FRISYREN FÖR DIN ANSIKTSFORM

Är du medveten om vilken ansiktsform du har? Är det runt, hjärtformat, ovalt, fyrkantigt? Visste du om att du med hjälp av en frisyren som passar just din ansiktgform kan du främja ditt ansikte?
Läs tipsen här nedan och utgå från din ansiktform. Kanske kan du ha dessa i baktanke nästa gång du besöker frisören?
ENJOY

1. Fyrkantigt: Personer med fyrkantiga ansikten passar bäst i frisyrer med lite mer volym. Skarpa linjer, exempelvis kraftiga käkben, får ditt ansikte att se väldigt kantigt ut. En frisyr som står upp ger en illusion av längre ansiktsform, alternativt lockigt eller vågigt hår som mjukar upp linjerna.

2. Ovalt: Har du oval ansiktform har du lite lättare än alla andra. De flesta hårstilar passar, allt från kort till lite länge hår. Eftersom de rätta dimensionerna redan är där, behövs inga illusioner som gör ansiktet längre eller bredare.

3. Runt: Rundade käklinjer och breda kindben är kännetecken om du har ett rund form . En frisyr som gör ansiktet längre är bäst för denna typ.

4. Hjärtformat: Brett vid tinningarna och hårlinjen för att sedan smalna av mot hakan. Här passar en lite längre frisyr som gör partiet under kindbenen bredare. Mer volym på toppen som jämnar ut den smala hakan också är ett alternativ. Även skägg ger en tjockare haka.

5. Triangulär: Nästan motsatsen till hjärtformat, där pannan är ganska smal och en bredare käke. Snedlugg fungerar bra för att göra pannan bredare, även hår med flera lager ger illusionen av mer hår och en bredare panna.

6. Diamant: Ganska avlångt ansikte med breda kindben och spetsig haka. Halvlångt hår är bäst här, helst med snelugg. Egentligen alla frisyrer som ger volym åt panna och käkben fungerar bra.


Kommentarer
Postat av: karlsson

hur ändrar du rubrikernas design? :)

2011-12-14 @ 15:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0