HAIRSPRAY

Har ni precis som jag upplevt perioder då ni tappat onormalt mycket hår. När ni duschar och borstar håret tycks halva huvudet följa med..
Skallighet har flera orsaker, allt från en ohälsosam kost till dina gener. För att kunna få en bättre uppfattning om hur du undviker det, kan det vara bra att förstå vad det faktiskt innebär. Här nedan följer en mini bibel med anledningen till håravfall samt hur ni förebygger det!
ENJOY

Varför tappar vi hår?

Själva tillståndet vid hårförlust kallas alopeci och sker främst på huvudet men kan också ske på andra delar av kroppen. Det kan ske så tidigt som från 15 års ålder, men majoriteten upplever det inte förrän efter 21 och då gäller det både män och kvinnor.
Rent generellt kan det drabba 30 – 40 % av en hel befolkning, men själva anledningarna till varför vi tappar hår är inte alltid helt lätt att veta.
Det finns flera orsaker till att tappa hår, men två är vanligare. En av dessa är androgenisk alopeci. Här har gener och hormoner många fingrar med i spelet, men känn ingen panik. Även om genetik är en stor orsak kan det skippa generationer.
Om du tappar hår på grund av stress har du fallit offer för giftig alopeci. Sjukdomar, infektioner i hårbotten, viktpendling och droger är också ledande faktorer till tillståndet, för kvinnor kan till och med graviditet eller barnafödande orsaka detta.

Följ dessa nedstående tips för att undvika håravfall

  • Självklart vill du få ditt hår torrt igen efter duschen, men att gnugga våldsamt med en handduk främjar hårslitage. Badda och torka försiktigt så slipper du detta.
  • Borsta inte i vått hår då du kan rycka bort hårstrån som fortfarande växer.
  • Om du färgar ditt hår bör du inte göra det mer än var sjätte till åttonde vecka.
  • Utsätt inte ditt hår för slitage i onödan. Värme, från exempelvis hårfönen, försvagar hårproteiner och kan leda till skörhet som utlöser håravfall. Använd inte fönen och plattången mer än vad du behöver, låt istället håret lufttorka.
  • Liksom när du torkar håret bör du inte slita för mycket när du fixar det. Hårband, hårspännen och andra accessoarer som spänner stråna kan leda till hårförlust om du gör det dagligen.
  • Stress är varken bra för din kropp eller ditt hår. Mycket sömn och regelbunden träning är nyckeln för att hålla stressnivån under kontroll.


Kommentarer
Postat av: LIENE

Bra tips:)

2011-12-26 @ 10:02:36
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0