BEAUTY AROUND THE WORLD

I Sverige blir vi introducerade för en uppsjö av skönhetstips, men förmodligen är ni medvetna om att det finns så mycket att lära utanför Sveriges gränser...
Därför tänkte jag nu erbjuda er en inblick i andra nationers syn på skönhet och hur dessa tips har förts vidare från generation till generation.
ENJOY

Egypten
Egyptiska kvinnor använder en kombination av bakpulver, salt och citronsaft som de borstar tänderna med, vilket ger dem ett perfekt leende. Detta ska enligt dem vara en effektiv blekning men behandlingen får dock inte användas mer än en gång i veckan då detta kan skada emaljen.

Filippinerna

Här använder kvinnorna aloe vera gel för att få ett starkt hår, och de tillämpar denna genom att massera in gelen i hårbotten. De använder dessutom en blandning av beviljad färsk ingefära samt finhackad limefrukt som botemedel mot torr hud.

Elfenbenskusten
De afrikanska kvinnorna litar på sheasmörets fantastiska egenskaper som sägs återfukta huden, och Rooibos té som ett naturligt anti-aging botemedel tack vare den höga halten antioxidanter!

Grekland
Detta tips tillämpas ofta av ungdomarna i Grekland. Nämligen det faktum att när de går till stranden och badar så smörjer de in sig i barnolja för att sedan rulla sig i sanden. Sedan lägger de sig ned och låter detta verka ett tag för att sedan skölja av det i havet.

Belgien
I Belgien använder kvinnorna minkolja i ett försök att minska uppkomsten av hudbristningar, fina linjer och andra ojämnheter. Denna olja kan även användas som ansiktskräm för kvinnornas hud och hår.

Kina
För att få ett starkt och friskt hår sköljer kinesiska kvinnor håret med en blandning av grönt té och rosmarin vatten. Ännu en orsak till kinesiska kvinnors ungdomliga utseende sägs vara dess té konsumtion. Om du vill njuta utav god hälsa och skönhet är det ett klokt val att tillämpa grönt, svart, vitt eller oolong té i din kost. Antioxidanterna i té bekämpar fria radikaler vilket i sin tur bromsar åldrandeprocessen.

Italien
I Italien använder kvinnorna ricinolja för att få långa och tjocka ögonfransar som även hindras från att brytas av. Givetvis vet även de italienska kvinnorna hur man utnyttjar olivoljans fantastiska egenskaper och använder den som en billig ansiktskräm, för dess läppar, hår och kropp. De använder även olivolja för att stärka sina naglar.

Israel
Här drar kvinnorna fördel av den svarta lerans positiva egenskaper. Den svarta gyttja som det finns gott om nära Döda Havet innehåller en mängd olika mineraler vilket ger kroppen näring samtidigt som det fungerar som en effektiv solskyddskräm.

Indien

De indiska kvinnorna konsumerar kokosolja och mandelolja i stor utsträckning pågrund utav dess mjukgörande egenskaper. Kokosolja sägs även öka hårväxten medan mandelolja är välgörande för skadat hår.

Mexico
Här tar kvinnorna till en sked för att uppnå en fin böj på dess ögonfransar. De håller skeden horisontellt med den konkava sidan mot fransarna och använder sedan tummen för att försiktigt böja fransarna kring skeden. Slutligen applicerar de mascaran.

Thailand

Thailändska kvinnors hemlighet är att tvätta ansiktet med risvatten. Detta då ris innehåller antioxidanter vilket förhindrar åldrande av huden.

Costa Rica

Här tillverkar kvinnorna sitt egna ansiktsvatten med lika delar apelsinjuice och vatten. Detta då det sägs krympa porerna. De låter sedan det sitta i fem minuter för att sedan skölja av blandningen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0