TRASSEL

Är du en av alla dem som står och sliter med hårborsten varje morgon för att reda ut alla jobbiga tovor? Frisyren har en tendens att bli tovig speciellt så här års, framförallt bak i nacken där många av oss får klumpar av ihoptrasslat hår, vilket ofta uppstår då håret gnuggas mot halsduk eller stickade tröjor.
Om du är en riktig Trassel bör du testa dessa nedstående knep för att lösa problemet och göra håret lätt att reda ut!
När håret blir slitet och torrt blir det lättare tovigt. Tänk därför på att alltid ha i ett värmeskydd i håret innan du fönar eller stylar det med värmeverktyg såsom plattång, locktång och värmespolar.

Toppa håret
För att håret inte ska bli alltför slitet gäller det att du toppar det ofta. På så sätt blir du av med kluvna hårtoppar och ger resten av håret en bättre chans att hålla sig friskt.

Kamma innan tvätten
När håret är vått är det extra känsligt. Därför är det en bra idé att försiktigt kamma igenom det innan du tvättar håret. Det gör att du slipper stå och slita i det efteråt.

Gör inpackningar ofta
Ett torrt hår behöver fukt, gärna i form av en bra och djupvårdande intensivinpackning eller hårmask. Satsa på att använda inpackning en till två gånger i veckan. Låt den sitta i några minuter innan du sköljer ur den, du kan till exempel raka benen eller exfoliera kroppen medan du väntar.

Sov med fläta
Håret blir ofta trassligt om du rör dig mycket när du sover, då det gnuggas mot örngottet. För att slippa nattligt slitage, fläta håret innan du går och lägger dig. Du kan även köpa ett sidenörngott som sliter mindre på håret. Som extra bonus är sidenörngott även mer skonsamt mot huden i ansiktet.

Olja in topparna
Har du problem med torra toppar, ta ett par droppar hårolja i handflatan och krama in det i de handdukstorra topparna efter att du tvättat håret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0