WHY BE BEAUTIFUL WHEN YOU CAN BE GORGEOUS?!

Fick ett önskemål av min syster att skriva om lite smidiga kurer du kan göra hemma för att vårda ditt yttre. Givetvis knaprade jag ihop ett inlägg med följande tips från topp till tå.
Listen and Learn!

HÅRET
Näringsrik hårinpackning med avokado - för alla hårtyper
Mosa en hel avokado med en gaffel och blanda i 3dl majonnäs. Blandas väl. Applicera sedan röran i torrt hår och svep en varm handduk runt huvudet. Låt verka 20 minuter, skölj med ljummet vatten och tvätta sedan håret som vanligt.
För extra torrt hår:
lägg till två matskedar olja. För fett hår: blanda i 2 tsk pressad citronjuice.

Slitet hår - Blanda honung och balsam tillsammans i en flaska. Var noga med att få lika mycket honung som du har balsam i själva flaskan, dvs 50/50. Används som en vanlig hårinpackning, verkningstid cirka 2-3 minuter max.

ANSIKTET
Mot acne och finnar - Blanda ihop en klyfta pressad citron, 2 matskedar vinäger och 1dl vatten. Badda sedan detta noga över huden, fokusera på de delar i ansiktet du ofta får finnar eller kvisslor. Därefter tvättar du av med ljummet vatten.

Mask för uttorkad hy - Mosa 2 bananer i en skål, ju mognare desto bättre. Tillsätt sedan 3 msk havregryn och applicera "gröten" på ett väl rengjort ansikte. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.


Återbyggande mask - Blanda 3 msk blåbär och 2dl naturell youghurt väl, gärna i en mixer, tills konsistensen är mjuk och fluffig. Applicera på ansikte och hals, var noga med att båda delarna ska vara väl rengjorda innan du applicerar smörjan. Låt verka 20 minuter och sköj sedan av med ljummet vatten.

KROPPEN
Kroppspeeling - Blanda samman olivolja och socker tills du får en fin konsisten. Gå lite på måfå, du kommer känna när den känns som en skön massa som går lätt att applicera på kroppen. Peela sedan kroppen med cirkelrörelser, låt den verka i några minuter för att sedan skölja av med ljummet vatten. Glöm inte att avsluta med kroppslotion eller bodybutter!

HÄNDERNA OCH NAGLARNA
Inpackning - Värm 3dl olivolja så den blir ljummen och blanda sedan i 3 tsk pressad citron eller citronjuice. Häll över oljan i en skål och doppa händerna i blandningen. Låt verka i 10 minuter. Har du riktigt torra händer kan du upprepa blandningen 2-3 gånger i veckan.

FÖTTERNA
Fotskrubb - Blanda 2dl socker och 2 msk yoghurt i en skål. Massera in blandningen på torra och rena fötter, och låt verka ett par minuter. Skölj av med kallt vatten och massera sedan in fötterna med en skön lotion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0