BAGS AND DARK CIRCLES

Jag förmodar att jag inte var den ända som vaknade med påsar och mörka ringar under ögonen såhär dagen efter nyårsafton, right? Därför tänkte jag nu bjuda på några tips på hur man kan reducerar dessa mörka otrevligheter..

Mörka påsar under ögonen kan ha många orsaker. De mörka ringarna kan vara genetiskt betingade, eller uppstått för att du sovit dåligt under en längre period, eller att du äter för näringsfattig mat. Om man vistas i dammiga miljöer kan det också uppstå mörka påsar under ögonen.
Mindre vanliga orsaker till de mörka påsarna kan vara dålig matsmältning som är påfrestande för njurarna, eller allergier, etc. Den vanligaste orsaken till att man har mörka ringar under ögonen är helt enkelt att skinnet under ögonen är så tunt att blodådrorna blir mer framträdande. När blodådrorna blir inflammerade av att man till exempel stressat, gråtit eller sovit dåligt framträder de mörka och lite svullna påsarna.

Vad kan man göra åt mörka påsar under ögonen?
  • De mest effektiva, och säkra, alternativen är att använda sig av moderna ögonkrämer som är tillverkade för ändamålet.
  • För att få blodådrorna att dra ihop sig kan du också testa en ögonkräm som innehåller koffein. Att sminka bort problemet fungerar men kan öka irritationen i området. Testa en concealer som är en nyans ljusare än din hudfärg. Det ljusaste området på huden är ofta under armhålan.
  • Andra ”huskurer” som fungerar mer eller mindre bra mot mörka påsar är att få ner svullnaden genom att applicera varma tepåsar under ögonen. Även skivad, rå potatis som man försiktigt trycker mot området under ögonen kan fungera.
  • Kalla gurkskivor eller kalla skedar är också klassiska knep för att få ned svullnaden i ögonområdet.
  • Mat som sägs kunna hjälpa till att motverka svarta ringar runt ögonen är bland annat rödbetor, fet fisk, blåbär, valnötter, selleri och vitlök.
  • Det finns de som förespråkar att det fungerar att applicera hemorrojdsalva under ögonen. Men köp då hellre en ögonkräm som är tillverkad för ändamålet då hemorrojdsalva kan vara skadligt för dina ögon.
  • Det finns inga direkta mirakelmedel mot alla typer av svarta påsar under ögonen. Om de uppstått som en följd av åldrande, det vill säga att huden förslappats och bildat mörka påsar kan en operation med laser vara en lösning.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0