NAIL FASHION

Du behöver inte gå till salong för att få fina och välvårdade naglar. Skäm bort dig själv med en lyxig hemmamanikyr! Men tänk på att det tar lite tid. Unna dig att pyssla om dig själv, steg för steg.

1 Tvätta

Tvätta händerna ordentligt med tvål och nagelborste.

2 Ta bort

Ta bort gammalt lack med en nagellacksremover. Använd en som inte är oljebaserad och helst bara en gång i veckan för att inte torka ut nageln.

3 Fila

Fila naglarna till den form du önskar. Vissa vill ha korta och fyrkantiga naglar, andra klassiskt långa och ovala. Naglarna skall alltid vara torra när du filar dem, och sandpappersfilar är mest skonsamma för nageln.

4 Mjuka upp

Mjuka upp nagelbanden med en nagelbandsolja. Skjut försiktigt ned nagel-banden.

5 Polera

Polera nageln med en poleringsfil. När du polerar nageln ökar blodcirkulationen och gör att lacket sitter bättre. Du får, förutom en glänsande nagel som ser frisk ut, också en försegling som hindrar nageln att skiva sig.

6 Förstärk

Nagelstärkande lack som kan hjälpa dig med svaga och mjuka naglar, men tänk på att en för hård nagel lätt går av. Använd hellre en nagelstärkande olja eller kräm som kan användas över lacket.

7 Ta bort olja

Innan du lägger på nagellacket är det viktigt att nageln är ren. Torka av händerna, och använd remover en gång till för att få bort all olja. Oljan hindrar lacket från att fästa bra. Lägg på tunna lager.


8 Lacka ett lager

Underlacka för att få nagellacket att fästa bättre och förhindra missfärgningar. Är dina naglar fulla av fåror är en ridgefiller ett bra alternativ.

9 Tunna lager

Lägg tunna lager med lack. Börja med ett penseldrag i mitten och sedan på sidorna. Lämna en millimeter fritt i kanten för att nageln ska kunna andas. De flesta lacker behöver två lager, ibland tre, för att täcka ordentligt. Vänta minst en minut mellan lagren. Det tar ofta längre tid än man tror för lacket att torka. Luktar lacket alkohol är det inte torrt, men även om det torkat på ytan kan det vara mjukt under. Det är därför det är så viktigt att ta god tid på sig när man gör en hemmamanikyr.

10 Överlack

Lägg på ett överlack för att få en glansig yta och förbättra hållbarheten.

11 Klart!

Bättra på. Nu har du proffsigt snygga naglar. För att händerna ska fortsätta se snygga och välmående ut bör du bättra på med ett nytt lager topplack efter ett par dagar, och smörja in händerna med handkräm regelbundet!

 

 

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0