SKIPPA GLANSEN!

Alla har vi väll någongång upplevt att det smink vi tidigare på morgonen tyckte såg fabolous ut plötsligt      "halkat av" lagom till lunch, och den glansiga ytan tycks smyga sig fram...
Därför tänkte jag nu bjuda på några väl valda tips gällande att motverka glans och hålla din hy matt hela dagen.
Here you go!

Steg 1. Rengör

Var noga med att välja en mild rengöring när du ska tvätta ansiktet, annars riskerar du att huden känns obehagligt torr och stram. Badda ansiktet med ett återfuktande ansiktsvatten, gärna baserat på vatten eller glycerin. Undvik produkter som innehåller alkohol, det kommer bara irritera och torka ut din hud.

Steg 2. Behandla

Dämpa oljeproduktionen på problemområden som du upplever som extra glansiga med produkter som innehåller salicylsyra. En lermask suger upp överflödig olja från huden och drar dessutom ihop porerna som kan orsaka glansigheten.

Steg 3. Skydda

Huden mår faktiskt bäst om du återfuktar den regelbundet med en creme, lite fukt kommer inte göra huden glansigare. Att den innehåller solskydd är ett plus!

Steg 4. Lägg basen

Ge din foundation en stadig grund med hjälp av en mattande primer. Välj foundation utifrån vilken konstistens du vill arbeta med. Det finns antiglans-foundations i flytande-, mousse-, kompakt-, och mineralform. Fritt fram att välja din personliga favorit med andra ord!

Steg 5. Behåll mattheten

Ha alltid en servett eller så kallade "blotting papers" redo i handväskan ifall du skulle behöva badda bort glans. Fixera din makeup med ett transparent puder, och bättra sedan på med ett matt kompaktpuder under dagen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0