Alla söker vi perfektion!

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om hur man får en klarare hy utan finnar. Perfektion är något vi alla söker men givetvis kan jag inte garantera att dessa tips funkar för alla utan det handlar även mycket om hormoner som sprudlar främst under tonåren, graviditeten och även när man är stressad etc. Detta är alltså något man får acceptera men man kan ju alltid göra det bästa av situationen, right? :)

Så här kommer lite tips som jag själv lever efter. Se och lär! :)

* Rengör ansiktet med varje morgon och kväll med ansiktstvål, ansiktsvatten (toner) och avsluta med en återfuktande kräm anpassad för ansiktet. Själv använder jag även ögonkräm samt AHA-syra (låter obehagligt men är riktigt effektivt då den polerar huden och avlägsnar döda hudceller). Detta smörjer jag på efter ansiktsvattnet men innan ansiktkrämen, get it? ;)
Använd även en rengöringsserie som är anpassad för din hudtyp. Var inte rädd att fråga personalen när du ska köpa produkter då de har kunskap om vilken serie som passar just dig. Gå även dit osminkad så de verkligen kan se
ditt ansikte!

* Använd helst produkter till ansiktet från samma serie för bästa resultat. Produkterna är nämligen anpassade för att arbeta tillsammans, som ett team.

* Kosten spelar även en stor roll när det kommer till att få en felfri hy. Satsa på mycket frukt och grönt, fisk och nötter då detta ger dig en bomb av antioxidanter  som motverkar fria redikaker från avgaser, föroreningar etc och nyttiga fetter som smörjer huden innefrån. Detta är mer viktigt än man tror!

* Drick mycket vatten, minst två liter om dagen dock beroende på hur aktiv du är. Du bör dricka mer om du tränar och svettas. Vattnet har nämligen en renande effekt som slussar ut slaggprodukter ur kroppen.

* Byt örngott relativt ofta då det lagras döda hudceller på kudden under natten och som i sin tur kan ha en negativ effekt på´din jakt efter en perfekt hy.

*
Scrubba ansiktet en-två gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller och på så sätt ge ansiktet en vacker lyster.

* Lägg en ansiktsmask tre gånger i veckan för att ge ansiktet en rejäl omgång. Använd inte endast porrengörande utan även återfuktande. Detta är något många med dålig hy gör fel, de torkar ut huden med starka preparat då det tror att detta är bra mot finnarna men faktum är det att huden blir bara ännu sämre med en blandning av finnar och otroligt torr hy.. 

* Sov aldrig aldrig aldrig med smik. Det är ingen ursäkt att du kommer hem jätte sent och bara vill sova, tvätta ALLTID bort sminket what so ever!


Detta är mina främsta knep för att få fabulous hy. Ge dom en chans och skriv gärna efter några veckor om ni upptäckt någon förändring!
Säg gärna till om ni har några andra frågor och funderingar angående skönhet, mode eller egentligen vad som helst så ska vi se att jag nog ska kunna besvara dem. Inga frågor är dumma! :)


Kan även tips om denna produkt från Neutrogena som faktiskt är den ända produkt i mitt badrumsskåp som inte tillhör samma serie. Men den är faktiskt riktigt fab, prova vettja! Den fungerar som en daglig mild scrub mot pormaskar mm.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0