BLI DITT VACKRASTE JAG!

Precis som bra vanor finns det dåliga! Håll koll på vad du ska undvika så du inte sliter ut din hy i onödan. Huden är trots allt en av de viktigaste komponenterna till ett vackert yttre.
Se och lär!

  • Att använda tvål på ansiktet är aldrig bra. Ta dig orken att köpa en ordentlig återfuktare för ansiktet så slipper det torka ut.
  • Förutom att ansiktet ska få sin rätta fukt gäller det generellt hela kroppen. Åtta glas vatten om dagen är vad som krävs för att hålla dig återfuktad men det gäller tyvärr inte detsamma om kaffe. Faktum är att du driver ut vätska från kroppen, så om du verkligen behöver de där kopparna ska du se till att kompensera med ännu mer vatten.
  • Liksom kaffe är alkohol något som driver ut vätska från kroppen. Självklart ska du få unna dig några öl ibland, men fler än två per dag gör din hy fläckig och sliter på kroppen så se till att inte bara dricka alkohol när du väl är ute. Varannan vatten är en rätt bra idé ändå.
  • Raka dig aldrig på bar hud. Förutom att det gör ont uppstår inåtväxta hårstrån och irriterad hy. Lägg istället ner en extra slant på raklödder för att slippa plåga dig själv.
  • Självklart tvättar vi händerna efter vi varit på toaletten, men trots det kommer du alltid i kontakt med bakterier. Att röra vid ditt ansikte överför alla baciller du fått med dig sedan du tvättade händerna sist. Se till att ha en tub handsprit i fickan så är du förberedd.
  • Räta på ryggen. Att gå om kring med krökt rygg är inte bra för kroppen, och andra ser dig som lat och osäker på dig själv.
  • En påse chips har påföljder för hela kroppen. Du lägger inte bara på dig fler hekton utan utvecklar även mer finnar i ansiktet, så skippa chipsen nästa gång. Varför inte testa lite rostade solrosfrön istället?
  • Om du har planerat en dag på stranden, glöm för guds skull inte solkrämen. Att vistas i solen utan någon solskyddsfaktor leder till rynkigare hy och i värsta fall hudcancer.
  • Vi alla vet att rökning är farligt. När du inhalerar skapas destruktiva molekyler som förstör ditt DNA, som i sin tur leder till blek hy och djupa linjer. Var bestämd och lägg ner cigaretterna för gott så kommer både du och din hy må avsevärt mycket bättre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0