MAKE UP FOR DUDES!

Nu förtiden vågar allt fler killar köpa smink och faktiskt använda det själva. Denna trenden kallas grooming, och börjar blir mer och mer populär i dagens samhälle. Idag är det inte endast tjejer som eftersträvar perfektion utan det börjar bli mer accepterat att även killar använder hudvårdsprodukter, smink etc.
Här nedan följer några tips för er killar som använder eller funderar på att börja använde smink.
Vart ska man börja? Hur ska man göra? Läs dessa tips så får du svaren!


Givetvis kan även ni tjejer ta lärdom av dessa tips och råd!


Makeupen ska inte märkas, utn den ska istället endast ge dig ett friskt och maskulint utseende.


1. CONCEALER

Concealer är en täckprodukt som man jobbar punktvis med för att få en jämnare bas. Den är grunden till allt 
och hjälper dig att dölja tex. prickar i ansiktet och mörka ringar under ögonen. Använd gärna en pensel när du
applicera, då slipper du bakterier på själva produkten. Överdriv inte mängden och arbeta sedan ut concealerna med en svamp eller med fingrarna.

2. FOUNDATION
Foundation är en underlagskräm som likt concealern är en täckande produkt. Den ger ansiktet en jämn och fin yta och gör även så att sminket sitter bättre. En foundation är inte till för att ge dig en fejksolbränna, utan välj istället en foundation som är så identisk med din egna hudton som möjligt. Prova i ansiktet och jämför med halsen för att se om det matchar. Prova inte fram foundationfärg på över handen vilket jag vet många gör, du har nämligen inte samma ton där som du har i ansiktet!
Många foundations är flytande vilket appliceras med en svamp över hela ansiktet.

3. PUDER

Puder fixerar underlaget, får sminket att sitta samt ger ansiktet en matt finish. Om du använder en flytande foundation bör du använda ett puder efter, så din foundation inte börjar flyta runt 13:00. När du applicerar puder bör du använda en större puderborste och jobba uppifrån och ned, i skäggväxtens växtriktning. Undvik däremot att pudra runt ögonen då det kan lägga sig i de fina linjerna vilket kan ge dig ett åldrande uttryck. Ju mindre puder desto bättre, och har du längre stubb bör du undvika puder i högsta grad på dessa områden.

4. BLUSHER/ROUGE
En blusher används för att ge färg eller markera ansiktsdrag. Använd här en borste och lägg en tunn linje under kindbenet och skugga lätt uppåt- max över hela kinden, inte mer! Se till så att det inte blir någon skarp kant kvar, utan gå över med en svamp och tona ut.

5. SOLPUDER
Solpuder som även kallas för bronzepuder är ett brunare puder som du kan dra över ansiktet för att ge det lite mer färg. För att applicera bör du använda en puderborste. Det är viktigt för killar att detta är ett matt puder och alltså inget med skimmer i. Lägg gärna även lite på hals och bringa för att slippa starka kontraster.

6. ÖGONBRYNSSKUGGA

Med hjälp av en ögonbrynsskugga markerar du dina ögonbryn. Att måla ögonbrynen handlar främst om att ge dem en maskulin form än att brynen ska få färg. Fyll i där du har behov av det och inte nödvändigtvis hela brynen. Applicera med en snedställd pensel och jobba i riktning med den korta delen på penseln först, inifrån ögat och ut. Välj dock inte en för brun skugga då vi inte har så mycket bruna pigment i våra ögonbryn, utan välj istället en som går åt det gråa hållet så ser det mer naturligt ut. En ögonbrynsskugga innehåller flera olika nyanser vilket ger dig möjlighet att blanda färgerna så det passar just dig. Givetvis går det också bra att använda en ögonbrynspenna!

7. Läppbalsam
För att hålla läpparna lena och fina bör du dagligen använda ett återfuktande läppbalsam, tex Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Detta är inte en typ av makeup för män utan snarare en vårdande hudvårdsprodukt som passar till en naturlig makeup, motverkar torra läppar, samt läker även spruckna hälar och torra armbågar.

Så guys, nu har ni fått några enkla tips på hur ni kan sminka er till vardags om så önskas. Personligen tycker jag inte detta är nödvändigt men givetvis accepterar jag om det är killar där ute som vill sminka sig. Cred åt dom som vågar sticka ut från mängden!

PEACE











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0