare hy utan finnar. Perfektion är något vi alla söker men givetvis kan jag inte garantera att dessa tips funkar för alla utan det handlar även mycket om hormoner som sprudlar främst under tonåren, graviditeten och även när man är stressad etc. Detta är alltså något man får acceptera men man kan ju alltid göra det bästa av situationen, right? :)

Så här kommer lite tips som jag själv lever efter. Se och lär! :)

* Rengör ansiktet med varje morgon och kväll med ansiktstvål, ansiktsvatten (toner) och avsluta med en återfuktande kräm anpassad för ansiktet. Själv använder jag även ögonkräm samt AHA-syra (låter obehagligt men är riktigt effektivt då den polerar huden och avlägsnar döda hudceller). Detta smörjer jag på efter ansiktsvattnet men innan ansiktkrämen, get it? ;)
Använd även en rengöringsserie som är anpassad för din hudtyp. Var inte rädd att fråga personalen när du ska köpa produkter då de har kunskap om vilken serie som passar just dig. Gå även dit osminkad så de verkligen kan se
ditt ansikte!

* Använd helst produkter till ansiktet från samma serie för bästa resultat. Produkterna är nämligen anpassade för att arbeta tillsammans, som ett team.

* Kosten spelar även en stor roll när det kommer till att få en felfri hy. Satsa på mycket frukt och grönt, fisk och nötter då detta ger dig en bomb av antioxidanter  som motverkar fria redikaker från avgaser, föroreningar etc och nyttiga fetter som smörjer huden innefrån. Detta är mer viktigt än man tror!

* Drick mycket vatten, minst två liter om dagen dock beroende på hur aktiv du är. Du bör dricka mer om du tränar och svettas. Vattnet har nämligen en renande effekt som slussar ut slaggprodukter ur kroppen.

* Byt örngott relativt ofta då det lagras döda hudceller på kudden under natten och som i sin tur kan ha en negativ effekt på´din jakt efter en perfekt hy.

*
Scrubba ansiktet en-två gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller och på så sätt ge ansiktet en vacker lyster.

* Lägg en ansiktsmask tre gånger i veckan för att ge ansiktet en rejäl omgång. Använd inte endast porrengörande utan även återfuktande. Detta är något många med dålig hy gör fel, de torkar ut huden med starka preparat då det tror att detta är bra mot finnarna men faktum är det att huden blir bara ännu sämre med en blandning av finnar och otroligt torr hy.. 

* Sov aldrig aldrig aldrig med smik. Det är ingen ursäkt att du kommer hem jätte sent och bara vill sova, tvätta ALLTID bort sminket what so ever!


Detta är mina främsta knep för att få fabulous hy. Ge dom en chans och skriv gärna efter några veckor om ni upptäckt någon förändring!
Säg gärna till om ni har några andra frågor och funderingar angående skönhet, mode eller egentligen vad som helst så ska vi se att jag nog ska kunna besvara dem. Inga frågor är dumma! :)


Kan även tips om denna produkt från Neutrogena som faktiskt är den ända produkt i mitt badrumsskåp som inte tillhör samma serie. Men den är faktiskt riktigt fab, prova vettja! Den fungerar som en daglig mild scrub mot pormaskar mm.




I´m sick!

Hii guys!

Idag vaknade jag med en fruktansvärd huvudvärk och kände mig bara allmänt låg, tittade ut och fick allting bekräftat, bäddade ner mig igen och sov vidare. Nu sitter jag här med en skål yoghurt och musli toppade med bär, my favorite!
Har lite manligt sällskap sovandes här bredvid mig, ingen mindre än min katt Hugo ;) Tittar även på TV samtidigt som jag bloggar och äter frukost, effektivitet på sin höjd! 
E! channel kan ju vara den bästa kanalen TV-världen någonsin skapat, älskart! Är en sucker för alla realityserier, Kendra, Holly´s World och inte minst Keeping up with the Kardashians ååh en härlig familj detdär! :)

Nej jag ska väll fortsätta och mysa här i min stora säng så hörs vi senare. Tänkte nämligen svara på en kommentar angående små finnar i ansiktet och hur man förebygger detta. Stay tuned!
Puss


The eyelashes you always dreamt of!

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg här i pausen av Affärsjuridik studierna.
Delar ju som sagt med mig utav mina bästa skönhetstips och här kommer ett av mina mest revolutionerande, nämligen trumvirvel... RevitaLash!

Har använt denna produkt i ett år snart och den är verkligen helt amazing. Kommer dock ihåg besvikelsen de två första månaderna när det inte hände någonting, trodde jag hade gjort universums sämsta affär.. Men sen plötsligt så fick dom världens spurt, ni vet precis som killar får under sommarlovet mellan nian och gymnasiet?
Så efter det så fortsatte dom bara att växa och nu använder jag aldrig mascara längre till vardags, endast då jag går ut, utan jag färgar dom lite då och då för att förstärka ögonen ytterligare. Att jag inte använder mascara medför ju i sin tur att jag slipper gnugga ögonen och slita på ögonfransarna på kvällarna vilket gör att dom skonas ännu mer= ännu längre och friskare fransar. Fancy!

Du hittar RevitaLash på bland annat Bubblerrom.se och Eleven.se





My new bag!

Tänkte jag skulle visa er min nya Hermes Birkin inspirerade väska från vivistyle.se. Tänkte först skicka tillbaka den då den inte riktigt uppfyllde mina förväntningar men av någon anledning blev det inte av, lite lathet och pressat schema kan ha legat bakom det ;) Börjar dock uppskatta den mer och mer, den är ju faktiskt rätt snygg right? :)


The transformation of Kissie!

Ett sådant här inlägg kan möjligvis väcka många reaktioner men känner ändå att det är värt att ta upp.
När jag till en början läste Kissies blogg hade jag så otroligt svårt för henne. Hennes provocerande attityd irriterade mig till max, men ändå var det något som fick mig att dras till den som jag själv inte kan besvara här och nu vad det var.
Det var inte hennes sätt att skriva jag blev fängslad av, det tyckte jag inte skiljde sig från någon annan storbloggare, inget häpnadsväckande, hennes provocerande attityd retade bara upp mig samtidigt som jag inte tyckte hon var en vidare förebild för unga tjejer i 12-13 års ålder då man är som mest sårbar och därmed tar  till sig allt man läser.
Detta var alltså min bild av storbloggaren Kissie för säg 2-3 år sedan men nu ska jag säga något jag då aldrig trodde jag skulle outa. Den här tjejen är skärpt! Hon har humor och självdistans vilket medför att hon kan driva med sig själv på en nivå som inte alla har förmåga att göra. Hon har åsikter som kan reta gallfeber på läsare men titt som tätt levererar hon inlägg faktiskt ger en en tankeställare, får en att fundera över vad hon nyss skrivit, får en att vilja läsa mer. Det är detta som jag tror gör hennes blogg till Sveriges största. Hon blandar oseriösa inlägg med texter som får vem som helst att häpna, cred till henne!
Bara det faktum att hon gång på gång länkar andra småbloggare visar på en oegoism som heter duga. Hon skulle mycket väl kunna hålla inne på detta, strunta i att sponsra småbloggare med endast ett fåtal läsare om dagen. Istället ger hon dom chansen att växa, utvecklas och ges möjligheten att även dom kanske en dag bli stora inom bloggvärlden.

Senaste året har hon verkligen växt i mina ögon. Hon är inte en av alla stureplans skojare, hon har så mycket mer som gömmer sig därinne, en businesswomen i högsta grad!

OVER N´OUT




Vill ni också bli en ängel?

Har inte ni också funderat över hur Victoria Secret modellern får sina perfekta kroppar? Fine man kan sitta och säga att dom har en omänskligt hög ämnesomsättning yadayada... Men tro mig, det ligger mycket jobb bakom en sån kropp varesig om man har hög ämnesomsättning eller inte. Men här kommer iaf änglarnas knep för att få "the body to die for". Inget revolutionerande må jag säga, men ändå alltid kul att läsa, eller har jag fel? ;)

* Själva nyckeln till en sådan kropp är givetvis kost och träning. En Victoria Secret modell säger tex. att hon lever efter en diet som endast tillåter henne ett intag på 1200 kalorier per dag och där bröd, alkohol, sötsaker och mjölkprodukter är strängt förbjudna!

 

* Änglarna har gemensamt att de äter var tredje timme för att på så sätt konstant hålla igång förbränningen. Dock efter 20:00 är det strängt förbjudet att inta föda.

 

* Gällande träningen så är hopprep en effektiv träningsform som bränner många kalorier. Även boxning och spinning är en favorit bland änglarna, love boxing! Det finns inga genvägar till en sådan kropp utan det krävs träning kontinuerligt, så ofta som nästan varje dag!

 

* Ett effektivt trick för att slimma till figuren en aning är "brun utan sol" då det ger dig en slankare siluett. Kanske ett alternativ för latmaskarna ;)


I wanna be an angel!


Konfirmation

Idag konfirmerade sig min syster så det blev ett besök i österåkerskyrka. Fin sång av konfirmanderna med lite blandning av låtar, roligare när det inte bara är gamla psalmer.. ;) Nu förbereds det förfullt med lunch här hemma. Blir pestopasta, parmaskinka, kycklingspett, bröd och massa annan plockmat, mums! Nu ska jag vara lite social hörs senare, pusspuss


TANKAR...

Varför börjar man, iallafall jag, fundera så mycket under kvällestimmarna? Snurrar så mycket tankar angående livet, familjen, skolan, vänner, allt..
Jag överanalyserar konstant allting vilket inte alltid är positivt. Har ni aldrig upplevt känslan av tomhet även om ni har allt ni kan önska er?
Kanske är det bara jag som är en rastlös själ. När jag är hemma vill jag bort, när jag är borta vill jag hem. Aldrig nöjd, alltid sökandes. Varför?

Ta mig bort till varmare breddgrader, tack!




Mirakeloljan Moroccan Oil

Så här skriver dem på CHIC:s hemsida:

Det prisbelönta hårvårdsmärket Moroccan Oil har äntligen lanserats i Sverige. Produkterna är baserade på arganolja som är rik på vårdande antioxidanter och E-vitamin. Oljan är känd för sina positiva egenskaper på hår, hud och naglar har använts av kvinnor i Marocko i århundraden.
MoroccanOil har många kända fans som Amanda Seyfried, Fergie, Katy PerryJennifer Lopez, Lady Gaga, Nicole RichieRachel ZoeSalma Hayek, Rachel Zoe, Victoria Beckham och många fler.
Moroccanoil Light Treatment har samma egenskaper som originalprodukten, men är lättare i konsistensen och passar extra bra för fint och ljust hår.


Personligen måste jag säga att den här oljan är helt fabulous! Själv använder jag MoroccanOil Light Treatment då jag har typiskt skandinaviskt hår: tunt, blont, relativt livlöst, men den här oljan ger mitt hår den glans jag saknat lovely!

Ni måste testa, jag lovar ni kommer inte bli besvikna! :)
puss


Event på Amba!

Skulle egentligen på event på Ambassadeur ikväll men blev ändrade planer då mina släktingar från Göteborg kom upp idag så valde att umgås med dom.. Ångrar mig dock lite nu när jag råkade glida in på en viss blogg där det stod att det ryktades om FEEETA goodiebags, åååh ångest I want...


I´m on!

Välkommen till min nya blogg!
Här kommer ni dagligen kunna följa mitt liv till vardags med en blandning av skönhetstips, mode, hälsa och så mycket mer.  Hoppas ni gillar det ni ser och blir kvar här, stay tuned! :) Puss


RSS 2.0